Hoe Maak Je Een Ambacht Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ambacht Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Maak Je Een Ambacht Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Maak Je Een Ambacht Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Maak Je Een Ambacht Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, April
Anonim

Voor de nieuwjaarsvakantie begint een aangename drukte, geassocieerd met het kopen van geschenken en het inrichten van het huis, dus de vraag hoe je een nieuwjaarsambacht kunt maken, wordt relevanter dan ooit. Deze activiteit brengt de kleinste en volwassen leden van het gezin samen, waardoor het mogelijk wordt om een interessante en nuttige tijd te hebben.

Hoe maak je een ambacht voor het nieuwe jaar?
Hoe maak je een ambacht voor het nieuwe jaar?

Het is nodig

  • - gekleurd papier;
  • - schaar;
  • - lijm.

instructies:

Stap 1

Ondanks de verscheidenheid aan kerstboomversieringen, ziet geen van hen er zo schattig uit als een handgemaakte. Om een kleine kopie van de kerstboom te maken, neemt u een stuk papier en vouwt u het in een kegel, lijmt u de randen en snijdt u de onderkant zo dat deze gelijk is. In dit geval zal de kegel in vorm op een dop lijken. De grootte van het werkstuk hangt alleen af van smaakvoorkeuren, maar je moet een te groot handwerk niet doen, anders ziet het er te omvangrijk uit op dennentakken.

Stap 2

Knip vervolgens stroken van dezelfde breedte en lengte uit gekleurd papier, dat als naalden zal fungeren. Vouw elke strook met een lus en lijm de twee uiteinden vast, maar buig ze niet doormidden. Hoe kleiner en korter de lussen, hoe interessanter het vaartuig eruit zal zien. De optimale lengte van de strip is 10 cm, de breedte is 1 cm. Als de strips te smal zijn, is het niet erg handig om ze te lijmen. U kunt spaties van dezelfde kleur gebruiken of verschillende tinten afwisselen. Een kerstboom van groen gekleurd papier ziet er traditioneler uit, maar handwerk voor het nieuwe jaar kan origineler zijn: een blauwe of zilveren spar ziet er niet minder indrukwekkend uit.

Stap 3

Zet de uiteinden van de stroken vast met lijm. Als het gekleurde papier enkelzijdig is, moet de heldere kant aan de buitenkant liggen. Lijm de stroken opeenvolgend aan elkaar, beginnend vanaf de onderkant van de kegel. Het vrije deel van de lus blijft aan de onderkant en de bovenkant van de strook wordt overlapt door de volgende laag lussen. De hoogte van de laatste laag papiernaalden wordt gesneden volgens de grootte van de kegel.

Stap 4

Versier de top van de boom met klatergoud of regen, die ook plakt. Sneeuwvlokken gesneden uit wit of gekleurd papier zijn geschikt als decoratie. Als je van plan bent om het vaartuig als speelgoed voor de kerstboom te gebruiken, prik dan de bovenkant van het hoofd door met een naald en trek de draad door het gat en knoop hem vast met een luchtlus. Het speelgoed is zo stabiel dat je het er gewoon op kunt zetten.

Aanbevolen: