Hoe Zich Te Gedragen In Een Sauna

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Gedragen In Een Sauna
Hoe Zich Te Gedragen In Een Sauna

Video: Hoe Zich Te Gedragen In Een Sauna

Video: Hoe Zich Te Gedragen In Een Sauna
Video: Een rondje sauna 2024, April
Anonim

Sauna is heel gezond. Er zijn verschillende regels waaraan u het maximale voordeel en plezier uit het stoombad kunt halen.

https://www.freeimages.com/pic/l/o/on/onur/577302 21394480
https://www.freeimages.com/pic/l/o/on/onur/577302 21394480

Beoordeel nuchter je kracht

Het is heel belangrijk om te begrijpen hoe goed je je voelt. Je moet niet naar de sauna gaan voor records, het is behoorlijk gevaarlijk en stom. Luister naar je lichaam, het zal je vertellen hoeveel meer je de hoge temperatuur kunt weerstaan, zorg ervoor dat je je welzijn in de gaten houdt. Ervaren saunagangers zijn beter bestand tegen hitte en kunnen langer in het stoombad blijven dan een beginner, maar ze doen dit niet uit de wens om een record te vestigen voor de tijdsduur in een sauna, ze laten deze gezondheids- en ervaring.

U kunt drie tot vier keer per week sauna's bezoeken. Doe dit niet op een lege of juist een te volle maag, beide kunnen gevaarlijk zijn.

Hoe goed stomen?

Nadat u de betaling en formaliteiten heeft afgehandeld, een nieuwe set lakens en handdoeken heeft ontvangen (een vergelijkbare service wordt geboden in de meeste moderne sauna's), neemt u eerst een douche en veegt u vervolgens uw hele lichaam grondig af. Het is erg belangrijk om droge, droge huid sneller af te vegen, en het doel van een sauna is om goed te zweten. Kenners van de badwereld raden ten zeerste aan om uw voeten in warm water te houden voordat u de stoomkamer bezoekt, dit zal het zweten versnellen.

Eenmaal in de stoomkamer plaatst u het laken op de geselecteerde plank (of planken), zodat u er comfortabeler op kunt zitten. Om het effect van stoom op het lichaam te versterken, plaatst u de bovenste of middelste plank terwijl de stoom zich bovenaan concentreert. Beheers uw welzijn. Het wordt niet aanbevolen om langer dan een kwartier in de stoomkamer te blijven, maar het is logisch om je op je gevoelens te concentreren, als je je ongemakkelijk voelt, ga dan vrijuit. Houd er rekening mee dat als je op een plank ligt, je een tijdje moet zitten voordat je naar buiten gaat.

Experts raden af om direct na een hete stoomkamer koud water te gieten of in het zwembad te springen. Na een stoomkamer ervaart het lichaam een ernstig gebrek aan zuurstof, dus het is logisch om de lucht in te gaan en een beetje te ademen voor waterprocedures. Dan moet je douchen en in het zwembad klimmen of douchen.

Aan het einde van al deze procedures heeft het lichaam wat rust nodig. Ga op een geschikte bank of ligstoel liggen, sluit je ogen en probeer te ontspannen. Neem hiervoor een paar minuten de tijd.

Er wordt aangenomen dat om het meeste uit uw sauna te halen, u de hele cyclus drie keer moet herhalen. Het verhogen van het aantal "benaderingen" kan stressvol zijn voor je lichaam, en het verminderen ervan heeft geen zin. Als u zich echter niet op uw gemak voelt in het stoombad en moeite heeft met ademhalen, kan het zinvol zijn om de badprocedures in te korten om onaangename gevolgen te voorkomen.

Aanbevolen: