Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 21 Maart?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 21 Maart?
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 21 Maart?

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 21 Maart?

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 21 Maart?
Video: Gesinstyd 21 Maart 2021 - Ons Goed 2024, Mei
Anonim

21 maart is een extreem drukke dag op het gebied van feestdagen. In Polen is het Spijbeldag, in Irak - Lente, in Japan - de Lente Equinox Dag, in Syrië en Libanon - Moederdag, in de VS - Dag van de Landbouw. Het is nauwelijks mogelijk om te vertellen over alle belangrijke gebeurtenissen die op deze datum vallen.

Welke feestdagen worden gevierd op 21 maart?
Welke feestdagen worden gevierd op 21 maart?

Wereldpoëziedag

Sinds 1999 wordt over de hele wereld Wereldpoëziedag gevierd. De feestdag werd vastgesteld tijdens de 30e sessie van de Algemene Conferentie van UNESCO en werd voor het eerst gehouden in Parijs, waar het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd.

Het idee van de vakantie is volgens de makers om in de media een positief beeld te vormen van poëzie als een moderne en open vorm van kunst voor alle mensen, en om de publieke aandacht te vestigen op weinig bekende uitgevers, auteurs, literaire clubs.

Er wordt aangenomen dat de vroegste hymnegedichten in de 23e eeuw voor Christus werden geschreven door de dichteres-priesteres En-hedu-Ana.

Internationale Dag van het Poppentheater

Een andere feestdag in verband met kunst, gevierd op 21 maart, is de Dag van de Poppenmaker. Het werd opgericht door de Iraanse poppentheaterregisseur Jivad Zolfagariho in 2000 tijdens het XVIIIe congres van de International Union of Puppet Theatre Workers in Magdeburg. De volgende twee jaar waren er verhitte discussies over de datum van de vakantie. In 2003, op 21 maart, begon eindelijk de glorieuze traditie van het poppenspelersfeest.

Internationale Dag van de Bossen

21 maart is een uiterst belangrijke datum voor zowel eco-activisten als alle natuurliefhebbers. Op deze dag stelde de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) in 1971 de Internationale Dag van de Bossen in.

Elk jaar wordt er wereldwijd tot 13 miljoen hectare bos gekapt.

Bossen beslaan ongeveer een derde van het landoppervlak en spelen een belangrijke rol bij de vorming van de samenstelling van de atmosfeer en het klimaat van de planeet, het behoud van de vruchtbaarheid van bodems en landschappen. Bovendien zijn ze de thuisbasis van de meeste diersoorten. Door een aantal ongunstige factoren neemt het bosareaal over de hele wereld gestaag af. Daarom is de belangrijkste taak van de Internationale Dag van de Bossen om aandacht te vragen voor de problemen van bosecosystemen en de bevolking te informeren over manieren om bossen te beschermen en te herstellen.

Internationale dag voor de uitbanning van rassendiscriminatie

21 maart is een uiterst belangrijke datum, de opening van de Week van Solidariteit met Naties die tegen Racisme strijden. Op deze dag wordt bij besluit van de Algemene Vergadering van de VN jaarlijks de Internationale Dag voor de uitbanning van rassendiscriminatie gevierd. De historische datum is gekozen om de gebeurtenissen van 1960 te herdenken, toen tijdens een vreedzame demonstratie tegen de apartheid in Zuid-Afrika de politie het vuur opende en 69 mensen doodde. Al in 1966 riepen de Verenigde Naties de aangewezen feestdag uit, bedoeld om de internationale gemeenschap aan te trekken om de strijd voor fundamentele mensenrechten te versterken.

Aanbevolen: