Hoe Een Moslim Gelukkige Verjaardag Te Wensen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moslim Gelukkige Verjaardag Te Wensen?
Hoe Een Moslim Gelukkige Verjaardag Te Wensen?

Video: Hoe Een Moslim Gelukkige Verjaardag Te Wensen?

Video: Hoe Een Moslim Gelukkige Verjaardag Te Wensen?
Video: Hoe Gaat Een Moslim Om Met Geld? | Podcast Seizoen 2 2024, April
Anonim

In elk land zijn er gewoonten en tradities om een verjaardag te vieren, met uitzondering misschien alleen van enkele Afrikaanse stammen die de kalender nog steeds niet gebruiken. In de landen van de islam is er een zeer interessante gewoonte, in zekere zin uniek. Hier wordt de verjaardag helemaal niet gevierd. Ze vieren hun eigen niet, gaan niet naar vreemden en helpen niet bij het organiseren van feesten.

Hoe een moslim gelukkige verjaardag te wensen?
Hoe een moslim gelukkige verjaardag te wensen?

Volgens de sharia vieren vrome moslims jaarlijks slechts twee feestdagen - Eid al-Adha en het einde van de heilige maand Ramadan. Verjaardag is voor hen geen feestdag.

Volgens het woord van de Koran

Het verbod op verjaardagen wordt in verband gebracht met religie. Aanhangers van de islam moeten leven in overeenstemming met de koran en hun leven wijden aan het dienen van Allah, zoals Mohammed, zijn profeet. In het heilige boek vind je het antwoord op elke vraag, bijvoorbeeld over het "afzeggen" van verjaardagen. De Koran zegt dat alleen de Heer en zijn boodschapper Mohammed het recht hebben om ida (jaarlijkse feestdagen) in te voeren; het is ten strengste verboden om andere feestdagen te vieren. Deze regel is alleen van toepassing op de data die gewoonlijk elk jaar worden gevierd.

Daarom vieren moslims hun geboorte zeer zelden.

Uitzonderingen

In sommige moslimlanden wordt dit evenement slechts twee keer gevierd. De eerste keer is op de dag dat een persoon wordt geboren en de tweede keer wanneer hij 52 wordt (zoals de profeet Mohammed). De feestdag wordt op grote schaal gevierd, een rijke tafel wordt gedekt, veel gasten worden uitgenodigd en lof aan Allah wordt opgedragen. In andere staten is het iets vaker toegestaan om verjaardagen te vieren, bijvoorbeeld om een belangrijke fase in het leven aan te geven.

Sommige moslims bezwijken voor de invloeden van andere culturen en beginnen elkaar zelf te feliciteren, maar dit wordt door de geestelijkheid veroordeeld, aangezien een dergelijke traditie vreemd is aan het ware geloof. En het overnemen van de gewoonten van een andere religie is een verschrikkelijke zonde. Niemand is er echter tegen om de dag door te brengen in het gezelschap van familie of naaste verwanten, dit is niet verboden, maar integendeel, het wordt beschouwd als een goede reden om de Heer te danken voor het leven en het dagelijks brood. Maar het is niet gebruikelijk om te focussen op de jarige, net zoals het niet gebruikelijk is om dure cadeaus te geven. Cadeaus hoeven niet eens precies op de dag van de feestdag gebracht te worden. Ze kunnen lang voor de verjaardag of, omgekeerd, later worden overgedragen. Gasten worden ook iets eerder of later uitgenodigd dan de gekoesterde datum. Dit is gemakkelijk uit te leggen. Het is noodzakelijk om anderen vreugde te geven en elke dag het goede te wensen, daarom is het volkomen zinloos om er een uit te kiezen.

seculiere tradities

Jonge moderne moslims, opgevoed volgens de letter van de Koran in islamitische landen, houden zich aan verboden en vieren geen verjaardagen. Je kunt op zijn verjaardag naar een Europeaan komen, je kunt zelfs cadeaus meenemen, maar je moet niet alleen de jarige feliciteren. Je wordt gezien als een vriend van de familie (omdat je een ingang naar het huis hebt), en daarom zullen ze zowel de tafel als het entertainment organiseren, maar ze zullen aan jou worden opgedragen, en niet aan de jarige.

Mensen van welke religie dan ook zijn echter blij met geschenken, en daarom is het gepast om onpersoonlijke dingen te doneren (dat wil zeggen, een vreemdeling mag geen sieraden, kleding, parfum, enz. geven), iets neutraals is beter: huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, decoratieartikelen. Geef een moslim nooit de koran of gebedsgerei.

Aanbevolen: