Hoe Mensen Geboren Op 29 Februari Hun Verjaardag Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Mensen Geboren Op 29 Februari Hun Verjaardag Vieren
Hoe Mensen Geboren Op 29 Februari Hun Verjaardag Vieren

Video: Hoe Mensen Geboren Op 29 Februari Hun Verjaardag Vieren

Video: Hoe Mensen Geboren Op 29 Februari Hun Verjaardag Vieren
Video: Какого числа родился человек такая у него вся жизнь 2024, Maart
Anonim

29 februari gebeurt maar eens in de vier jaar. Deze dag leek het verschil tussen de astronomische en de aardse kalender te neutraliseren. Mensen die op deze dag zijn geboren, vieren hun persoonlijk nieuwjaar op de dagen naast 29 februari of eens in de vier jaar.

Hoe mensen geboren op 29 februari hun verjaardag vieren
Hoe mensen geboren op 29 februari hun verjaardag vieren

Een simpele oplossing

Meestal "doen" mensen geboren op negenentwintig februari niet en vieren ze hun verjaardagen op 1 maart of 28 februari in gewone jaren. Meestal hangt de gekozen datum van de viering af van nationale tradities en andere dingen. In Rusland bijvoorbeeld, waar het als een slecht voorteken wordt beschouwd om verjaardagen van tevoren te vieren, wordt de viering meestal uitgesteld.

In de oudheid geloofde men dat mensen die op deze dag werden geboren tovenaars of profeten werden.

Er zijn echter koppige mensen die elke vier jaar hun vakantie vieren. Er zijn ook nogal wat van dat soort mensen. Het kalenderincident maakt hen speciaal, maakt hen trots op zo'n exclusiviteit, dus ze zijn klaar om het zonder feesten en geschenken te doen. Het vieren van een verjaardag om de vier jaar resulteert echter vaak in compleet te gekke feesten voor een werkelijk uitzonderlijke gelegenheid.

Moeilijke wiskundige optie

Maar de Duitse wetenschapper Heinrich Hemme stelde een kalender samen met vieringen voor degenen die op negenentwintig februari zijn geboren. Hij beweert dat je elk jaar een verjaardag kunt vieren, maar de dag moet afhangen van het geboorteuur van elke specifieke persoon. Dus degenen die in de nacht van achtentwintig op negenentwintig februari zijn geboren, kunnen hun persoonlijke feestdag de vorige dag vieren. Degenen die geboren zijn tussen zes uur 's morgens en twaalf uur op negenentwintig februari, de eerste twee jaar (van de drie niet-schrikkeljaren) moeten de verjaardagen van achtentwintig februari vieren, en in het derde jaar - de eerste van Maart. Dienovereenkomstig moeten degenen die tussen twaalf dagen en zes uur 's avonds zijn geboren, hun verjaardagen in het eerste jaar op achtentwintig februari vieren en de volgende twee op 1 maart. Welnu, degenen die dichter bij het einde van negenentwintig februari met een zuiver geweten zijn geboren, kunnen hun dag vieren op de eerste dag van de lente.

Opgemerkt moet worden dat de kans om op deze dag geboren te worden niet erg hoog is - slechts 1 op 1461.

Maar om te zeggen dat negenentwintig februari een dag is die elke vier jaar plaatsvindt, is niet helemaal correct. In feite gebeurt het elk jaar, slechts drie van de vier, slechts een minuut wordt toegewezen aan de fractie van deze dag - tussen middernacht en één minuut van de eerste. Het is een goed moment om een klein feestje te vieren.

Veel ouders proberen een kind dat op negenentwintig februari is geboren voor de komende dagen in te schrijven, om hem de vakantie niet te onthouden, hoewel een kind met zo'n ongebruikelijke geboortedatum in de regel wordt een beroemdheid onder leeftijdsgenoten.

Aanbevolen: