Hoe Maak Je Een Paddenstoelenkostuum?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Paddenstoelenkostuum?
Hoe Maak Je Een Paddenstoelenkostuum?

Video: Hoe Maak Je Een Paddenstoelenkostuum?

Video: Hoe Maak Je Een Paddenstoelenkostuum?
Video: Tips u0026 Advies: Hoe bereid je best champignons? 2024, Mei
Anonim

Carnaval-champignonkostuum voor kinderen voor de herfst- of nieuwjaarsvakantie kan in de winkel worden gekocht, maar het is veel leuker om het samen met uw kind met uw eigen handen te maken. Het werken aan een kostuum is een prettige ervaring, er ontstaat direct een feeststemming.

Hoe maak je een paddenstoelenkostuum?
Hoe maak je een paddenstoelenkostuum?

Noodzakelijk

Shirt, broek of rok, rode of bruine stof 1 m, witte stof 0,5 m, schuimrubber 0,3 m

instructies:

Stap 1

Het vliegenzwamkostuum ziet er helder en elegant uit; het is vrij eenvoudig om het te maken. Je hebt een shirt en broek nodig in de kleur beige, wit of geel. Verzamel de mouwen en onderkant van de broek met elastiek. Teken grassprieten, bladeren op groene stof of papier, knip en naai of lijm aan de onderkant van je broek. Maak een slabbetje van rode stof tot grote witte erwten (je kunt zelf erwten op de stof tekenen). Je kunt het vliegenzwamkostuum aanvullen met een cape van dezelfde stof.

Beeld
Beeld

Stap 2

Naai voor een meisje een donzige rode rok en een witte blouse. Versier de manchetten en kraag van je blouse met groene grassprieten. Versier de zoom van de rok met de paddestoelapplicatie.

Stap 3

Het belangrijkste detail van het kostuum is de hoed. De eenvoudigste optie is om een hoed van papier te maken. Neem dik papier: Whatman papier, dun karton, knip een cirkel uit met een straal van 40-45 cm, rol deze op met een kegel en lijm deze vast. Verf de hoed rood, strooi grote witte cirkels over het rode veld. Bevestig een touwtje of elastiek aan de hoed.

Beeld
Beeld

Stap 4

Je kunt ook een vliegenzwam-paddenstoelhoed maken van een oude hoed van vilt of stro. Neem een stuk rode stof en draai het frame vast. Verf grote stippen op de stof met witte acrylverf.

Stap 5

Net als bij de vliegenzwam-paddenstoel, kun je een kinderkostuum maken voor de boletus-paddenstoel, het verschil in de kleur en vorm van de hoed. Een wit overhemd, een bruine broek en een vest passen zowel bij een jongen als bij een meisje. Om een hoed te maken, neem schuimrubber of watten, gebruik een hoed met rand als frame. Bedek de kroon met schuimrubber om een convexe ronde vorm te creëren en werk af met een bruine doek. Werk het binnenste deel van de hoed af met schuimrubber afgezet met witte stof.

Beeld
Beeld

Stap 6

Een meer gecompliceerde optie is een barethoed. Knip de basis uit witte of beige stof - een strook van 10 cm breed en een lengte gelijk aan de omtrek van het hoofd. Vouw het dubbel en plaats het met een zelfklevende doek om het vorm te geven. Knip de bovenkant van de hoed uit een bruine doek in een cirkel en snijd dezelfde cirkel uit een lichtgekleurde doek. Knip een gat in lichtgekleurde stof waarvan de diameter gelijk is aan de omtrek van het hoofd. Vouw de cirkels met de goede kant naar binnen en naai vast, keer ze dan binnenstebuiten. Knip op dezelfde manier de voering uit en sluit deze aan op de bovenkant.

Beeld
Beeld

Stap 7

Knip twee cirkels uit het schuim: één met een diameter gelijk aan de diameter van de bovenkant van de hoed, de andere iets kleiner. Verbind ze met elkaar en maak er een gat in rond de omtrek van het hoofd. Steek de plano in de hoes, tussen de voering en de bovenkant, en naai deze hele structuur aan de basis. De boletus paddestoel dop is klaar. Op basis van deze ideeën kun je je eigen originele paddenstoelenkostuum maken.

Aanbevolen: