Hoe Kom Ik Bij Oktoberfest

Hoe Kom Ik Bij Oktoberfest
Hoe Kom Ik Bij Oktoberfest

Video: Hoe Kom Ik Bij Oktoberfest

Video: Hoe Kom Ik Bij Oktoberfest
Video: Angela Merkel - Ruf mich Angela (The Unofficial Oktoberfest 2019 Song) by Klemen Slakonja 2024, Maart
Anonim

Het eerste Oktoberfest wordt beschouwd als een vrolijk stadsfeest, dat door het Münchense volk werd georganiseerd ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig in 1810. Iedereen hield echt van de bedwelmende vakantie en de lokale bevolking begon elk jaar een soortgelijk evenement te organiseren. Sindsdien opent de burgemeester van de stad het festival door een kraan in het eerste vat bier te kloppen. Reisde naar München en toeristen van over de hele wereld.

Hoe kom ik bij Oktoberfest
Hoe kom ik bij Oktoberfest

In 2012 vindt het bekende bierfestival plaats van 22 september tot 7 oktober. Ervaren reizigers weten dat ze vooraf reserveringen voor hotels en vliegtickets in München moeten regelen. Sommigen doen het in het vroege voorjaar. Er is geen goedkope accommodatie in de stad tijdens het Oktoberfest. Zelfs in de huizen van omwonenden is alles bezet.

Het hotel rekent 140-200 euro per nacht. Iets goedkoper is een bed aan de rand en in de buitenwijken. Maar het is strategisch belangrijk om ergens in de buurt van het treinstation te stoppen, vanwaar de trein naar het Hauptbahnhof (München Centraal Station) gaat. Het is vanaf hier dat het gemakkelijker is om naar het centrum van "bierovervloed" te gaan - Theresienwiese.

Het is handig om de festivalwebsite oktoberfest.de te bekijken, hier vindt u het Oktoberfest-programma, een lijst met tenten en nog veel meer. Bij het idee om deze grootschalige vakantie voor het eerst te bezoeken, is het logisch om naar de openingsceremonie te kijken. Een parade, een optocht van brouwers, de opening van het eerste vat door de burgemeester van de stad en vele andere amusementsevenementen wachten op u. Er zijn meestal veel mensen die dit spektakel willen zien, dus bereid je voor op de drukte en drukte. Om een strategisch goede positie in te nemen, dient u 2-3 uur voor de opening aanwezig te zijn.

Onthoud dat het bijna onmogelijk is om twee weken voor het begin van het Oktoberfest een zitplaats in München te vinden! De inwoners van de stad verhuren bedden, sofa's, rakladushko, matrassen en allerlei andere ligplaatsen aan toeristen. Stel je voor dat massa's zeer grote bierliefhebbers in de hoeveelheid van zeven miljoen mensen de stad binnenstormen. Om zeker te zijn van een hoekje op het festival, reserveer je je plaats op de websites: ebay.de, wimdu.de, airbnb.de.

De prijzen voor tickets van Moskou naar München zijn afhankelijk van het tijdstip van boeking en van de duur van het verblijf op het festival. Een vlucht op de route Moskou-München-Moskou kost ongeveer 19-20 duizend roebel. Als u slechts een dag vliegt, dat wil zeggen van 22 tot 23 september, kost het ticket 6-9 duizend roebel goedkoper.

Aanbevolen: