Hoe Stel Je Een Bruidsboeket Samen?

Inhoudsopgave:

Hoe Stel Je Een Bruidsboeket Samen?
Hoe Stel Je Een Bruidsboeket Samen?

Video: Hoe Stel Je Een Bruidsboeket Samen?

Video: Hoe Stel Je Een Bruidsboeket Samen?
Video: Hoe maak je een bruidsboeket? 2024, April
Anonim

Op de trouwdag is het moeilijk om je een gelukkige bruid voor te stellen zonder bloemen. Aanvankelijk, in Rusland, was een boeket voor een bruid niet traditioneel, maar kwam naar ons uit het Westen. De bruidegom moet het bruidsboeket kiezen en aan zijn geliefde geven. Het is niet zo eenvoudig om dit bloemstuk te maken. Alles speelt een rol: het seizoen, de voorkeuren van de bruid, haar uiterlijk en de stijl van de trouwjurk. Daarnaast verschillen boeketten in vorm en montagewijze.

Hoe stel je een bruidsboeket samen?
Hoe stel je een bruidsboeket samen?

Het is nodig

  • - bloemen,
  • - decoratieve tape,
  • - portboekethouder,
  • - draad.

instructies:

Stap 1

Een klein rond boeket is over de hele wereld populair als bruidsboeket. Van bovenaf lijkt het rond, en vanaf de zijkant lijkt het op een halve bol. Het trapsgewijze boeket bestaat uit bloemen met lange stelen en heeft de vorm van een omgekeerde klodder. In de Sovjettijd was het gebruikelijke rechte boeket gebruikelijk, dat de bruid langs haar arm hield. Er werden geen speciale versieringen aan toegevoegd, behalve het feestelijke lint. Het "scepter"-boeket wordt gemaakt door de gewenste vorm met bloemen te vlechten. Het "mof"-boeket wordt op de hand gedragen. In moderne trouwjurken kun je zelfs een lus voor zo'n boeket vinden.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om een bruidsboeket samen te stellen. De eerste, misschien wel de meest populaire tegenwoordig, zijn de bloemen in de boeketten van een portier, een plastic apparaat met een spons die water absorbeert. Bloemen in de boeketten zullen niet verwelken, zullen hun vorm niet verliezen, zullen de jurk niet bevlekken met bloemensap en zullen niet krassen met doornen. Het is handig om zo'n boeket in je handen te houden, maar het ontwerp kan zwaar zijn. De eenvoudigste manier om het boeket te verzamelen is met decoratieve tape. Maak een klein mooi boeket bloemen, gebaseerd op de eigen smaak en voorkeuren van de bruid. Snijd de stelen op lengte en omwikkel ze met tape. Ze houdt het boeket stevig vast en minimaliseert het risico op vuil worden. Een boeket draadassemblages. In dit geval worden de stelen volledig afgesneden en worden de bloemknoppen zelf met lijm en tape aan de draad bevestigd. Echter, hoe korter de rest van de stengel, hoe meer bladeren en linten nodig zijn om de draad te maskeren. Als alternatief wordt de draad in de stelen van de bloemen gestoken, waardoor elke stengel kan worden gebogen en de gewenste vorm kan worden gegeven. Op deze manier kun je een heel ongewoon boeket maken, maar het samenstellen ervan vereist voldoende tijd en een bepaald niveau van vaardigheid. Maar hijzelf zal helaas niet duurzaam zijn.

Stap 3

Grootte is ook van belang. Een lange, slanke bruid past bij een langwerpig boeket: "drop" of "muff". Maar voor een klein meisje zal het te groot en omslachtig blijken te zijn. De ideale keuze voor haar zijn bloemen in een bouquette. En er moet rekening worden gehouden met de stijl van de jurk. Grote langwerpige boeketten zijn goed voor een lange jurk met een pluizige rok. En voor korte jurken moet je een klein rond boeket kiezen.

Stap 4

Pak nu de kleuren op. Het boeket kan monochroom zijn of een compositie vormen van bloemen in verschillende tinten. Witte bloemen zijn een win-win-optie voor het uiterlijk van elk type bruid, voor elke jurk, elk seizoen en elke verlichting. U kunt echter proberen het boeket aan te vullen met romige, roze bloemen. Rode bloemen en zelfs bijvoorbeeld paarse bloemen zullen ook goed staan. Het boeket mag echter niet geheel uit donkergekleurde bloemen bestaan. Bedenk daarnaast dat een boeket dat te verzadigd is van kleur, bijvoorbeeld bordeaux, meer geschikt is voor een volwassen dame. Voor een jonge dame is een boeket in lichte kleuren geschikt.

Aanbevolen: