Wat Te Koken Voor Kinderen Voor Hun Verjaardag

Inhoudsopgave:

Wat Te Koken Voor Kinderen Voor Hun Verjaardag
Wat Te Koken Voor Kinderen Voor Hun Verjaardag

Video: Wat Te Koken Voor Kinderen Voor Hun Verjaardag

Video: Wat Te Koken Voor Kinderen Voor Hun Verjaardag
Video: VADER KOOKT SMERIGSTE WITLOFSCHOTEL... 2024, April
Anonim

Een feesttafel voor jonge gasten is heel wat anders dan een traktatie voor volwassenen. Kinderen vinden het moeilijk om de verandering van verschillende gerechten te overleven en veel producten zijn niet geschikt voor hen. Voor een kinderverjaardag is het de moeite waard om geen vet en gekruid voedsel te koken, maar licht en gezond voedsel. Een van de mogelijke opties voor het serveren van dergelijke gerechten is een buffet.

Kinderen kunnen worden getrakteerd op eenvoudige maar kleurrijke gerechten
Kinderen kunnen worden getrakteerd op eenvoudige maar kleurrijke gerechten

instructies:

Stap 1

Niet elk kind houdt van groenten eten, dus snacks moeten mooi en helder worden gedecoreerd. Doe de salades bijvoorbeeld in kaasmandjes of transparante kopjes. Organiseer als optie een saladebar zodat de deelnemers aan de vakantie zelf een beetje kant-en-klare en gehakte ingrediënten in kleine borden verzamelen: aardappelen, wortelen, vlees, eieren, tomaten, komkommers, enz. Het is beter om zelf dressingsauzen te maken op basis van olie en zure room. Voor kleine sandwiches is het goed om niet de worst uit de winkel te gebruiken, maar zelfgemaakte kalkoen- en kippenpastei, forshmak. En weinig van de jonge gasten zullen heerlijke canapés weigeren die gemaakt zijn van groenten, champignons, kwarteleitjes en kaas.

Stap 2

Een warm gerecht voor een kinderfeestje moet ook geportioneerd worden. Het is handig voor zowel baby's als de moeder van de chef. De gemakkelijkste optie zijn mini-pizza's gevuld met groenten, champignons en mager gehakt. Van kipfilet kun je kebab maken. Ze worden snel gekookt in een pan of gebakken in de oven. Het meest favoriete bijgerecht voor de meeste kinderen is aardappelpuree. Om de tafel te diversifiëren, wordt deze getint door hem te mengen met aardappelpuree van gekookte wortelen of spinazie. Het is nog gemakkelijker om kleurrijke pasta in de vorm van strikken, slakken of spiralen te koken voor een traktatie. Maar je hoeft niet veel bijgerechten te koken. Het is onwaarschijnlijk dat kinderen alles tot het einde opeten, en als het niet genoeg is, kunt u altijd snel extra porties verse groenten op spiesjes bereiden.

Stap 3

Het traditionele einde van een feestelijk verjaardagsfeestje is het uitblazen van de kaarsjes op de taart. Zodat de kinderen daarna niet te veel eten met vette room, moet de cake in een klein formaat worden gekocht of bereid. En dek de sweet table met behulp van andere gerechten. Dit kunnen zelfgemaakte chocolaatjes zijn gemaakt van gesmolten chocolade, noten en gedroogd fruit met behulp van ijsblokjestrays. Indien gewenst kan het proces van hun voorbereiding eenvoudig onderdeel worden van het entertainmentprogramma van de vakantie. Een andere optie voor lekkernijen is veelkleurige gelei met vruchtensap en melk in geportioneerde glazen of blikken.

Stap 4

In plaats van heerlijke, maar vaak schadelijke kant-en-klare sappen en frisdrank, kun je de kleine feestgasten compotes, limonades en vruchtendrankjes aanbieden. Zodat ze niet van streek raken door het ontbreken van bekende drankjes, moet zelfgemaakte drank "op een volwassen manier" worden geserveerd - in mooie karaffen. Of giet het rechtstreeks in heldere papieren bekers. Kinderen worden getrakteerd op diverse fruitsmoothies en milkshakes in een transparante schaal. Het belangrijkste is om de drankjes niet te koud te laten worden, anders lopen kinderen die opgewarmd worden door spelletjes het risico ziek te worden.

Aanbevolen: