Hoe Kies Je Een Bruidsboeket Volgens Alle Regels

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Bruidsboeket Volgens Alle Regels
Hoe Kies Je Een Bruidsboeket Volgens Alle Regels

Video: Hoe Kies Je Een Bruidsboeket Volgens Alle Regels

Video: Hoe Kies Je Een Bruidsboeket Volgens Alle Regels
Video: Wedding Bouquet Flowers - What Type of Bouquet Is Best For You? 2024, Mei
Anonim

Het bruidsboeket is een van de belangrijkste accessoires die is ontworpen om de trouwjurk harmonieus aan te vullen. Daarom moet men zijn keuze met alle ernst benaderen en rekening houden met alle nuances.

Hoe kies je een bruidsboeket volgens alle regels
Hoe kies je een bruidsboeket volgens alle regels

Wat zijn de boeketten?

Er zijn verschillende hoofdtypen bruidsboeketten: rond, trapsgewijs, verticaal, traan. Boeketten kunnen ook verschillen in de manier waarop ze zijn gemonteerd: in een portaulette, op stelen of een draadframe.

De portbouquethouder is een speciaal apparaat met een waterhoudend materiaal - piaflore. Bloemen en groen worden in de boeketten gestoken, versierd met linten en kant. Het boeket op de stelen is in een spiraal gebonden en versierd. Het moeilijkste is een boeket op een frame, waarbij de stelen van de bloemen worden afgesneden en vervolgens wordt elke bloem op een draad gezet.

Hoe kies je een boeket voor een trouwjurk?

Volgens de regels past een klassiek rond boeket bij een balzaalsilhouet en daarnaast in de Griekse stijl. Het zal ook een uitstekende keuze zijn voor een korte trouwjurk. Het trapsgewijze boeket is in harmonie met de prinses-, zeemeermin- en recht gesneden jurk. Het verticale boeket past goed bij een jurk in Griekse stijl, recht silhouet en "Zeemeermin", evenals een trouwbroekpak. Lange bruiden zouden de voorkeur moeten geven aan trapsgewijze en druppelvormige boeketten, terwijl jonggehuwden met een klein postuur beter een klein rond boeket zouden kunnen bestellen.

Beeld
Beeld

Hoeveel bloemen moeten er in een boeket?

Moet er een even of oneven aantal bloemen in het boeket van de bruid? Volgens Russische tradities moet een feestelijk boeket een oneven aantal bloemen bevatten. Toegegeven, bloemisten hebben hun eigen regel - als er meer dan 12 bloemen in de compositie zijn, doet de pariteit er niet toe. In de VS en Europa daarentegen, bestaan bruidsboeketten meestal uit een even aantal knoppen.

Hoe het boeket op de juiste manier vast te houden?

Het is niet ongebruikelijk dat een bruid een boeket verkeerd vasthoudt. Hoewel, zo lijkt het, wat hier moeilijk is … Het boeket moet net onder de taille worden gehouden en iets van je af worden gekanteld. Een verticaal boeket wordt over de elleboog gegooid of in de hand gedragen. Een trapsgewijs boeket wordt onder de taille gedragen met de verlengde zijde recht naar beneden.

Hoe kies je boeketten voor bruidsmeisjes?

Alles is hier eenvoudig: boeketten voor bruidsmeisjes moeten uit dezelfde bloemen bestaan als het bruidsboeket en idealiter dezelfde vorm hebben. Bovendien moeten ze kleiner van formaat zijn.

Aanbevolen: