Hoe Het Jaar In Het Koreaans Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Jaar In Het Koreaans Te Vieren
Hoe Het Jaar In Het Koreaans Te Vieren

Video: Hoe Het Jaar In Het Koreaans Te Vieren

Video: Hoe Het Jaar In Het Koreaans Te Vieren
Video: 200 zinnen - Koreaans - Nederlands 2024, April
Anonim

De verjaardag van een kind is een langverwachte vakantie en het is niet verwonderlijk dat liefhebbende ouders het op een speciale manier willen vieren. Korea heeft een van de meest interessante tradities, waarbij de eerste verjaardag van een kind als een bijzonder belangrijke gebeurtenis wordt beschouwd en op grote schaal wordt gevierd.

Hoe het jaar in het Koreaans te vieren
Hoe het jaar in het Koreaans te vieren

Noodzakelijk

  • - nationaal Koreaans of gewoon slim kostuum;
  • - gebakken rijstwafels;
  • - fruit;
  • - vlees- en visgerechten;
  • - boek;
  • - balpen;
  • - rijst;
  • - dolk;
  • - draden.

instructies:

Stap 1

Korea heeft in het verleden een hoge kindersterfte gehad. Dit was voornamelijk te wijten aan het gebrek aan goede medische zorg. Tegelijkertijd neemt bij een eenjarige baby de immuniteit met 50% toe in vergelijking met een pasgeborene. Daarom regelden ze op de dag dat het kind een jaar oud was een grote vakantie, omdat dit betekende dat het kind de gevaarlijkste periode in zijn leven had doorgemaakt.

Stap 2

Volgens de traditie is het gebruikelijk om op de eerste verjaardag van een kind in nationale Koreaanse kleding te worden gekleed. Jongens droegen traditionele ongehuwde hoofddeksels en meisjes droegen make-up. Moderne Koreanen volgen deze regel echter niet altijd en kunnen het kind eenvoudig netjes aankleden. Ook kleine pakken met jasjes en stropdassen voor jongens en prinsessenjurken voor meisjes zijn populair.

Stap 3

Het is gebruikelijk dat Koreanen om twaalf uur gasten uitnodigen voor de verjaardag van een kind. Er wordt aangenomen dat een goed humeur 's morgens sterker is en beter reageert op verzoeken, dus de wensen van geluk en gezondheid voor de baby, uitgedrukt vóór de lunch, zullen sneller uitkomen.

Stap 4

Op de eerste verjaardag staat er ook een set traditionele Koreaanse gerechten op tafel. Als u wilt dat de vakantie in overeenstemming is met de traditie, moeten gebakken rijstwafels, seizoensfruit, vis- en vleesgerechten tot de andere lekkernijen behoren.

Stap 5

De Koreaanse verjaardag staat bekend om de voorspelling van het ongeboren kind. Leg rijst, een boek, geld, een balpen, een dolk (voor jongens), naaibenodigdheden (voor meisjes) op een lage tafel en laat het kind elk item nemen dat hij wil. Als een kind rijst kiest, groeit het op als ambtenaar, een boek of een pen wordt een wetenschapper, een jongen die een dolk grijpt wordt een krijger en een meisje dat een draad pakt wordt een bekwame naaister. Het kind dat geld verkiest, zal rijk zijn. Ouders kunnen echter alle items plaatsen die ze leuk vinden. Moderne Koreanen kunnen een laptop op tafel zetten (het kind wordt programmeur), een phonendoscope (een beroemde dokter), een microfoon (een zanger).

Stap 6

Nadat de keuze is gemaakt, presenteren de genodigden de baby geschenken en gaan aan tafel. In het moderne Korea gaat het feest verder in het restaurant nadat de traditionele maaltijden die door de ouders zijn bereid, zijn gegeten.

Aanbevolen: