Hoe Maak Je Een Ambacht Voor 9 Mei May

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ambacht Voor 9 Mei May
Hoe Maak Je Een Ambacht Voor 9 Mei May

Video: Hoe Maak Je Een Ambacht Voor 9 Mei May

Video: Hoe Maak Je Een Ambacht Voor 9 Mei May
Video: Hoe maak je een ster van papier. Origami ster van papier. Origami star 2024, Maart
Anonim

Op Victory Day is het gebruikelijk om degenen te feliciteren die de Grote Patriottische Oorlog hebben gezien. Op deze dag kunt u ook een tentoonstelling van kinderwerken regelen in een kleuterschool, school of kinderkunsthuis. Er zijn veel opties voor ambachten - ansichtkaarten, militaire uitrusting in miniatuur, soldaten in de vorm van de Grote Patriottische Oorlog en nog veel meer.

Kies een foto voor een ansichtkaart of paneel
Kies een foto voor een ansichtkaart of paneel

Noodzakelijk

  • - gekleurd papier;
  • - gekleurd karton;
  • - schaar;
  • - lijm;
  • - meerdere kleine doosjes;
  • - snippers;
  • - gouden vlecht;
  • - laken synthetische winterizer;
  • - naaiaccessoires.

instructies:

Stap 1

Universeel vaartuig voor 9 mei - ansichtkaart. Het is zowel geschikt als cadeau als voor een tentoonstelling. Het is het beste om het volumetrisch te maken met behulp van de applique-techniek. Neem een stuk dun A4 gekleurd karton. Verdeel de lange zijden doormidden en verbind de markeringen. Leg vanaf elk merkteken 0,5 cm aan beide kanten opzij. Verbind de punten in paren. Buig het karton langs de resulterende lijnen zodat je zoiets als een boekband krijgt.

Stap 2

Teken in het midden van de vooromslag een doos die vervolgens wordt uitgesneden. Het kan rond, ovaal, diamant of druppel zijn. Knip deze doos uit. Schets er omheen met een dun potlood. Er kan bijvoorbeeld een vijfpuntige ster aan de onderkant zijn en een St. George-lint of eikentakken rond de halslijn.

Stap 3

Knip de appliqué-elementen uit gekleurd papier. Lijm ze op de gemarkeerde plaatsen. Het is erg handig om papier met een lijmlaag te gebruiken, zeker als je een knutselwerkje maakt met een klein kind. Als de achterkant van het karton mooi is, mag de binnenkant van de ansichtkaart niet worden geplakt. Schrijf de begroeting zo dat deze door de halslijn heen zichtbaar is.

Stap 4

Verschillende dozen kunnen worden gebruikt om monsters van militaire uitrusting te maken - tanks, kanonnen, vliegtuigen, schepen. Voor een tank heb je 2 dozen nodig - een lage platte (bijvoorbeeld van jachtwedstrijden) en een kubieke. Je hebt ook een vel dik groen karton en groen papier nodig. Bedek beide dozen met papier. Knip de rupsen uit. Elk heeft de vorm van een trapezium, waarvan de grotere basis iets langer is dan de langste zijde van de platte doos. Lijm de sporen. Plak de kubusdoos op de platte. Maak een gat in de bovenkant van de tank. Maak een kanon van hetzelfde karton door het in een buis te draaien. Als je een donkergroene cocktailbuis bij de hand hebt, kun je die gebruiken.

Stap 5

Voor de tentoonstelling kun je een klein paneel van restjes maken. Knip een vierkant van 30-30 of 40x40 cm uit een dikke katoenen stof. Knip het benodigde aantal vierkanten uit met een zijde van 5 cm. Voor elke snede moet er een speling van 0,5 cm zijn. Naai 2 vierkanten aan elkaar, strijk de toeslagen. Bevestig vervolgens meer vierkanten aan dit paar om een strook te maken. Doe de rest van de strepen op dezelfde manier. Naai ze aan elkaar.

Stap 6

Selecteer een tekening. Een compositie met een ster en eikenbladeren, evenals een schip of een vliegtuig, is voldoende. Militaire uitrusting kan worden gestileerd. Knip de elementen van het ontwerp uit de patches van de gewenste kleur. Leg ze op de voorkant van het canvas dat van de vierkanten is genaaid en speld ze vast met spelden. Naai de applicatie met een knoopsgat, zeer strakke en gelijkmatige steken. Draden kunnen in toon of contrast worden genomen.

Stap 7

Vouw de afgewerkte panelen met de verkeerde kanten en veeg. Tussen de lagen kunt u een stuk synthetische winterizer of karton leggen. Rijg rond de omtrekvlecht (bij voorkeur goud) en naai. Maak lussen in de bovenhoeken.

Aanbevolen: