Hoe Maak Je Decoraties Voor Het Nieuwe Jaar

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Decoraties Voor Het Nieuwe Jaar
Hoe Maak Je Decoraties Voor Het Nieuwe Jaar

Video: Hoe Maak Je Decoraties Voor Het Nieuwe Jaar

Video: Hoe Maak Je Decoraties Voor Het Nieuwe Jaar
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, Mei
Anonim

Een integraal onderdeel van de nieuwjaarsvakantie is een passend ingericht huis en een elegante kerstboom. Een groot aantal verschillende woondecoraties verschijnen vóór de vakantie in de winkels, maar veel mensen willen nog steeds een appartement slim maken door zelf decorelementen te maken. Maar hoe kan dit?

Hoe maak je decoraties voor het nieuwe jaar
Hoe maak je decoraties voor het nieuwe jaar

Het is nodig

verschillende materialen voor handwerk naar uw smaak

instructies:

Stap 1

Maak je eigen kerstboomversiering. Hiervoor kan een grote verscheidenheid aan materialen worden gebruikt. Handwerk van papier-maché is een goede optie - ze zijn vrij licht en tegelijkertijd niet zo kwetsbaar als traditionele glazen bollen. Bereid hiervoor eerst de pasta voor. Het is het beste om het zelf te koken uit water en zetmeel. De lijm moet redelijk vloeibaar zijn. Bereid ook papier voor om te plakken - het moet dun zijn, kranten zullen goed werken.

Stap 2

Selecteer het figuur dat u met papierpulp gaat lijmen. Dit kan bijvoorbeeld een gewone kerstboombal zijn. Smeer het in met plantaardige olie en bedek het met kleine stukjes gescheurde krant. Er moeten ten minste tien lagen zijn, smeer ze elk in met pasta. De laatste laag doe je het beste met wit papier.

Laat de resulterende whitewash een dag drogen, snijd de papierlagen in twee helften en verwijder de basis ervan. Lijm de resulterende helften en verf naar wens.

Stap 3

Snoepjes zijn ook een goede versiering voor de kerstboom. Bak kleine koekjes, maak snoepjes in folie. Bevestig er dan linten aan en hang ze aan de boom. Vooral dergelijk "kerstboomspeelgoed" zal kinderen aanspreken.

Stap 4

De ramen van het huis kunnen worden versierd met sneeuwvlokken. Om dit te doen, knipt u ze uit papier en bevestigt u ze na het wrijven met zeep op het glas. Het is beter om hiervoor geen lijm te gebruiken, om de ramen niet te bederven.

Stap 5

Slingers kunnen ook een goede decoratie-optie zijn voor zowel het huis als de kerstboom. De eenvoudigste versie van zo'n decor kan door een kind worden gemaakt. Maak hiervoor stroken gekleurd papier of folie en lijm deze in ringen die met elkaar verbonden zijn. Ook kunnen slingers worden gemaakt van uit papier gesneden figuren, bijvoorbeeld een sneeuwpop of een kerstboom, verbonden met een draad.

Stap 6

Een interessante decoratieoptie kan zacht speelgoed zijn met een nieuwjaarsthema. Ze kunnen worden genaaid of gebreid en gewone watten kunnen als vulmiddel worden gebruikt. Aan de boom kunnen kleine figuren worden gehangen en er kan groot speelgoed onder worden geplaatst.

Aanbevolen: