Hoe Zorg Je Voor Een Gezondheidsdag Op School?

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Een Gezondheidsdag Op School?
Hoe Zorg Je Voor Een Gezondheidsdag Op School?

Video: Hoe Zorg Je Voor Een Gezondheidsdag Op School?

Video: Hoe Zorg Je Voor Een Gezondheidsdag Op School?
Video: Wat is gezondheid? En hoe verhoudt individuele gezondheid zich tot public health? 2024, April
Anonim

Jeugd is beweging. Helaas bewegen de kinderen van tegenwoordig veel minder dan hun ouders ooit deden. Buitenspellen op de binnenplaatsen verdwijnen bijna uit het leven van kinderen, en niet iedereen houdt van lessen lichamelijke opvoeding op school. Maar je kunt op school sportevenementen organiseren die op geen enkele manier op een gewone les lijken. Onder moeders en vaders zijn er waarschijnlijk proactieve mensen die van sport houden. En alles bij elkaar kunt u op een zeer interessante en leuke manier een gezondheidsdag doorbrengen.

Gezondheidsdag is geen gewone les
Gezondheidsdag is geen gewone les

Noodzakelijk

  • Sportuitrusting
  • Muziekopnames voor opladen en demonstratie-uitvoeringen
  • Diploma's, medailles, aanmoedigingsprijzen
  • Voor toerisme- en oriëntatieloopwedstrijden - lay-outs voor boodschappen om buiten te eten

instructies:

Stap 1

Plan een dag in. Aangezien er op deze dag geen reguliere lessen zijn, kun je het beste een zaterdag kiezen. Stem de tijd af met de directeur van de school, hij moet een bevel uitvaardigen.

Stap 2

Zoek uit of er onder de ouders mensen zijn die interessante wedstrijden kunnen houden en in welke sporten. Praat met ze, bespreek wat je in het programma kunt opnemen.

Stap 3

Neem contact op met je leraar lichamelijke opvoeding. Het is mogelijk dat de dag van gezondheid aan één bepaalde soort kan worden gewijd. Als er bijvoorbeeld veel kinderen bezig zijn met sporttoerisme of oriëntatielopen, dan kun je met de hele school de natuur in. Sommige jongens gaan door de tourstrip, anderen - de route met behulp van het kompas en de kaart. Toerisme en oriëntatielopen zijn de soorten activiteiten waar het hele gezin het meest gepassioneerd over is. Dit betekent dat je onder de ouders helpers zult vinden die een strip maken, een vuur aansteken en daarop het avondeten koken. Zo'n gezondheidsdag kun je beginnen met het opbouwen van deelnemers, een proefrit van de route, dan zijn er wedstrijden, en kun je alles afsluiten met thee bij het vuur en liedjes met een gitaar.

Stap 4

Je kunt ook een gezondheidsdag op school doorbrengen met behulp van de sportschool en het stadion. Maar dan is het wel nodig om goed over het programma na te denken en dit met de directeur te bespreken voor buitenschoolse activiteiten.

Stap 5

Bereid de nodige attributen en visuele campagnes voor. Als visuele agitatie kun je posters maken, een muurkrant over het sportleven van de school, een diafilm of zelfs gewoon een film over de voordelen van lichamelijke opvoeding. Je hebt ook certificaten en prijzen nodig.

Stap 6

Begin je dag gezond door deelnemers op te bouwen. Je kunt vooraf opdrachten aan de klassen geven om komische groeten, een interessante naam, embleem en motto te bedenken en zoiets als een "begroetingswedstrijd" te houden. Maar dit deel hoeft niet lang te zijn.

Stap 7

Voer een vergoeding uit voor alle deelnemers. Het kan zowel in de hal als voor de school worden georganiseerd. De oefening moet niet erg lang, maar dynamisch zijn, zodat de spieren van de jongens goed opwarmen.

Stap 8

Nodig deelnemers uit in het stadion. Daar moet alles klaar zijn. Het is mogelijk om competities te organiseren in voetbal en andere spelsoorten, atletiek veldlopen, diverse estafettewedstrijden. Als er ouders zijn die het niet erg vinden om met hun kinderen te rennen en springen, organiseer dan een familieteamwedstrijd.

Stap 9

Je kunt de vakantie afsluiten met demonstratieprestaties van de beste sporters. Er zijn vast goede gymnasten of worstelaars in de school. Zoiets is te vinden bij ouders. Laat ze hun vaardigheden aan anderen demonstreren. Het kan zijn dat daarna iemand anders serieus wil gaan sporten.

Aanbevolen: