Hoe Breng Je Het Nieuwe Jaar Door In De Klas?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Het Nieuwe Jaar Door In De Klas?
Hoe Breng Je Het Nieuwe Jaar Door In De Klas?

Video: Hoe Breng Je Het Nieuwe Jaar Door In De Klas?

Video: Hoe Breng Je Het Nieuwe Jaar Door In De Klas?
Video: EEN NIEUW STELLETJE IN DE KLAS? 💞❓#4 | De Eindmusical S1 | NPO Zapp 2024, April
Anonim

Het schoolleven is niet alleen lessen of deelname aan Olympiades, wedstrijden, wetenschappelijke en praktische conferenties en wedstrijden. Dit zijn ook avonden en vakanties doorgebracht met het coole team. Een onvergetelijke vakantie samen met klasgenoten kan het nieuwe jaar zijn.

Hoe breng je het nieuwe jaar door in de klas?
Hoe breng je het nieuwe jaar door in de klas?

instructies:

Stap 1

Bespreek met je klasgenoten welke ruimte voor nieuwjaarsviering het beste bij je past. Als je een avond van reminiscentie of debriefing wilt hebben met alleen je klasgenoten, plan het evenement dan in je kantoor. Als je van drukke en rumoerige feesten houdt, nodig dan de kinderen uit de parallelklas uit en organiseer een disco of een competitief wedstrijdprogramma voor kinderen van twee of drie klassen.

Stap 2

Versier de kamer om een feestelijke sfeer te creëren. Zet zeker een kerstboom in het midden, hang zoveel mogelijk ballonnen en slingers op. Vergeet ook niet aan verlichting te denken. Het zou gedurende de avond moeten veranderen. Tijdens wedstrijden en optredens is felle verlichting nodig, en tijdens een dansprogramma is gedimd licht of gekleurde muziek beter geschikt.

Stap 3

Maak van tevoren je eigen kerstboomversiering. Vergeet echter de brandveiligheid niet. In plaats van speelgoed gemaakt van papier of watten, is het beter om fruit of snoep aan de kerstboom te hangen en ze mooi aan veelkleurige glanzende draden te binden. Schrijf ook originele groeten op zelfgemaakte ansichtkaarten. Dit kunnen wensen zijn in poëtische of komische vorm voor klasgenoten en de klassenleraar.

Stap 4

Denk van tevoren na over het scenario van de vakantie. Verdeel de rollen onder je kameraden. Het is noodzakelijk om de leiders van de viering te kiezen (bij voorkeur een meisje en een jongen), evenals kinderen die zullen deelnemen aan de theatervoorstelling.

Stap 5

Ontdek hoe het komende nieuwe jaar eruit zal zien volgens de oosterse kalender en probeer in het script weer te geven wat het komende jaar voorbereidt voor alle vertegenwoordigers van de sterrenbeelden. Zo'n spel kun je bijvoorbeeld spelen. Vraag de kinderen om groepen te vormen volgens hun behorend tot dit of dat teken van de dierenriem. Verder kan een van de leiders in een tijgerkostuum (als het komende jaar van de tijger) of een andere vertegenwoordiger van het dierenriemteken (hond, stier, enz.), Zich beurtelings tot de kinderen wenden, hen informeren over de toekomst. Bovendien kan hij ze vooraf voorbereide souvenirs aanbieden: horoscopen met wensen of amuletstenen voor elke vertegenwoordiger van het sterrenbeeld.

Stap 6

Organiseer een verscheidenheid aan wedstrijden die niet alleen leuk zijn, maar ook helpen om je team te verenigen. Jongens kunnen zelfstandig, op basis van persoonlijke sympathieën, zich verenigen in groepen om deel te nemen aan wedstrijden of, zoals ze al hebben verdeeld, volgens het sterrenbeeld.

Vraag de teamvertegenwoordigers om iets uit te beelden zonder woorden, met gebaren, en hun teams moeten het onderwerp van de afbeelding raden.

Laat de kinderen een tekening maken van een wintersport. Bovendien moeten de deelnemers consequent slechts één detail tekenen met hun ogen dicht, en hun kameraden moeten hun plannen blijven uitbeelden.

Deze wedstrijdtaken zullen je vrienden opvrolijken en helpen bij het creëren van een vriendelijke en ontspannen sfeer tijdens de nieuwjaarsviering.

Stap 7

Maak van tevoren nieuwjaarsposters. Dit dient vooraf te gebeuren door het aankondigen van de wedstrijd voor de beste poster. Vraag de kinderen tijdens de vakantie om de creativiteit van hun klasgenoten te evalueren en stop de fiche in de eerder voorbereide zak. Maak de winnaar bekend en overhandig hem de leuke prijs.

Stap 8

Hang ook een blanco Whatman papier aan de muur en nodig de kinderen uit om er wensen voor hun vriendjes op te schrijven.

Stap 9

Houd ook een wedstrijd voor de beste verkleedkostuum of kies de koningin en koning van oudejaarsavond.

Stap 10

Kook vanavond niet veel lekkers. Het is voldoende om drankjes (mineraalwater of sappen), fruit te bereiden en op de tafels te zetten.

Aanbevolen: