Fiets: Hoe Kies Je Een Populair Model?

Fiets: Hoe Kies Je Een Populair Model?
Fiets: Hoe Kies Je Een Populair Model?

Video: Fiets: Hoe Kies Je Een Populair Model?

Video: Fiets: Hoe Kies Je Een Populair Model?
Video: Hoe kies je de beste fiets voor je fietsvakantie? Fietsvakantie voorbereiden, deel 4 online cursus 2024, Mei
Anonim

De grote verscheidenheid aan modellen en soorten fietsen in onze winkels moet je niet afschrikken van deze prachtige sport. Fietsen variëren in doel, gebruik en natuurlijk prijs. Om de juiste keuze te maken, moet u beslissen wie de fiets gaat gebruiken en onder welke voorwaarden. Dus hoe kies je een fiets uit de modellen op de markt?

Fiets: hoe kies je een populair model?
Fiets: hoe kies je een populair model?

Mountainbikes van goedkope modellen zijn vanwege hun veelzijdigheid het meest gevraagd op de markt. Aan de voorzijde zijn ze voorzien van een schokabsorberende voorvork, een aluminium frame. Deze fiets is perfect voor het rijden in het park of gemakkelijke heuvels. De prijs voor een dergelijk model varieert van $ 250-350.

Toerfietsen hebben 28 inch wielen. Ze zijn met 26 inch iets duurder dan vergelijkbare modellen, maar hebben een groot voordeel: bewegingsvrijheid. Een toerfiets is een goede keuze voor het rijden op onverharde en asfaltwegen. De meest populaire modellen van deze fietsen zijn de Scott Sportster P6 of Schwinn Searcher.

Stadsfietsen zijn ontworpen voor uitstapjes naar de winkel, naar het werk, korte wandelingen. Ze zijn uitgerust met een fietsenrek, spatborden en claxons, wat ze onderscheidt van sportmodellen. Daarnaast is de verticale stand veel comfortabeler voor de persoon die het fietszadel niet gewend is.

Hoe kies je een fiets die geschikt is voor groepsfietstochten? De belangrijkste punten om op te letten zijn de sterkte, het comfort en het gewicht van het model. Het is erg belangrijk om te weten hoeveel kracht de fiets zal vergen bij het bergopwaarts gaan. Snelheid in het fietstoerisme is verre van de belangrijkste indicator, hier zijn de complexiteit van de route en de wegomstandigheden belangrijker. Let daarom op de sterkte van het frame, de aanwezigheid van remklauwen op beide wielen, een comfortabele stoel (hard of zacht - beslis individueel). Voor lange wandelingen en off-road rijden is de aanwezigheid van een achterschokbreker belangrijk, dit zal de rit comfortabeler maken. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan indicatoren van het model als de bevestigingsklasse en het rollen van het frame. De prijs voor dergelijke modellen begint bij anderhalve duizend dollar. Hoewel recentelijk zijn budgetopties begonnen te verschijnen.

Extreme fietsen zijn unieke machines die hoogwaardige technologie combineren met ultrasterke en lichtgewicht materialen. Zo'n auto kan zeven- tot achtduizend dollar kosten. Sportmodellen zijn gemaakt van koolstofvezel, hebben een hoge framesterkte en wegen tot tien kilogram. Het Scott ADDICT R3-model heeft dus een gewicht van slechts 6, 3 kilogram.

Aanbevolen: