Hoe Breng Je Een Lesuur In De Klas Door?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Een Lesuur In De Klas Door?
Hoe Breng Je Een Lesuur In De Klas Door?

Video: Hoe Breng Je Een Lesuur In De Klas Door?

Video: Hoe Breng Je Een Lesuur In De Klas Door?
Video: Lisa en Laura in de Klas 2024, Mei
Anonim

Een lesuur is een soort extra les, gratis te volgen en uitgaande van aanvullende kennis. Om het lesuur effectief te laten zijn, moet het goed worden georganiseerd. Hiervoor is het niet overbodig om kennis te maken met een aantal aanbevelingen.

Hoe breng je een lesuur in de klas door?
Hoe breng je een lesuur in de klas door?

instructies:

Stap 1

Meestal vindt het lesuur eenmaal per week plaats. Tijdens de week is het noodzakelijk om vragen voor de studenten te verzamelen, die in een rustige sfeer moeten worden opgelost. Deze vragen kunnen in een apart notitieboekje worden opgeschreven en gerangschikt in volgorde van belangrijkheid.

Stap 2

Tijdens de week moet je praten met alle leraren die je klas lesgeven. Bespreek met hen: welke moeilijkheden de kinderen hebben, wat is het algemene gedrag van de klas en of hun team vriendelijk te noemen is. Op basis van de resultaten van het gesprek is het ook de moeite waard om de antwoorden van de docenten voor het lesuur op te schrijven in een notitieboekje.

Stap 3

Zodra het schooluur is begonnen, is het noodzakelijk om hardop alle vragen te identificeren die binnen de gestelde tijd moeten worden opgelost. Vragen moeten niet alleen betrekking hebben op het organisatorische deel en academische prestaties. Het is de moeite waard om de nodige aandacht te besteden aan informele relaties in het team van kinderen. Een klas is tenslotte een klein gezin dat je meestal op school ziet. Daarom moet er een vriendelijke sfeer heersen in het team. Als het er niet is, is het noodzakelijk om de redenen te identificeren en erachter te komen. Hiervoor zullen speciale tests helpen, die kunnen worden geleend van een schoolpsycholoog. De testresultaten kunnen u helpen de hoofdoorzaak van de fragmentatie in de klas te identificeren en effectief te werken om het probleem te verhelpen.

Stap 4

Het lesuur kan het beste worden besteed in de vorm van een vriendelijk gesprek, waarin elke student zijn mening kan uiten zonder bang te hoeven zijn voor de beoordeling van de leraar en zijn leeftijdsgenoten. Het doel van het lesuur is om het team te verenigen in naam van de gewetensvolle uitvoering van schoolzaken en het creëren van een sfeer van goede wil en solidariteit in de klas.

Aanbevolen: