Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 December

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 December
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 December

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 December

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 December
Video: Israël | Jeruzalem | Rosha HaShana Joods nieuwjaar en wijnfestival in het Israel Museum 2024, April
Anonim

Seculiere, kerkelijke, eng professionele feestdagen, gedenkwaardige data, data van tragische gebeurtenissen, komisch en zeer serieus - de kalender is zeer dicht gevuld met verschillende feestdagen, waarvan sommige het resultaat waren van belangrijke historische gebeurtenissen.

Op Moederdag is het gebruikelijk om het huis voor het nieuwe jaar te versieren
Op Moederdag is het gebruikelijk om het huis voor het nieuwe jaar te versieren

Professionele vakanties

20 december verwijst naar professionele feestdagen - deze dag is een officiële dag gewijd aan alle werknemers in een werkterrein als staatsveiligheid.

Rusland en Armenië, Wit-Rusland en Kirgizië, de landen van de post-Sovjet-ruimte eren jaarlijks mensen die hun leven hebben gewijd aan de nationale dienst, brengen hulde aan degenen die zich hebben onderscheiden, organiseren felicitaties op het hoogste niveau, presenteren herdenkingsprijzen en medailles, nieuwe titels toekennen aan uitstekende medewerkers en dankbaarheid aankondigen. En in Oekraïne is 20 december sinds 1992 de Dag van de Politie.

Net voor de nieuwjaarsvakantie wordt elke derde zaterdag in december ook nog de makelaarsdag gevierd, in 2014 valt deze feestdag op 20 december. Deze datum is vastgesteld in 1996 en heeft het beroep van makelaar in een aparte categorie van werknemers in de dienstverlening aangewezen.

Solidariteitsdag

Sinds 2005 wordt 20 december beschouwd als de Internationale Dag van Solidariteit, officieel goedgekeurd door de Verenigde Naties.

De Dag van Solidariteit is fenomenaal - zegt het VN-rapport - de kern van menselijke solidariteit ligt in een innerlijk plichtsbesef. Het is dit bewustzijn van de gemeenschap en verbondenheid van mensen over de hele planeet dat de VN probeert te ondersteunen.

Het feit is dat het op 20 december, zoals bedacht door de Vergadering, bedoeld is om mensen van de hele aarde te herinneren aan samenwerking en de belangrijkste waarden die de hele mensheid verenigen bij het bereiken van gemeenschappelijke doelen en belangen, het onderhouden van vreedzame internationale betrekkingen, het gezamenlijk oplossen van mondiale economische problemen en problemen van een andere aard, die van belang zijn voor de bewoners van de hele planeet.

Een dag op de kerkkalender

Maar de kerkelijke kalender adviseert om op 20 december de zogenaamde Abrosimov-dag te vieren, of de dag van St. Ambrosius, een inwoner van Italië - een prediker die een enorme invloed had op de keizer van Rusland en die al zijn aanzienlijke fortuin schonk aan de kerk en de mensen. Bescheiden en eerlijk, bezat Ambrosius de gave van genezing en vocht fel tegen de heidenen.

Op de dag van Abrosim begon een reeks waarzeggerij, ze zeiden: "Ambrose bleef bij Nicholas - hij plantte vertrouwen in de zielen van de meisjes: de kersttijd is niet ver weg."

Volgens de legende is de dag van Amvrosim het begin van de voorbereidingen voor de geboorte van Christus; op deze dag worden jonge meisjes geadviseerd om te beginnen met het voorbereiden van de bruidsschat, in afwachting van de komst van de kersttijd.

Het is ook interessant dat sinds de oudheid de nacht van 20 december in Rusland werd beschouwd als de zogenaamde moedernacht, de tijd voor het samenvatten van de resultaten van het jaar en dankzegging aan de geesten voor hulp bij alle zaken en ondernemingen. Men geloofde dat op deze nacht een nieuw leven in de wereld komt, want over een paar dagen komt er een nieuw jaar, vol hoop op een beter leven. Op deze avond is het gebruikelijk om een opgeruimd huis te versieren met sparren takken, een sauna of bad te bezoeken om lichaam en geest te reinigen.

Aanbevolen: