Hoe Zorg Je Voor Je Fiets?

Hoe Zorg Je Voor Je Fiets?
Hoe Zorg Je Voor Je Fiets?

Video: Hoe Zorg Je Voor Je Fiets?

Video: Hoe Zorg Je Voor Je Fiets?
Video: Hoe doe je de fietscheck? | Veilig Verkeer Nederland 2024, April
Anonim

Om het "ijzeren paard" trouw te laten dienen, moet er goed voor worden gezorgd. En dit beperkt zich niet tot één keer per jaar smeren en wassen na regen.

Hoe zorg je voor je fiets?
Hoe zorg je voor je fiets?

Het verzorgen van uw fiets heeft bepaalde voordelen. Allereerst het uiterlijk van de fiets. Niemand wil op een vuile fiets rijden. Ten tweede een verzekering tegen pech. Preventief werk zal u helpen de storing op tijd te vinden en op te lossen zonder de dreiging ergens langs de weg te vallen en vervolgens 3 maanden in bed te liggen met een gebroken been. Ten derde aanzienlijke besparingen, aangezien reparaties, en vooral de aanschaf van een nieuwe fiets, geld kosten, wat nooit overbodig is.

Regelmatig wassen

Het meest ongevaarlijk is het stof dat je fiets bedekt. In dit geval kunt u het doen met een vochtige doek en komt alles goed. Het is iets heel anders als je op een soort off-road hebt gereden, en nu is je "ijzeren vriend" rijkelijk bedekt met modder van frame tot wielen. In dit geval moet u het vuil weken en vervolgens verwijderen met een speciaal reinigingsmiddel. Als je er geen bij de hand hebt, werkt afwasmiddel ook. U kunt uw fiets ook naar een wasstraat brengen, waar deze zonder uw deelname in de juiste vorm wordt teruggebracht. Als je echter een grote fan bent van fietsen en geen dag zonder een ritje kunt, moet je je fiets eens in de twee weken wassen.

Natte fiets - roestige fiets

Zorg ervoor dat er zich geen vocht ophoopt in de verbindingen van de mechanismen (pedalen, kettingschakels, enz.), want in dit geval zal roest verschijnen voordat u tijd heeft om met uw ogen te knipperen. De beste manier om dit te voorkomen is door je fiets na elke natte wasbeurt goed af te drogen met een droge, absorberende doek.

Alle onderdelen moeten worden gesmeerd

Als gevolg van wrijving is de slijtage van droge onderdelen veel hoger dan die van gesmeerde onderdelen, dus verwaarloos dit punt niet. Zorg voor voldoende smeermiddel. Schaf een speciaal fietssmeermiddel aan en gebruik het indien nodig goed om de onderdelen van uw fiets te helpen.

Juiste opslag

Direct zonlicht en temperatuurveranderingen zijn niet alleen vijanden van onze huid. Fietsleer en -rubber kunnen ook ernstig worden aangetast door dergelijke schokken. De conclusie is simpel: je kunt je fiets niet lang in de open lucht laten staan en als je hem voor de winter opbergt, moet je alle kwetsbare onderdelen grondig wassen en smeren.

Controleer voor elke rit de remmen, bandenspanning en wielbevestigingen, voetsteunen en verlichting. Het zal veel gemakkelijker zijn om deze gebreken vóór de reis op te lossen dan in de problemen te komen door niet alles te controleren.

Aanbevolen: