Hoe Vang Je Een Bruidsboeket?

Inhoudsopgave:

Hoe Vang Je Een Bruidsboeket?
Hoe Vang Je Een Bruidsboeket?

Video: Hoe Vang Je Een Bruidsboeket?

Video: Hoe Vang Je Een Bruidsboeket?
Video: Hoe maak je een bruidsboeket? 2024, April
Anonim

De Europese traditie van het vangen van een boeket van een gelukkige bruid op een bruiloft wint steeds meer aan populariteit in Rusland. Het is niet verwonderlijk, want men gelooft dat de gelukkige vrouw die een elegante bloemdecoratie vangt, binnen een jaar zal trouwen.

Hoe vang je een bruidsboeket?
Hoe vang je een bruidsboeket?

Niet alles is zo simpel met het bruidsboeket

Dit teken kan worden toegeschreven aan het mystieke. Zoals vaak gebeurt, is men zich zeer goed bewust van slechts een fragment van het gevestigde ritueel, terwijl de acties die moeten worden ondernomen voor en na het vangen van het boeket voor niemand onbekend zijn. Dit verklaart de "rustige, niet-werkende" boeketten.

Om het boeket correct te vangen en je geluk niet te verpesten, moet je je voorbereiden op de ceremonie. Wanneer de bruid aankondigt dat ze klaar is om het boeket te gooien, gaan alle ongetrouwde en volwassen deelnemers achter haar staan. In geen geval mag een bruid zich omdraaien en naar haar vriendinnen kijken, en nog minder moet ze "richten". Ze hoeft hen alleen maar te informeren dat het boeket bijvoorbeeld op drie wordt gegooid.

Om het boeket te laten "werken", moeten de meisjes tijdens de worp niet bewegen en naar voren rennen om de bloemen te vangen en hun huwelijk te "beveiligen". Het boeket zelf moet in handen vallen van iemand die binnenkort het geluk zal hebben een geliefde te ontmoeten of een huwelijksaanzoek te ontvangen van een bestaande. Het is op het moment van de worp dat er een soort openbaring plaatsvindt, het boeket mag niet worden verhinderd om in de handen van het gewenste meisje te "springen".

Soms komt het voor dat niemand het boeket krijgt. Als de aanwezige meisjes niet tegelijkertijd probeerden de bloemen van elkaar af te pakken, nadat ze een echt gevecht hadden geregeld, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat geen van de aanwezigen binnen een jaar zal trouwen.

In Groot-Brittannië is een groot deel van de hoeveelheid traditionele boeketten van viooltjes en vergeet-mij-nietjes.

Wat te doen met de buit?

Maar als het boeket nog steeds naar je toe komt, moet je verschillende manipulaties uitvoeren om 'het succes te versterken'. Vroeger kon je het boeket gewoon in water zetten, als de bloemen beginnen af te sterven, maak je er een droog boeket van en zet je ze in een vaas zonder water. Natuurlijk ziet een gedroogd boeket er niet zo mooi uit als een vers boeket, dus je kunt het overal neerzetten. Het is echter raadzaam om het niet te laten vallen.

Een vrolijk boeket kun je pas de dag voor je eigen bruiloft weggooien. Immers, als je alles goed hebt gedaan, niet hebt geprobeerd het boeket van andere meisjes weg te nemen, zul je zeker binnen een jaar trouwen nadat je zo'n goed en zwaar nieuws hebt ontvangen.

De eerste bruidsboeketten waren gemaakt van oranje kleur.

Moderne boeketten worden vaak gemaakt met plastic portaulettes die gevuld zijn met water. Met zo'n kunstwerk op het hoofd geslagen worden is niet prettig. Daarom gooit de bruid bij veel bruiloften niet haar echte boeket, maar een nep en licht boeket, wat verwondingen bij ongehuwde gasten voorkomt. Nepboeketten worden gemaakt van zowel echte bloemen als kunstbloemen. Ze zijn speciaal verstevigd zodat ze tijdens de worp niet uit elkaar vallen in de lucht. Bovendien zijn dergelijke boeketten veel gemakkelijker te bewaren tot de volgende bruiloften die ze voorspellen.

Aanbevolen: