Hoe Kleed Je Je Als Zigeuner?

Inhoudsopgave:

Hoe Kleed Je Je Als Zigeuner?
Hoe Kleed Je Je Als Zigeuner?

Video: Hoe Kleed Je Je Als Zigeuner?

Video: Hoe Kleed Je Je Als Zigeuner?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Maart
Anonim

Zigeuners in de afgelopen eeuwen kleedden zich in de kleding die kon worden verkregen van plattelands- of stadsbewoners van het land waar het kamp werd gebracht. Als je naar een maskerade gaat, moet je goed nadenken over je kostuum en je houden aan de stereotypen over zigeunerkleding.

Hoe kleed je je als zigeuner?
Hoe kleed je je als zigeuner?

instructies:

Stap 1

Kies een rok - dit is het meest herkenbare stuk van de garderobe van een zigeuner. Naai een zonnerok van een heldere stof. Naai een brede ruche in een contrasterende kleur langs de rand. De rok moet zo zijn dat de opstaande randen van de zoom een volledige cirkel vormen. Het materiaal voor haar kan elk zijn - effen of met een patroon, synthetisch of natuurlijk, het belangrijkste is dat de zoom stroomt en bewegingen niet hindert.

Stap 2

Maak je blouse klaar. De eerste optie is een nauwsluitende blouse met een diepe halslijn en een overslag. Als je een bijpassende hebt, naai dan ruches aan haar mouwen in een stof die past bij de kleur van de rok. Een top met mouwen die onder de buste zijn vastgebonden, zal ook werken. Je kunt een rood satijnen overhemd als blouse gebruiken. Versier het met een brede satijnen of leren lakriem. Als decoratie voor een gesloten shirt kun je een lichte sjaal gebruiken. Bind het om je dijen.

Stap 3

Bind een kleurrijke sjaal met kwastjes over je hoofd. Als je niet de eigenaar bent van luxe ravenkrullen, gebruik dan een pruik. Als je geen sjaal wilt dragen, laat je haar dan los. Je kunt een bloem achter je oor spelden.

Stap 4

Trek veel heldere sieraden aan - kralen, grote geweven kettingen, massieve oorbellen, metalen armbanden, ringen. In dit geval werkt de regel "Hoe meer hoe beter". De armbanden kunnen ook aan je voeten gedragen worden.

Stap 5

Kies comfortabele schoenen. Zigeuners staan bekend om hun vurige dansen, en je zult moeten passen bij het gemaakte beeld, dus de schoenen moeten geschikt zijn. Schoenen met stabiele hakken of felle laarzen, bijvoorbeeld rood, zullen er goed uitzien.

Stap 6

Maak de afbeelding af met de nodige attributen van een zigeunervrouw - kaarten, rode draden. Stem af op de avond, je moet het kostuum matchen - raad, voorspel het lot in de palm van je hand, dans "zigeuner" en fladder langs de zoom van je rok.

Aanbevolen: