Hoe Moslims Bruiloften Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Moslims Bruiloften Vieren
Hoe Moslims Bruiloften Vieren

Video: Hoe Moslims Bruiloften Vieren

Video: Hoe Moslims Bruiloften Vieren
Video: Verloving en het Huwelijk 2024, April
Anonim

De islam is een van de oudste religies ter wereld. Van eeuw tot eeuw eren moslims heilig hun tradities. Dit geldt natuurlijk ook voor de huwelijksceremonie, die in de islam "nikah" wordt genoemd en volgens oude riten wordt gehouden.

Hoe moslims bruiloften vieren
Hoe moslims bruiloften vieren

Natuurlijk hebben het moderne levensritme en nieuwe technologieën het leven van zelfs de meest orthodoxe families van de islam aangepast, maar de meerderheid probeert, zij het formeel, te voldoen aan de huwelijksconventies. Dus voor de bruiloft is het ten strengste verboden voor de bruid en bruidegom om alleen te zijn, ze kunnen alleen communiceren in aanwezigheid van familieleden. In dit geval kan de bruidegom alleen het gezicht en de handen van de bruid zien. Voordat de jongeren officieel bruid en bruidegom worden, moeten ze echter een verlovingsceremonie ondergaan.

Matchmaking

Moslimjongens en -meisjes leren elkaar niet altijd alleen kennen, vaak kiezen ouders een bruid voor hun zoon. De matchmaking-ceremonie vindt plaats in verschillende fasen. Eerst komt de koppelaarster naar het huis van de bruid om haar te bekijken. Als alles soepel verloopt, vragen de boodschappers van de familie van de bruidegom het oudste getrouwde familielid van het meisje om toestemming voor het huwelijk. Als toestemming is verkregen, kunt u doorgaan naar de volgende fase - de benoeming van de dag van fatih (d.w.z. verloving). Tegelijkertijd brengen koppelaars, als teken van respect voor de familieleden van de bruid, allerlei geschenken van de familie van de bruidegom mee: sieraden, kleding, snoep en geld als een geschenk aan de moeder die de toekomstige vrouw heeft grootgebracht.

Nadat de verloving heeft plaatsgevonden en de kalym (bruidsprijs) is betaald, wordt de huwelijksdatum besproken. Op de avond voor de bruiloft is het gebruikelijk om haar vrienden en familieleden in het huis van de bruid te verzamelen. De meisjes zingen, borduren, bereiden eten en houden afscheidstoespraken voor de bruid.

Rite

In de moslimcultuur wordt de huwelijksceremonie "nikah" genoemd. Het moet worden uitgevoerd in aanwezigheid van twee mannelijke getuigen, waarvan één de voogd of vader van het meisje is. Tijdens de ceremonie legt de imam de jongeren uit wat hun rechten en plichten zijn in het gezinsleven en vraagt hij toestemming aan het bruidspaar.

Verder leest de imam volgens de overlevering de vierde soera uit de heilige Koran voor de bruid, waarna het huwelijk als gesloten wordt beschouwd. Maar er is één detail: in de islam is het niet gebruikelijk om in het openbaar te kussen, daarom wordt een nieuwe verbintenis nooit bezegeld met een kus tussen man en vrouw.

De outfit van de bruid speelt een belangrijke rol. Traditioneel is de jurk niet wit, integendeel, hij is geborduurd met goud en heeft een rijk ornament. Tegelijkertijd heeft de jurk noodzakelijkerwijs een lange mouw en bedekt hij het lichaam van de bruid volledig, zodat niemand de charmes van het meisje kon zien.

Interessant is dat volgens de kanunniken van de islam het drinken van alcohol een ernstige zonde is, daarom zijn alcoholische dranken afwezig op bruiloften. Dit belet echter niet dat de gasten plezier hebben vanuit het hart.

Er is nog een kenmerk, het feit is dat volgens de sharia het vermengen van de seksen ten strengste verboden is, daarom zitten mannen en vrouwen altijd apart. Het is mogelijk om heel lang te praten over een moslimhuwelijk, rituelen en tradities die geworteld zijn in het verleden. Het is belangrijk dat deze tradities zorgvuldig worden bewaard en van generatie op generatie worden doorgegeven.

Aanbevolen: