Een Scène In Scène Zetten

Inhoudsopgave:

Een Scène In Scène Zetten
Een Scène In Scène Zetten

Video: Een Scène In Scène Zetten

Video: Een Scène In Scène Zetten
Video: VRT NU - A look behind the scenes 2024, April
Anonim

Op school, hogeschool of een andere onderwijsinstelling is soms een beetje improvisatie vereist. Om een antwoord over een onderwerp voor te bereiden, kun je niet alleen een verslag maken of navertellen, maar een echte kostuumvoorstelling regelen met acteurs, verkleden en wennen aan de rol. Het is niet nodig om te denken dat het moeilijk of moeilijk te bereiken is, geloof me, het is absoluut niet moeilijk om een scène op te voeren.

Een scène in scène zetten
Een scène in scène zetten

Noodzakelijk

  • - scenario;
  • - kostuums.

instructies:

Stap 1

Rollen verdelen. Elke tekst wordt veel beter onthouden door het publiek als deze niet eentonig wordt uitgesproken, maar empathie oproept. Kies de meest geschikte afbeelding voor elke deelnemer en verdeel de woorden onder iedereen die betrokken is bij uw mini-optreden. Als je een toneelstuk opvoert, is het geen probleem om rollen toe te wijzen, maar zelfs als de tekst niet in rollen is verdeeld, kan deze altijd in afzonderlijke regels met karakters worden verdeeld.

Stap 2

Bereid de kostuums voor, want ze spelen een van de belangrijkste rollen in de scène. Een perfect geleerde tekst ziet er altijd saai uit als de acteurs qua uiterlijk niet verschillen van hun publiek. Maar als je het proces creatief benadert en volledig reïncarneert, zal de indruk van je optreden veel sterker zijn. Alles wordt gebruikt: oude oma's pruiken, valse heupen en borstmaat 15, vliegen en musketiermantels. Als je personage geen speciaal kostuum nodig heeft, laat dan je fantasie zien en complementeer de afbeelding met een prachtige sjaal of een elegante wandelstok. Zulke kleine dingen worden altijd onthouden en zullen zeker in uw voordeel spelen.

Stap 3

Zorg voor de kleine details. Als er griesmeelpap of een pot melk in de scene is, wees dan niet te lui om het mee te nemen. Misschien wil je helemaal geen melk, maar de indruk van de betrouwbaarheid van zo'n actie zal het meest compleet zijn. Geloof me, niets boeit de kijker meer dan de natuurlijke kruiden en echte aroma's van marmelade en vers brood en boter. Als je in plaats daarvan gewoon doet alsof je personages iets drinken en eten, zal de indruk heel anders zijn.

Aanbevolen: