Hoe Kom Je Bij Mabo Day In Australië

Hoe Kom Je Bij Mabo Day In Australië
Hoe Kom Je Bij Mabo Day In Australië

Video: Hoe Kom Je Bij Mabo Day In Australië

Video: Hoe Kom Je Bij Mabo Day In Australië
Video: Mabo Day u0026 Native Title: Who was Eddie Mabo u0026 what is his legacy? - Behind the News 2024, Mei
Anonim

Op 3 juni 1992 bepaalde het Australische Hooggerechtshof het recht van de Aboriginals in de Straat Tores om land te bezitten in hun traditionele habitat. Zo konden de inwoners het gebied verdedigen, dat eeuwenlang werd aangevallen en met geweld overgenomen door de kolonialisten.

Hoe kom je bij Mabo Day in Australië
Hoe kom je bij Mabo Day in Australië

Ter ere van deze gebeurtenis wordt jaarlijks op 3 juni Mambo Day gevierd (vernoemd naar Eddie Mabo, die de rechtszaak aanspande). De belangrijkste vieringen vinden plaats in de plaatsen van de inheemse bevolking en op de Torres-eilanden is er op deze dag geen werk.

Vandaag wordt deze dag geassocieerd met algemeen gejuich en festiviteiten. In grote steden worden muziekconcerten gehouden, waar niet alleen Australische popsterren optreden, maar ook gasten uit Latijns-Amerika en Europa.

Als je wilt genieten van een vakantie op de typische Aboriginal-eilanden, ga dan naar Torres. Houd er echter rekening mee dat er een vermoeiende vlucht op u wacht op ten minste één van hun vergelijkbare routes: Moskou - Seoul - Brisbane - Espiritu Santo - Torres.

Voor burgers van de Russische Federatie en het GOS is een visum vereist, waarvan de registratie wordt uitgevoerd op de Australische ambassades in Moskou, St. Petersburg en ook in Vladivostok. U moet een consulaire vergoeding van 2700 roebel betalen.

Boek je hotel via een reisbureau of alleen via bijvoorbeeld booking.com.

Bij aankomst op het eiland aan de vooravond van Mambo Day, ervaar je een opwindende sfeer van feest en plezier. Dansen, festiviteiten - grenzen en nationaliteiten worden gewist. Bezoek de volgende dagen zeker de eilanden die deel uitmaken van de Torres-groep: Hiu, Metoma, Tegua, Ngwel, Linua, Lo en Toga.

Regel vooraf de diensten van een tolk of rijd hierheen met mensen die het eiland eerder hebben bezocht. Feit is dat er twee lokale talen zijn: chiu en lo-toga. Als u echter Frans of Engels spreekt, kunt u uw leven gemakkelijker maken. Er zullen zeker zowel toeristen als managers van de recreatiebranche zijn die je van alle informatie zullen voorzien.

Vergeet niet dat er geen politieagenten of banken zijn op de Torres-eilanden, dus zorg vooraf voor de valuta. Indien nodig kunt u naar een klein ziekenhuis gaan en vanuit het telefooncentrum bellen.

Aanbevolen: