Hoe Schrijf Je "verjaardag"

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je "verjaardag"
Hoe Schrijf Je "verjaardag"

Video: Hoe Schrijf Je "verjaardag"

Video: Hoe Schrijf Je
Video: BETRAPT MET MIJN BESTE VRIENDIN! *Schokkend* 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste feestdag voor een persoon, waarvoor ze geen speciale vrije dag maken, is zijn verjaardag. Op deze dag barst de mobiele telefoon van de sms-felicitaties, waaronder het volgende: "Happy birthday!" Met vriendelijke groet, maar niet volgens de regels van de Russische taal, en hier is waarom.

Hoe te schrijven
Hoe te schrijven

instructies:

Stap 1

De zinsnede "verjaardag" bestaat uit twee woorden in respectievelijk de nominatief en de genitief. Het tweede is een afhankelijk woord in relatie tot het eerste. Analogons: Dag van de Grondwet, Groundhog Day, Cosmonautics Day, Air Force Day.

Stap 2

Het tweede woord is formeel een indirecte toevoeging, maar in feite een definitie die het eerste kenmerkt. Welke dag? - geboorte.

Stap 3

Het zelfstandig naamwoord "geboorte" wordt gebruikt in het enkelvoud, in de genitief. Behoort tot het middelste geslacht, daalt volgens het tweede type en heeft daarom de uitgang "I".

Stap 4

Verbale zelfstandige naamwoorden, waartoe ook het woord "geboorte" behoort, hebben twee varianten van de uitgang: "ye" of "e": moment - moment, beweging - beweging. Daarom zijn de opties mogelijk: geboorte - geboorte. In de zin worden respectievelijk de opties "verjaardag" en "verjaardag" gebruikt.

Aanbevolen: