Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 14 Februari?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 14 Februari?
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 14 Februari?

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 14 Februari?

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 14 Februari?
Video: Aanlyndiens 14 Februarie 2021 - Ons As Huisgesin 2024, April
Anonim

Op 14 februari, zoals misschien op een willekeurige dag van het kalenderjaar, worden er verschillende feestdagen gevierd in de wereld en in afzonderlijke landen. De meest populaire daarvan is echter Valentijnsdag, een feestdag voor alle geliefden.

Welke feestdagen worden gevierd op 14 februari?
Welke feestdagen worden gevierd op 14 februari?

instructies:

Stap 1

Volgens de legende werd in de 3e eeuw na Chr. in het kleine Romeinse stadje Terni woonde een jonge priester die Valentine heette. Hij was niet alleen een predikant, maar ook een bekwaam arts die graag mensen hielp. Romeinse legioensoldaten hadden een speciaal respect voor Valentine, omdat Valentine hen niet alleen van wonden genas, maar hen ook door huwelijk met geliefden verbond.

Stap 2

Het feit is dat de keizer Claudius, die toen regeerde, een decreet uitvaardigde dat soldaten verbood te trouwen. Hij had grote plannen om veroveringsoorlogen te voeren en daarom vond de keizer dat soldaten zich niet moesten laten afleiden door hun familie.

Stap 3

In tegenstelling tot het keizerlijk decreet, trouwde Valentine niet alleen verliefde paren, maar probeerde ook degenen die ruzie hadden te verzoenen, schreef liefdesbrieven en overhandigde bloemen aan meisjes namens geliefden. Toen geruchten hierover de keizer bereikten, beval hij de arrestatie en executie van de opstandige priester.

Stap 4

In de gevangenis werd Valentine verliefd op de blinde dochter van de cipier. Aan de vooravond van de executie schreef hij het meisje een ontroerende bekentenisbrief. Een bloem van saffraan, die in die tijd zeer zeldzaam was, was erin gewikkeld. Volgens de legende kreeg het meisje, nadat ze de brief had ontvangen, haar gezichtsvermogen terug en kon ze het bericht van haar geliefde lezen.

Stap 5

De geëxecuteerde Valentijn werd begraven in een van de Romaanse kerken. Daarna werd de poort van de tempel "Valentijnspoort" genoemd. Er wordt gezegd dat er elk voorjaar een amandelboom op het graf bloeit en dat zijn roze bloemen een unieke geur verspreiden. Verliefde koppels komen naar hem toe en leggen elkaar geloften van liefde en trouw af.

Stap 6

In 496 werd Valentine heilig verklaard door de katholieke kerk en de dag van zijn executie - 14 februari - werd een feestdag voor geliefden. In West-Europa wordt Valentijnsdag al sinds de 4e eeuw gevierd, in 1777 begon het te worden gevierd in de Verenigde Staten. Valentijnsdag kwam pas in de jaren 90 van de 20e eeuw naar Rusland en geniet sindsdien een grote populariteit, hoewel velen het als een buitenaardse feestdag beschouwen.

Stap 7

De oorsprong van Valentijnsdag wordt geassocieerd met de naam van de hertog van Orleans, die in 1415, terwijl hij in de gevangenis zat, liefdesbrieven aan zijn vrouw schreef. Sinds de 18e eeuw zijn dergelijke berichten wijdverbreid populair geworden. De geliefden begonnen berichten uit te wisselen in de vorm van harten. Rozen, afbeeldingen en figuren van cupido's of kussende duiven werden de symbolen van de vakantie.

Stap 8

Naast Valentijnsdag worden op 14 februari ook andere, minder romantische feestdagen gevierd. Computerwetenschappers beschouwen deze dag als hun professionele feestdag. Joden vieren in een schrikkeljaar Purim Katan. Bulgaren vieren de dag van de wijnboeren - Trifon Zarezan. De katholieke kerk eert de nagedachtenis van de heiligen Cyrillus en Methodius. Traditionele carnavals vinden plaats in Venetië en Nice.

Aanbevolen: