Een Scène Maken

Inhoudsopgave:

Een Scène Maken
Een Scène Maken

Video: Een Scène Maken

Video: Een Scène Maken
Video: Een scène maken met IKEA Home smart 2024, Mei
Anonim

Om de vakantie lang onvergetelijk te maken, kunt u de gasten opwinden door een klein tafereel op te zetten. Nou, als dit een kleuter-, school-, studenten- of bedrijfsavond is, kun je zeker niet zonder geestige en actuele scènes. Trotse deelnemers en dankbaar publiek bespreken de meest succesvolle afleveringen en citeren je grappen nog lang.

Een scène maken
Een scène maken

Noodzakelijk

Tijdens de voorbereiding van de scène moet u altijd schrijfmateriaal, bronnenmateriaal (sprookjes, fabels, tijdschriften, foto- en videomateriaal, enz.), verf en penselen (of echte make-up) bij de hand hebben. Als je van plan bent een verkleedscène op te voeren, zorg er dan voor dat alle kostuums van tevoren klaar zijn voor de voorstelling. Als je een wedstrijd van schetsen in de geest van KVN wilt organiseren, maak dan een scherm waarvoor je een canvas (of dikke stof) en een houten basis met scharnieren nodig hebt. En dienovereenkomstig een hamer, spijkers, schroeven, paperclips of behangspijkers

instructies:

Stap 1

Schrijf een scriptie. Pak een pen, papier of ga aan de slag op je computer. Gebruik kant-en-klaar materiaal (sprookjes, fabels, gedichten, anekdotes, scènes en motieven van bekende films). Of bedenk een scenario "from scratch" gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen in het leven van een school, universiteit, instelling, familie, tuin, etc. In het script is het belangrijk om rekening te houden met welke vakantie je de scène gaat voorbereiden, de personages van de personages en artiesten, het publiek van de toekomstige uitvoering.

Stap 2

Denk na over wie er in de scene zal zijn. Kopieer de personages van de hoofdpersonen niet volledig van je vrienden of collega's: laat de kijker een beetje puzzelen wie of wat je met dit of dat masker bedoelde. Maar verdoezel de betekenis niet: personages en situaties moeten voldoende herkenbaar zijn.

Stap 3

Samen met andere deelnemers aan de scene beter grappen bedenken. Gebruik bij het schrijven van een scène geen motieven die deelnemers of toeschouwers kunnen kwetsen. Beschrijf negatieve karakters op een grappige, maar niet afstotende manier. Hun spraak en acties moeten eerst niet minder overtuigend zijn dan de woorden en acties van de goodies om op zijn minst een soort intrige te laten ontstaan.

Stap 4

Beschrijf in detail de mise-en-scène: wie, waar en wanneer naar buiten komt, hoe de rekwisieten worden geplaatst in relatie tot de acteurs, welke gebaren, gezichtsuitdrukkingen, gang de acteurs moeten hebben.

Stap 5

Markeer vooraf in het script die plaatsen die volledig zullen bestaan uit improvisaties van deelnemers en toeschouwers. Improvisatie hoeft niet al te moeilijk te zijn voor de acteurs en het publiek. Schrijf (van tevoren) de woorden van een lied of regels van gedichten die het publiek zal moeten uitspreken of een diagram van de reacties van de kijker bij benadering op bepaalde woorden of handelingen van het personage dat tot hem is gericht.

Stap 6

Als je illustratief foto- en videomateriaal wilt gebruiken, maar ook muziek en lichteffecten in een scène, maak dan een parallel scenario (voor een geluids- of videoregisseur en een lichtbron). Markeer in dit scenario na welke woorden van dit of dat karakter en hoe lang de muziek zal klinken of de videosequentie nodig is. Time de opnames. Als uw aula of zelfs klaslokaal over moderne apparatuur beschikt, is dit natuurlijk voldoende om met speciale programma's in het computergeheugen te komen.

Stap 7

Maak een globaal repetitieplan, rekening houdend met de drukte van de deelnemers.

Aanbevolen: