Hoe Zorg Je Goed Voor De Natuur

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Goed Voor De Natuur
Hoe Zorg Je Goed Voor De Natuur

Video: Hoe Zorg Je Goed Voor De Natuur

Video: Hoe Zorg Je Goed Voor De Natuur
Video: Hoe zorg ik voor goede afwatering met bestrating? | Lodewijks Groene Geluk 2024, Maart
Anonim

Water- en luchtvervuiling, verminderde vruchtbare grond, aantasting van de ozonlaag en andere milieuproblemen kunnen niet alleen worden aangepakt. Maar een individueel mens kan en moet goed voor de natuur zorgen. Houd u aan het principe van persoonlijke verantwoordelijkheid om de wereld om u heen te behouden.

Hoe zorg je goed voor de natuur
Hoe zorg je goed voor de natuur

instructies:

Stap 1

Geen zwerfvuil in parken en bossen, laat minder sporen van uw verblijf achter. Als iedereen flessen, tassen, etc. na ontspannen in de natuur zal de planeet snel bedekt raken met puin. Als u lange afstanden over land of over water aflegt, gooi dan geen plastic glazen, papier, enz. buiten het raam Verzamel onnodige spullen in één zak en gooi ze vervolgens weg op de daarvoor bestemde plaatsen waar het huisvuil wordt buitengezet.

Stap 2

Voed vogels en dieren tijdens strenge winters of droogtes wanneer ze kunnen sterven. Maak voerbakken - zo red je een deel van de dierenwereld.

Stap 3

Haal niet te veel uit de natuur. Als je paddenstoelen of bessen plukt, handel dan zo dat ze na een jaar weer op deze plek teruggroeien. Helaas bedenken inventieve mensen apparaten om snel bos te oogsten. Tegelijkertijd worden de wortels van planten beschadigd.

Stap 4

Maak geen lawaai in de bossen, verstoor het natuurlijke evenwicht niet. Als je naar buiten gaat, wees dan meer een luisteraar dan een geestige spreker. Misschien wil het bedrijf zich laten zien, en daarvoor meer herrie maken. Stel je voor dat je een gast bent, en dieren en vogels zijn de eigenaren van het territorium. Maak ze niet bang met muziek, geschreeuw, onnodige schoten.

Stap 5

Bescherm natuurlijke hulpbronnen, verspil ze niet gedachteloos. Verander gewoonten die anderen schaden - weiger bijvoorbeeld om voor het nieuwe jaar een levende kerstboom thuis te zetten. Als velen dit doen, zal de vraag afnemen, dan is er geen aanbod in de markt.

Stap 6

Vul aan wat eerder door iemand anders is uitgegeven - plant bomen, heldere waterlichamen, enz.

Stap 7

Voorkom mogelijke verstoringen in de natuur - plant bijvoorbeeld bomen langs de oevers van kleine ravijnen zodat deze niet uitzetten.

Stap 8

Leer voorzichtig omgaan met voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn voor de natuur. Deze omvatten vuurbronnen, olieachtige vloeistoffen, enz. U moet weten hoe u met bijwerkingen om moet gaan.

Stap 9

Sluit u aan bij openbare verenigingen voor de bescherming van het milieu, dan kunt u deelnemen aan openbare evenementen en uw bijdrage wordt versterkt door gemeenschappelijke inspanningen.

Stap 10

Leer kinderen de principes van zorgvuldig omgaan met de natuur. Zo zorg je niet alleen voor het heden, maar ook voor de toekomst.

Aanbevolen: