Hout, Goud, Platina Bruiloften - Hoe Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hout, Goud, Platina Bruiloften - Hoe Te Vieren?
Hout, Goud, Platina Bruiloften - Hoe Te Vieren?

Video: Hout, Goud, Platina Bruiloften - Hoe Te Vieren?

Video: Hout, Goud, Platina Bruiloften - Hoe Te Vieren?
Video: Jason u0026 Rachel Huwelijk Video 2024, Mei
Anonim

Bruiloften in hout, goud en platina zijn belangrijke mijlpalen in het leven van een gezin. Het kiezen van geschenken voor jubilea is geen gemakkelijke taak, vooral als u alle tradities en gebruiken van de viering in acht wilt nemen.

Hout, goud, platina bruiloften - hoe te vieren?
Hout, goud, platina bruiloften - hoe te vieren?

Houten bruiloft. De eerste verjaardag van de familie

Het vijfjarig jubileum van de familie wordt meestal een houten bruiloft genoemd. Het is het eerste vaste materiaal dat een naam geeft aan een huwelijksverjaardag. Dit betekent dat het gezin al een bepaald gezamenlijk pad heeft afgelegd en de relatie is versterkt. Meestal hebben de echtgenoten tegen die tijd al hun eigen huisvesting, is er een kind verschenen en misschien zelfs meer dan één. De basis van de familie is, net als de stam van een vijfjarige boom, sterk en betrouwbaar.

De viering van het vijfjarig bestaan is een mooie gelegenheid om samen de balans op te maken van de eerste levensresultaten. De ruwheid van de eerste levensjaren is al gladgestreken, de echtgenoten hebben geleerd hand in hand te gaan om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Familieleden, familieleden en vrienden zijn uitgenodigd om dit jubileum te vieren. Het is een prachtige traditie om de "boom van geluk" te versieren met felicitaties. Dat kan een boom zijn in de tuin van een jong gezin, of een kamerplant in een appartement. Gasten schrijven felicitaties op linten en binden ze aan een boom. Deze gewoonte kan een versiering van het feestelijke programma worden en zal door alle aanwezigen nog lang worden herinnerd.

Bij het kiezen van een cadeau geven ze de voorkeur aan houten voorwerpen. Als dit een cadeau is voor je wederhelft, kun je kiezen voor een sieradendoosje of sieraden, een rookpijp of een asbak. Gasten kunnen een houten kandelaar, een beeldje, keukengerei presenteren dat altijd van pas zal komen op de boerderij - decoratieve snijplanken, borden. Het belangrijkste is dat het geschenk een decoratie zou zijn en comfort en warmte in huis zou brengen.

Vijftigste verjaardag - Gouden bruiloft

Voor de hele familie van helden van de dag is de gouden bruiloft een evenement van groot belang. De echtgenoten hebben een lange weg afgelegd in het leven en hebben door de jaren heen liefde, begrip en verlangen om samen te zijn gedragen. En het is geen toeval dat deze datum goud werd genoemd, want goud is een symbool van schoonheid, kracht en tegelijkertijd zachtheid. Het is bestand tegen corrosie en staat symbool voor een sterke, "roestvrije" relatie.

Vier dit jubileum met de familie, die tegen die tijd bestaat uit kleinkinderen en achterkleinkinderen, kinderen en oude, vertrouwde vrienden.

Net als vijftig jaar geleden is het op deze dag gebruikelijk om een paar te overladen met munten, graan en rijst. Deze "regen" symboliseert wensen voor een lang leven, welzijn en geluk.

De huwelijksdans van jonge mensen in de kring van gasten is ook traditioneel geworden, en de ceremonie van het uitwisselen van nieuwe gouden trouwringen gegeven door kinderen. De oude ringen, die vijftig jaar dienst hebben gedaan, zijn bewaard gebleven als familiestuk.

Een geschenk voor een gouden bruiloft kunnen gouden sieraden en souvenirs zijn. Een familieportret in een vergulde lijst is ook een prachtig cadeau. Dingen die het leven van helden van de dag comfortabeler en gezelliger kunnen maken - dekens, schommelstoelen, huishoudelijke apparaten - zijn ook geschikt. Je kunt het getal "50" verslaan en er iets aan geven.

Platina bruiloft - plaats 60e verjaardag

Platina is een zeldzaam, duur en duurzaam metaal. De eigenschappen van platina geven zeer nauwkeurig de staat van de relatie van het paar weer. De echtgenoten slaagden erin om samen een lang leven te leiden en werden in verdriet en vreugde een steun voor elkaar. En nu zullen kinderen en kleinkinderen de helden van de dag eren en hen bedanken.

Bij het organiseren van een vakantie moet rekening worden gehouden met de leeftijd van de echtgenoten. Luidruchtige luide muziek en vurige wedstrijden kunnen hen vermoeien. Daarom is het noodzakelijk om over de muzikale begeleiding na te denken. Ook het feestelijke tafelmenu is belangrijk. U kunt een grote bruidstaart bestellen met figuren van het bruidspaar.

Traditioneel worden geschenken met platina en diamanten gegeven, maar aandacht is het beste geschenk voor 80-jarigen.

Aanbevolen: