Hoe Kies Je De Juiste Kunstkerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Juiste Kunstkerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Kies Je De Juiste Kunstkerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Kunstkerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Kunstkerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Kunstkerstbomen 2024, April
Anonim

De kerstboom is een belangrijk onderdeel van het nieuwjaarsdecor. Niet iedereen kan het zich veroorloven om een levende spar te kopen, dus de keuze valt op kunstmatige bomen. Ze zijn behoorlijk duurzaam, er zijn veel modellen die betaalbaar zijn. Voordat u koopt, is het echter handig om te weten hoe u de juiste kunstkerstboom voor de vakantie kiest, op welke nuances u moet letten.

Hoe kies je de juiste kunstkerstboom voor het nieuwe jaar?
Hoe kies je de juiste kunstkerstboom voor het nieuwe jaar?

De belangrijkste criteria voor het kiezen van een kunstkerstboom

Het eerste moment, dat vooraf precies moet worden bepaald, is de grootte van de boom. Voor standaard stadsappartementen wordt het afgeraden om modellen te kopen die hoger zijn dan 150-180 cm. Kleine kunstkerstbomen, vooral pluizige en met extra decor, passen heel mooi in bijna elk interieur. Voor kleine modellen is het gemakkelijker om een plaats in de kamer te vinden, ze zijn sneller en gemakkelijker te decoreren, ze zijn sneller te monteren en te demonteren. Kleine tot middelgrote kunstkerstbomen zijn gemakkelijker het hele jaar door op te bergen. Bovendien, hoe hoger en volumineuzer de boom, hoe hoger het prijskaartje eraan kan hangen.

De prijs van kunstmatige sparren in winkels varieert. Er zijn erg dure modellen, ze zien er altijd aantrekkelijk en elegant uit, zelfs zonder sieraden. Er zijn ook goedkope opties, maar die hebben een veel kortere levensduur. Bovendien is er een groter risico dat een goedkope kunstboom niet op de beste manier wordt gemaakt van niet de beste kwaliteit materialen. In een huis met kleine kinderen is het niet aan te raden om goedkope modellen aan te schaffen.

Nadat u ten minste ongeveer de problemen van grootte en prijs hebt opgelost, moet u beslissen welke boom u voor het nieuwe jaar wilt. De meest voorkomende groene kunstkerstbomen zijn in de aanbieding. Er zijn modellen in wit, zilver, rood, met kunstmatige sneeuw of met extra decoratieve elementen in de vorm van kegels en strikken. Dure kunstmatige sparren omvatten items met LED's en achtergrondverlichting. Voor dergelijke bomen hoeft u niet extra slingers en zaklampen te gebruiken, ze werken op het lichtnet of op batterijen. Als je echter problemen hebt met de ingebouwde achtergrondverlichting, zul je dit probleem nauwelijks alleen kunnen oplossen. Voordat u dergelijke bomen koopt, is het noodzakelijk om ze op prestaties te testen.

In winkels kun je voor het nieuwe jaar kunstmatige kerstbomen kopen, die verschillende bevestigingsmiddelen hebben. Die opties, waarvan de takken aan haken zijn bevestigd, zijn minder handig en duurzaam dan andere analogen. Een uitstekende keuze kan een nieuwjaarsschoonheid zijn van een niet-opvouwbaar type. Dergelijke sparren vereisen geen speciale omstandigheden voor latere opslag, maar het kan langer meegaan dan opvouwbare constructies.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de stand. Kunststof opties zijn minder stabiel, ze kunnen barsten als ze verkeerd of onzorgvuldig worden behandeld. Daarom is het juister om de voorkeur te geven aan kerstbomen op metalen steunen. Voor de definitieve aankoop is het noodzakelijk om de complete set van de doos te bestuderen, zodat schroeven, moeren en bouten niet verloren gaan tijdens het verpakkingsproces.

Kwaliteit kunstmatige spar heeft geen geur. Vaak hebben goedkope modellen gewoon een zwak of sterk onaangenaam aroma van plastic en een soort chemie. Als de kunstboom ergens naar ruikt, moet je hem niet kopen. Zelfs als je het op het balkon zet, is het niet mogelijk om zo'n geur te wissen.

Bij het kiezen van een kerstboom moet u letten op het aantal takken, hoe weelderig de boom eruitziet wanneer deze is gemonteerd. De takken moeten gemakkelijk kunnen buigen, de draad mag niet sterk doorschijnen en de uiteinden van de takken mogen niet slordig of scherp zijn. De kwaliteit van kunstnaalden moet ook worden getest. De naalden moeten licht worden getrokken, "tegen de stroom in". Als kunstnaalden niet afbrokkelen, niet afpellen, geen pijn doen, dan is dit model geschikt voor gebruik.

Kunstkerstbomen zijn gemaakt van verschillende materialen. De prijs en levensduur van het product zijn mede afhankelijk van waar het hout van gemaakt is.

Beeld
Beeld

Wat zijn kunstmatige sparren?

Voor het nieuwe jaar zijn er hoofdzakelijk vijf soorten kunstkerstbomen op de markt:

  • van vislijn;
  • gemaakt van PVC;
  • glasvezel;
  • van kunststof (gegoten kerstbomen);
  • met papiernaalden geïmpregneerd met speciale chemische oplossingen.

De eerste drie soorten kerstbomen vallen meestal in de middelste prijscategorie. In de regel is hun levensduur niet langer dan 5-8 jaar. Ze worden zowel in het Westen als in Rusland geproduceerd. Dergelijke kunstkerstbomen zijn meestal erg gewild. Er moet echter enige voorzichtigheid met hen worden betracht: laat de slingers niet heel lang branden, bijvoorbeeld meer dan een dag. Het materiaal waaruit deze producten zijn gemaakt kan niet opflakkeren, maar het risico bestaat dat het gaat smeulen en roken.

Gegoten sparren onderscheiden zich door een hoge prijs, maar ze zien er ook visueel bijna uit als een levende boom. Ze worden voornamelijk in de staten geproduceerd.

Het laatste type is de goedkoopste kunstkerstboom die meestal uit China wordt gehaald. Dergelijke modellen hebben zelden een hygiënecertificaat, ze moeten zeer zorgvuldig worden geïnspecteerd als er een wens is om te kopen. Er moet op worden gelet dat lantaarns aan dergelijke kerstbomen worden opgehangen, omdat papiernaalden gemakkelijk vlam kunnen vatten. Kaarsen en sterretjes mogen niet in de buurt ervan worden aangestoken.

Aanbevolen: