Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsvoorstelling Op School Op De Middelbare School?

Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsvoorstelling Op School Op De Middelbare School?
Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsvoorstelling Op School Op De Middelbare School?

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsvoorstelling Op School Op De Middelbare School?

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsvoorstelling Op School Op De Middelbare School?
Video: Hoe kies je een goede middelbare school? 2024, Maart
Anonim

Velen zijn al begonnen met het stellen van een spannende vraag: hoe maak je een nieuwjaarsschoolvoorstelling echt onvergetelijk? Ik heb een antwoord op je vraag! Graag willen we uw aandacht vestigen op een uniek professioneel auteursscript voor een nieuwjaarsvoorstelling, dat vertelt over de kwetsbaarheid van het geloof van een kind in wonderen. Een spannende verhaallijn, sprankelende dialogen, de ziel voor de kost nemen en je laten huilen van emotie en geluk, de ideologische betekenis …

Hoe maak je een nieuwjaarsvoorstelling op school op de middelbare school?
Hoe maak je een nieuwjaarsvoorstelling op school op de middelbare school?

Nieuwjaarsvoorstelling.

Karakters:

Kerstman.

Sneeuwmeisje

Elfen - Saiman en Ted.

Hackers - Hori, Nightman, Ser Haruki.

Kwade krachten - 2 heksen, Baba Yaga, Koschey.

Goede krachten - Misha en Masha (van Masha en de Beer), Roodkapje, een wolf, twee helden, Puss in Boots.

Moeder en vader.

Meisje Alice.

Tovenares

Eerste actie. Deel een.

Alice: Mama, ik heb mijn brief aan de kerstman gedaan. Het is onder de boom. Denk je dat hij het zal aannemen, toch?..

Moeder: Natuurlijk, Alice. Natuurlijk zal het! Je bent het hele jaar zo'n braaf kind geweest…

Alice: Ik hou van je, mama…

Mam: Ik hou ook van jou, schat… En nu is het tijd om te slapen. Zoete dromen!

Alice: En jij, mama.

Alice gaat naar bed. Papa komt de kamer binnen.

Papa: Nou schat, heeft Alice haar bericht in de boom gehangen?

Mam: Ja… Weet je, ik heb medelijden met haar. Op een verschrikkelijke dag zal ons bedrog haar bekend worden.

Papa: Schat, dit is wat alle mensen doormaken als ze volwassen worden…

Mom: Hoe kwetsbaar kinderdromen en verwachtingen zijn. Een realistisch stevig woord van een volwassene is genoeg … en knal! De droom valt in stukken uiteen…

Papa: het spijt me. Maar dit is de realiteit. Er is geen plaats in het leven voor vriendelijke sprookjes en perfecte happy ends! Om te overleven, moet je werken en problemen doorstaan …

Moeder: Maar soms wil je echt dat alle goede Disney-sprookjes een deel van de werkelijkheid worden! Heel even… Zie al deze magie met je eigen ogen! Hoe geweldig is het!

Pap: Ik beken mijn liefste, ik geloofde tot mijn 11e in wonderen. Nee, echt niet lachen. Mijn ouders koesterden mijn magische hoop te zorgvuldig, maar op een verschrikkelijke dag kwam ik alles te weten.

Mam: Hoe verdrietig het ook is, we moeten Alisino's brief aan de kerstman openen…

Papa en mama gaan naar de boom. Ze halen een envelop tevoorschijn en maken hem open. Op dit moment rent Alice de kamer in.

Alice: Ik kan niet slapen…

(Tegen het einde van de zin sterft de stem weg. Ze begint te huilen. rent de kamer uit)

Ouders: lieverd!

Ouders rennen achter haar aan. De envelop valt in de open haard en verbrandt. Er verschijnt een afbeelding op het scherm - een brief brandt in de open haard.

Tovenares: “In een oogwenk, in één achteloze beweging, in één te veel gesproken woord, kan de hele wereld instorten. Een hele wereld van kinderdromen. Alle kastelen vallen tegelijk, de prinsessen knippen hun magische haar af, de ridders worden beroofd van moed en kracht, de goede droomkoning en vreugdekoningin dalen af van de troon van regeerperiode. In hun plaats zijn er twee zielloze: de koning-realiteit en de koningin-waarheid. Ze heersen… nee, niet hardvochtig… ze spreken gewoon de waarheid. De waarheid en niets anders. En kinderen willen niet altijd de waarheid weten.

En dit alles gebeurt in een kort moment, in een oogwenk! Als met een vingerknip verdwijnt alles. Breekt in de wind als as…"

Tweede actie.

Elf: DJ-Frost, we hebben problemen! Deze verdomde hackers hebben ons systeem weer gehackt! EN…

Telefoongesprek.

- Ja, 100 duizend chupachups en twee ton marmelade!

Elf: Hier! En nu hebben we problemen met exprespost. Wij…

Tweede oproep:

- Wat ?! Welke andere vaatwassers?! Waarom hebben achtjarige meisjes deze machines nodig?! Voor de toekomst?.. wat is de toekomst! Faillissement schijnt voor u in de toekomst! We beëindigen allemaal het contract met jou! Bla bla bla! Geen meisjes, maar vaatwassers?! Pi, pi, pi!!!

Elf: Alle berichten van kinderen die per exprespost worden verzonden, kunnen niet bij ons worden afgeleverd. Nu…

Derde oproep:

- Ja! Nee! Ik heb geen vaatwassers bij jullie besteld!!!

Elf: En nu iedereen…

Vierde oproep:

-Ja!! Wat nog meer ?! Oh liefje. Hallo mijn lieveling hoe gaat het ?. Sunny … en ik hou van je! Nee, ik ben meer! En ik ben nog meer…

Sinterklaas: Hm!!!

Elf: Tot ziens, schat. Kusjes…

Kerstman: Nou, misschien kun je uiteindelijk uitleggen wat er gebeurt?

Elf: DJ - Frost, we hebben problemen … en!

Sinterklaas: Hoe vaak vraag ik je niet om me zo te noemen?..

Elf: Ik zal eens kijken! (opent notitieboekje) Oh !! Duizend zevenhonderd zesentwintig!

Kerstman: Luister, Simon, je bent al meer dan honderd jaar niet op vakantie geweest! Misschien heb je wat rust nodig?..

Elf: Nee, nee, nee, nee, nee! Hmm.. (fluisterend) Ik vertelde je hoe ik bij mijn vaders fabriek in een ton werd gedropt met een Red Bull. En sindsdien ben ik zo hyperactief geweest!

Sinterklaas: Ik wou dat ik meer werkers zoals jij had! Nou, ter zake! Wat heb je daar? Vertel me alles in volgorde.

Elf: We hebben problemen. Japanse anti-kersthackers hebben onze expresmailserver gehackt. Ze hebben daar het wachtwoord gewijzigd en nu kunnen we de brieven die kinderen van over de hele wereld naar ons sturen niet meer controleren! U weet dat we de bezorgservice echter pas met ingang van dit nieuwe jaar hebben gewijzigd! Nu komen alle brieven alleen per exprespost bij ons, verbrand in open haarden. We hebben een contract met dit bedrijf voor 5 jaar!.. Nu voor vijf hele jaren zullen we niet in staat zijn om door duizenden brieven te kijken!! Ah… ik ben in paniek… (slaat zichzelf in het gezicht) Trek jezelf bij elkaar, lap! (Ziet er serieus uit). Oke oke. Ik stuur meldingen naar alle landen. Dat we nu brieven op de ouderwetse manier aannemen… Dat helpt natuurlijk wel, maar wat te doen met die brieven die per exprespost zijn binnengekomen? Volgens mijn informatie zijn er meerdere …

Kerstman: Dus… Gisteren zijn er twee nieuwe programmeurs aangenomen. Hun namen zijn Nightman en Hori. We hebben ze een jaar gecontroleerd. De veiligheidsdienst bevestigde de niet-veiligheid. Ik zal met ze praten, en we kunnen deze brieven lezen. Ga, Saïman. Dank u.

Elf: Ja, DJ-Frost! O.. Sinterklaas.

Neemt de telefoon op.

Elf: Callie! Verbind me dringend met het servicecentrum! (Spreekt terwijl hij weggaat).

De kerstman lacht hem na.

Derde actie.

Het licht is zwak. Muziek "Pink Panther" dans van twee in het zwart geklede hacker-agents.

Telefoongesprek.

Nachtvrouwen (fluisterend): Meneer, Haruki?.. alles is duidelijk. De kerstman gaf me net een taak om het exprespostsysteem met al zijn macht te ontgrendelen en berichten naar hem af te drukken. (lacht onheilspellend). Wat een dwaas! En hoe hebben ze me voor het eerst aangenomen ?! (Uiteraard) Ik werk samen met Japanse anti-nieuwjaarshackers !!

Ser Haruki (aan de andere kant van de lijn): Zwijg, idioot! hoe vaak herhalen?! (fluisterend) dit is geheime informatie…. (schreeuwend) Jij dwaas!!!

Nightvuman: sorry meneer.

Ser Haruki: Rapporteer alles in volgorde.

Hori: Ser Haruki, de kerstman heeft ons opgedragen de site te deblokkeren die is aangevallen door onze anti-kersthackers. We hebben hem valse informatie gegeven. We hebben brieven aan hem gedrukt die door ons zijn uitgevonden.

Nightman: in de eerste vraagt een klein meisje uit Australië om een pop, dan een jongen uit Australië als constructeur, de tweeling Sali en Ali plasticine. Hier…

Hori: Al deze stomme verzoeken zijn verzonnen door Nightvuman. Het kost de Kerstman niets om plasticine en poppen naar niet-bestaande kinderen te sturen.

Nightvuman: En de Kerstman zal nooit echte brieven lezen!!! Ha ha ha … (lacht onheilspellend). Er zal nog een ongelukkig kind in de wereld zijn! Genoeg voor sprookjes om de wereld te regeren! Genoeg! Nu al moe van deze tekenfilms! Hoewel… um rapunzel vond ik… oh! waar heb ik het over?.. Ha ha ha (onheilspellend lacht).

Hori: Quest voltooid ser.

Ser Haruki: Goed gedaan! Het plan voor de vernietiging van al het licht en goed wordt uitgevoerd! Ha ha ha (lacht onheilspellend).

Vierde bedrijf.

Nightvuman en Hori praten met elkaar. Muziek "Pink Panther".

Hori: Nightwoman, we lijken in de problemen te zitten. Als ser Haruki ontdekt dat we gefaald hebben, dan zijn we verloren! We worden ontslagen! En ik wilde zo graag een nieuwe bontjas….

Nightma: Hoe bedenk je een nieuwe bontjas?! Hij zal ons begraven als we echt falen…

Hori: Oké. We blijven nadenken. Eigenlijk weten de Kerstman en Saiman van niets. Dat is gewoon deze lelijke kleine elf Teddy!! Wat is ze er moe van! Hier, denk ik, zal ze ons verraden als we niet voorzichtiger worden! Ze is altijd wel ergens in de buurt! Alsof ze naar ons kijken, verdachten…

Nightvuman: Hoe vaak hebben we er al uit moeten komen toen we over onze slechte daad spraken, en ze was daar?! O, wat lelijk…

Hori: we hebben al een jaar met succes onze capriolen voor de Kerstman verborgen. De belangrijkste brieven bereiken hem niet! En door een elf Teddy kunnen we gepakt worden.

Nightvuman: Hori, ik voel dat de oorlog eraan komt … En we moeten ons goed voorbereiden!

Hori: Ja. We sturen een e-mail naar al onze meldingen. Laat ze zich voorbereiden…

Al die tijd stond de elf Teddy naast de boom en nam dit alles op een dictafoon op.

Vijfde actie.

Elf Teddy loopt het kantoor van de Kerstman binnen.

Teddy: Sinterklaas, Sinterklaas! Ik zag ze door! Ik heb het uitgezocht! (overwinnaar).

Sinterklaas: wie? Wie heb je doorzien?!

Teddy: Nightvumana en Hori! Onze programmeurs!

Kerstman: Oh, Ted… Je hebt me dit voor de honderdste keer verteld.

Ted: Ja … En je hebt me nooit geloofd!

Sinterklaas: Omdat je geen bewijs had.

Ted: Nu is er!

Kerstman: Wow… Nou, kom op, laat het zien.

Ted zet de bandrecorder aan voor de kerstman.

Sinterklaas: Dus ik had het helemaal niet verwacht… (overstuur) Ik vertrouwde ze zo erg! Dacht dat ze de beste programmeurs waren … Wacht! Ja, ik vertrouwde ze alle brieven van exprespost! Betekent … Betekent zoveel verzoeken van kinderen die ik niet kon vervullen ?! Ik vraag me nog steeds af waarom de kinderen niet meer in wonderen geloofden…

Ted: Dat klopt. Nu moeten we iets doen! Misschien lezen we al die berichtjes van de kids nog!

Kerstman: Ted, we moeten in actie komen! Oorlog is zo oorlog! We moeten al die van ons verzamelen! Laat ze zich voorbereiden…

Ted: Ik voel dat het heet zal zijn…

Sinterklaas: En bel me alsjeblieft, Simon. Ik zal hem vragen om iedereen een e-mail te sturen.

Ted: Ja, meneer!

Zesde bedrijf.

Speelt hardrock.

Sms-oproep op de telefoon.

Baba Jaga: Oh, priesters! We herinnerden ons de oude heks! Het is lang geleden dat ik SeMeS-ok! Belasting… eens kijken… “De strijd tussen goed en kwaad. 29 dec. Nachtclub Wolverine. Vertel iedereen dat je kunt"

Vaders! Hier zullen we de oude dagen schudden, dus schud het! Echo! Oh, de meisjes moeten bellen!

Neemt een mobiele telefoon.

Baba Jaga: Hallo! Oh, Artimonivna, ben jij dat?! Lieverd, ik zal het ze nu vertellen!

Muziek speelt een paar seconden. Baba Yaga loopt stevig door de kamer en gebaart.

Baba Jaga: Huil! Kom je mee?.. Ik wacht nog steeds.

Hij toetst het nummer opnieuw in.

Baba Yaga: Alyoyo, bij Tarantula?! Oh, schat … Ik zal het die nu vertellen!

Muziek speelt een paar seconden. Baba Yaga loopt stevig door de kamer en gebaart.

Baba Jaga: Wauw! Kom je mee?.. Ik wacht op jou en je meiden.

Hij neemt de telefoon weer op. Kiest het nummer. Muziek speelt een paar seconden. Baba Yaga loopt stevig door de kamer en gebaart.

Baba Yaga: Pfff… Ik denk dat ze iedereen heeft gebeld. Hier zullen we de oude dagen schudden … Oh !!

Speelt hardrock. Ze komen binnen met een zelfverzekerde stap: twee heksen, twee duivels, koschey.

Baba Jaga: Oh-oo-hoh! Eindelijk ruikt deze wereld heerlijk! (snuift lucht) Met een kwade kracht!

Koschey: Yaga, je bent jonger geworden …

Baba Yaga (fluisterend): Ja.. Botex deed het!

Koschey (fluisterend): Geef me een nummer!

Baba Jaga knikt.

Baba Yaga: Koschey, zelfs als je bent afgevallen! (lacht) De vrouw voedt helemaal niet!

Koschey: Ja, ze voedt, voedt … Maar ik word helemaal niet dik. Ik heb het! Zo is de grondwet! Slankheid!

Heks 1: Oh, ik zou zo zijn… Ik kan nog steeds niet afvallen. Het arme ding heeft zichzelf helemaal uitgeput! Fitness, diëten.. (pakt een broodje en kauwt)

Heks 2: Nou, nou…!

Heks 1: wat ben je "goed aan het nuken"?! (Kauwt op een broodje). Je zou kunnen denken dat ik lieg!

Heks 2: Je liegt! Je gaat naar de sportschool en dan kauw je op de broodjes!

Heks 1: Wat?! IK?!

Heks 2: Ja! U!

Ze beginnen te vechten. Baba Yaga haast zich om ze te scheiden.

Baba Yaga: Hé, domme mensen! Dit is niet waarom we hier zijn !!

Heksen 1 en 2: Waarom?!

Heks 3: Om je voor te bereiden op oorlog!

Heks 4: Het is noodzakelijk om voor eens en voor altijd te bewijzen met deze schattige (zachte stem) vervalsingen, prinsessen en kerstmannen die deze wereld regeren!

Koschey: Eh … (aarzelend) nou eigenlijk, terwijl ze de wereld regeren …

Heks 3: En we moeten het repareren!

Heks 4: Ja! Genoeg van al gelukkige happy ends en sprookjes!

Koschey: Nou, ik zie het, iedereen is al in de stemming voor de strijd. Het lijkt erop dat het tijd is om Seru Haruka te bellen!..

Baba Yaga: Seru Harkuri?.. Bel me! (boos). En hier dacht ik dat ik het was die het leger zou leiden.

Koschey (aan de telefoon): Ser Haruki? We zijn klaar…

Baba Jaga zingt een lied. Na het lied gaat het licht uit. Op het scherm verschijnt het opschrift "En op dit moment".

(minus The Pussycat Dolls - Sway)

Baby, baby, baby, ik dacht dat je zou worden zoals jij:

Lief, aardig, zachtaardig en dierbaar, allemaal zo goed.

Maar je kent me helemaal niet. Ik zal voor altijd blijven

Evil stekelig gemeen en slecht

Baba jaga.

Hoe graag doe ik dit kwaad!

Het is bij mij geboren!

Ik heb geen hart van ziel!

Ja, ik ben zo slecht!

Schatje, schatje, schatje, je hebt het ontdekt

Alles wat ik deed

Alle zonden van mijn ziel nu

U weet en gelooft!

slecht

Zeer.

veel

wil, Naar

Het was

Er is veel kwaad op aarde!

Het zevende bedrijf.

Een fragment uit de tekenfilm "Masha and the Bear" staat op het scherm.

Sms-oproep op de telefoon.

Masha: Oh! Telefoon! Dus, zo, zo … (Lees in lettergrepen) “De strijd tussen goed en kwaad. 29 dec. Nachtclub Wolverine. Vertel het ons allemaal. Miiiiishkaaaaa! Oh, Miishka! Maak je klaar! We gaan naar een nachtclub! (Danst op zijn plaats) Tonijn-tonijn-ttsntz, schat!

Beer rent naar binnen.

Masha: Wat een nachtclub?! Je bent nog geen achttien!

Masha: Oh, beer … Waarom praat je ook!?

Misha: Nou, eigenlijk niet! Ik zei, eet niet alle paddenstoelen!

Masha (lacht): Oh! Precies… Maar ik vind jou de spreker leuker! En dan mopper je, mopper je… Niets is duidelijk!

Misha: Oké, Masha… Wees geduldig. De hallucinaties zullen snel weg zijn! Vertel me wat ze je daar schreven?

Masha (pakt haar telefoon en leest lettergrepen): “De strijd tussen goed en kwaad. 29 dec. Wolverine nachtclub. Vertel het ons allemaal."

Misja: Natuurlijk! Nieuwjaar komt eraan! Dus begonnen ze opnieuw… Ze maken altijd ruzie over wie er op aarde regeert, goed of kwaad! Dwazen, bij God! Natuurlijk, goed! Dus, Masha… Je moet eten voor het gevecht!

Masha: Nu zullen ze me voeden, nu zal ik eten! Pap, pap, pap! Haar, Misja! Laten we eerst die van ons bellen! Kiezen van het nummer … Kiezen van het nummer … Kiezen van het nummer …

Misha: Mash … je bent … druk op de groene knop!

Masha: Ik ken mezelf! Het nummer bellen … is gelukt!

Muziek klinkt, waarop Masha energiek door de kamer loopt en gebaren maakt.

Masha: Uuuf … Ik denk dat ze het aan iedereen heeft verteld. Zelfs Shrek met Puss in Boots zal komen… Nou, weet je, Shrek heeft kinderen, werk, vrouw. Moet op vakantie!

Misha: Ja, ik weet het, ik weet het … Begrepen! Maar ooit was hij een echte enorme!

De gelaarsde kat komt binnen.

Masha (gaat naar Puss in Boots): Wat een schattig kitten! Miauw miauw…

Puss in Boots: Baby, wees voorzichtig in bochten! Ik ben niet schattig!

Misha: Mash, let niet op hem! Hij vult zich met een prijs…

Puss in Boots (laat zijn klauwen zien): Ik ben niet schattig! Ik ben een onoverwinnelijke kat! Maar… (spint) soms zal ik een massage niet weigeren! (Maakt een schattige uitdrukking).

Misha: Dus jongens! Terzake!

Masha: Haar! Laten we op iedereen wachten!

Ga de kamer binnen: Roodkapje met een wolf, twee helden - Alyosha Popovich en Dobrynya Nikitich.

Puss in Boots: vergeten te zeggen! Shrek zal niet komen … Zijn jongste zoon kreeg een zere keel …

Oh jongens! (benadert de helden!) Waarom zijn er maar twee van jullie?.. Er waren drie van jullie …

Alyosha Popovich: Ja, onze vriend - kameraad is met pensioen … Radiculitis is al gemarteld!

Dobrynya Nikitich: Nou, niets! Alyosha en ik hebben ook ischias! Maar hij bemoeit zich niet met onze heroïsche kracht! (Heft het zwaard scherp naar boven. Dan buigt zijn rug). O, terug!

Red Hat: Fastum - Gel kan je helpen! Fastum, fastum!

Puss in Boots: Hoed, wat ben je aan het doen, nu ben je een advertentie aan het filmen?!

Roodkapje: Ja … Je moet op de een of andere manier geld verdienen!

Masha: Goed gedaan, zusje!

Puss in Boots: Vrienden, dus hoe zit het met de ontmoeting?!

Masha (pakt haar telefoon en leest lettergrepen): “De strijd tussen goed en kwaad. 29 dec. Nachtclub Wolverine. Vertel het ons allemaal."

Alyosha Popovich: Nou, wauw! Nogmaals, deze anti-Nieuwjaars …

Dobrynya Nikitich: Nogmaals, deze vervloekte anti-Nieuwjaren beschadigen ons grote land met hun onedele daden!

Alyosha Popovich: Hoe lang kan een vijandige vijand op ons land lopen?!

Dobrynya Nikitich: Hoeveel bitter verdriet kun je goede mensen aandoen?!

Masha: Hoe lang kun je praten?!

Puss in Boots: Wat hebben ze gerepareerd!? Zaken moeten gedaan worden, geen onzin!

Rode Hoed: Mee eens!

Masha: Oké, oké! Ik bel Sinterklaas! Hallo! Sinterklaas?.. We zijn er klaar voor…

De helden zingen een lied. Nadat het licht uitgaat.

(min Sergey Lazarev Electric Touch)

We zijn hier nu en we moeten altijd alleen maar winnen.

Het goede zou in deze wereld moeten zegevieren.

We weten dat er wonderen op de planeet zijn

Geloof gewoon en stel je ze voor!

Het bleek niet zo erg te zijn.

Feeën en prinsessen weten het zeker

Hoe de wereld te kleuren

en vul met licht.

je weet wel!

Wij helpen je hierbij!

Alles, alles komt tot leven!

Alle sprookjeshelden samen zullen zeggen:

Hé, jij gelooft in goedheid!

Dan wordt de wereld helderder, helderder!

Achtste bedrijf.

Clubmuziek klinkt. Santa Claus, Snow Maiden en Simon en Ted dansen.

Snegurochka: Sinterklaas, het lijkt mij dat we vroeg kwamen … Er is helemaal niemand zichtbaar.

Sinterklaas: Geen kleindochter, we kwamen op tijd. Deze kwade krachten zijn altijd te laat.

Saiman: De bozen zijn te laat… En waar zijn die van ons?! Heeft Masha niemand gewaarschuwd?!

Snegurochka: Nou, ken je Rode Hoed niet? Tot hij make-up opdoet, gaat hij nergens heen.

Sinterklaas: we weten het, we weten het…

Ted: OO! Ik denk dat ik ze kan zien!

Roodkapje met een wolf, twee helden - Alyosha Popovich en Dobrynya Nikitich, Masha en Misha, Puss in Boots. Iedereen knuffelt vrolijk!

Sneeuwmeisje: Oh! Ik kan niet eens geloven dat we allemaal weer samen zijn!

Gelaarsde laars: Ja! We zijn hier tenslotte samen voor een belangrijk doel!

Alyosha Popovich en Dobrynya Nikitich (samen): Vernietig de lelijke vijand van ons glorieuze land met een heroïsche kracht!

Little Red Hat: Jongens, we doen het weer! Makkelijker gezegd, toch?!

Masha: Nou mensen, laten we wat lol hebben?! Tonijn tonijn tonijn, schat.

Kerstman: Ja, jongens … Laten we wat plezier maken! We moeten deze nare anti-Nieuwjaren voor eens en voor altijd verslaan! U moet het echte wachtwoord van de exprespostserver eruit halen en zien wat voor soort kinderen daadwerkelijk brieven hebben gestuurd!

Snegurochka: Ik weet zeker dat er heel belangrijke onder hen waren …

De muziek verandert in hardrock. Kom binnen: Baba Yaga, twee heksen, twee duivels, Koschey.

Heks 1: Oh, priesters, wat een mensen!

Heks 2: Ugh, wat stinkt het!

Heks 3: Met goed vermogen een kilometer lang!

Heks 4: Ik geef je eau de cologne voor het nieuwe jaar!

Baba Yaga: En ik begreep niet eens dat jij Wolf aan de kant van de goede macht doet?!

Heks 1: Ben je niet bij ons? Ben jij niet voor de anti-Nieuwjaar?!

Wolfs: Nee! Ik ben nu vegetariër! Ik herdacht de filosofie van mijn leven, ik begreep veel. Ik ben nu bezig met het reinigen van de aura en…

Koschey: Ja, echt?!

Heks 2: Nou, oké! We zullen winnen zonder jou!

Baba Yaga: Allemaal broeders! Genoeg van dit lege geklets! Voor onze slechte zaak! Genoeg!

Heks 3: Genoeg om goede sprookjes te laten zegevieren!

Heks 4: Genoeg voor mensen om in wonderen te geloven!

Heks 1: Stop met het waarmaken van de dromen van mensen!

Heks 2: Genoeg!

Snow Maiden: stop met het vervuilen van de hoofden van mensen met kwade gedachten!

Roodkapje: stop met het vertrouwen van mensen in wonderen te begraven!

Gelaarsde kat: genoeg! Eh… Waar heb ik het over?..

Alyosha Popovich en Dobrynya Nikitich: Laten we prijzen, broeders, onze kracht, goede kracht, heldhaftig!

Muziek begint te spelen. Kwade en goede krachten strijden afwisselend op de dansvloer. Muziek verandert voortdurend. Als gevolg hiervan vallen kwade krachten en geven ze zich over. De goeden verheugen zich.

Kom in ser Haruki met Nightman en Hori. Op de muziek "Pink Panther".

Ser Haruki: Wat is hier in godsnaam aan de hand?! Hoera!! Je vertelde me dat alles onder controle was!

Hori: Nou ja … ik dacht dat die van ons zou winnen!

Nightman: We dachten … dat … we zouden winnen … en dan …

Ser Haruki: Zwijg, dwazen! Hey jij geweldige anti-Nieuwjaar! Grote kwade krachten! Waarom liggen ze als hammen in een koekenpan?!

Kerstman: Nee, ser Haruki! Deze keer hebben jij en je hackers de strijd verloren! We hebben je handlangers verslagen! De overwinning is aan ons!

Snegurochka: Nou, vertel me het wachtwoord van het systeem!

Naithnam, Hori, Ser Haruki (samen): Wat nog meer?!

Santa Claus en Snow Maiden rukken op.

Ser Harkey: Kom op! God verhoede dat je je het pak herinnert! Prado trouwens!

Snegurochka: Niet praten, maar het wachtwoord vertellen!

Ze beginnen op elkaar te trappen en te duwen. Op dit moment verschijnt er een afbeelding in de vorm van een schedel op het scherm en klinkt er een sirene. De stem kondigt aan:

"Aandacht! Aandacht! Aandacht! Een gevaarlijk virus heeft alle besturingssystemen ter wereld overgenomen! Computers worden aangevallen door het 777-virus! Het virus vernietigt alle elektronica in de wereld! Het verspreidt zich al twee dagen met een snelheid van 200 computers per uur! Neutralisatie is onmogelijk! Resultaat: Alle elektronische apparatuur werkt in omgekeerde volgorde! Alle klokken ter wereld beginnen af te tellen! Maak je klaar voor het einde van de wereld!"

(Alle helden praten in afschuw)

Ser Haruki: Oh mijn God! Wat hebben we gedaan! (tegen hackers) Ik zei je, wees voorzichtig met virussen! (roept) wat moeten we nu doen!? Om het einde van de wereld te ontmoeten?!

Roodkapje: Bedankt, we zullen het je niet zeker vertellen! EN…

Het lampje begint te knipperen. Iedereen kijkt verbaasd om zich heen. Plots verschijnt er een tovenaar. Iedereen bevriest als standbeelden en beweegt niet.

Tovenaar: Oh, wat een schande op mijn grijze hoofd! Hoeveel eeuwen concurreren jullie al met elkaar?! Deze lafhartige anti-Nieuwjaars wisten weer iets te verzinnen! Ze hebben het wachtwoord gekraakt! Als gehackt, dus vertel het me! Hoe vaak moet ik nog zeggen dat ik hier de baas ben! Eh, lieverds, ik moet jullie straffen… Hoe is het jullie gelukt om zo'n virus te lanceren?! Hij kan de hele mensheid vernietigen!

Het licht gaat helemaal uit en er verschijnt een video op het scherm die de toekomst van het virus laat zien.

(Stilstaand beeld uit de film "I Am Legend")

Tovenaar: Nou, kijk naar de toekomst, die zal te wijten zijn aan het virus?!

Baba Jaga: Wat een nachtmerrie…. O mijn God….

Heks 1: Wat een horror hebben we gedaan!

Heks 2: Wat zal er nu van de wereld worden?..

Hori: Zal iedereen uitsterven? Met wie gaan we de concurrentie aan?

Tovenaar: Ik zal voor je strijden !! (laat vuist zien)

Ser Haruki: Ja, Wolf, je hebt gelijk om naar de goede krachten te gaan… dat is het! Ik verbind mij er ook toe de aura te reinigen.

Baba Yaga: Vergeef ons voor onze gemeenheid …

Ser Haruki: Wat hadden we het mis. Het spijt ons…

Heksen: Ja!

Nightman: We zullen je het wachtwoord vertellen…

Ser Haruki: 1, 2, 3, 4, 5.

Sinterklaas: En dit is je wachtwoord?! (Lacht).

Snegurochka: Kon je niets originelers bedenken?

De Snow Maiden pakt een laptop en voert het wachtwoord in. De stemhebbende letters van kinderen verschijnen op het scherm.

1 "Lieve kerstman, ik wil je zeggen dat ik heel veel van je hou … ik heb niets van je nodig. Ik wil geen cadeaus. Ik heb geen fietsen, poppen of stiften nodig. Ik wil je maar één ding vragen … Laat mijn vader en moeder in wonderen geloven!"

Alice. 6 jaar. Moskou.

2 “Kerstman, jij bent mijn laatste hoop. Ik woon nu tien jaar in een weeshuis. Help me mijn ouders te vinden. Ik droom zo veel over ze…"

Arnoldus. 10 jaar. Berlijn.

3 “Mijn lieve en geliefde kerstman, jij en mijn moeder, het kostbaarste dat ik heb. Maar ze is ziek… Ze ligt nu al een maand in bed. Hij lacht en zegt dat hij van me houdt, zegt dat alles in orde is. Maar ik weet dat ze ziek is… Sinterklaas, help haar alstublieft! Ja, kracht om te herstellen!”

Maria. 7 jaar. New York.

Alle helden huilen.

Sneeuwmeisje (met een ontroerende stem): Ik heb alleen het kleinste deel van de echte brieven gelezen … Maar er is zoveel hoop en vertrouwen in!

Sinterklaas: Oh, jij anti-Nieuwjaar! Nou, wat heb je bereikt?! Is dit wat je wilde? Niet alleen hebben we de brieven van de kinderen niet op tijd gelezen, nu kunnen we niets meer repareren, want door jouw virus gaan we allemaal dood!

Puss in Boots: Nu hebben duizenden kinderen van over de hele wereld het geloof in wonderen verloren! Nu zullen ze niet meer in sprookjes geloven!

Baba Yaga: Weet je, toen ik nog een meisje was, zag ik mijn ouders mijn magische boodschap aan de Kerstman voorlezen. Ik was erg bitter die dag. Ik huilde. En sindsdien heb ik besloten dat er geen Sinterklaas is, er zijn geen wonderen! En ik besloot het aan de hele wereld te bewijzen!

Koschey: Het was hetzelfde met mij … En niemand probeerde me echt het tegenovergestelde te bewijzen, alsof het sprookje echt was.

Heksen: En dit is ons overkomen …

Sinterklaas: Hoe verdrietig is het! En dit is mijn schuld … Het is mijn schuld dat ik het niet allemaal op tijd kon repareren …

Sneeuwmeisje: Nee, opa! Het is niet jouw fout! Als het virus niet was begonnen, hadden we alles kunnen repareren…

Tovenaar: Eh, jij! Zeg bedankt voor mij!

Snow Maiden: Oh, tovenaar, help ons alstublieft om alle kinderen van de wereld geloof in wonderen te geven! Help mee om die verlangens van kinderen te vervullen die we niet op tijd konden lezen!

Tovenaar: Nou, er is maar één uitweg! keer de tijd terug … Ik stuur je naar het verleden, waar dit virus niet zal zijn. Ben jij klaar voor zo'n beslissende stap?

Sinterklaas: Klaar…

Het licht gaat uit. Mysterieuze muziek. Iedereen gaat weg.

Akte negen.

Kerstman: nou, Saiman, welke letter is de volgende in de rij?

Saiman: "Lieve kerstman, ik wil je zeggen dat ik heel veel van je hou … ik heb niets van je nodig. Ik wil geen cadeaus. Ik heb geen fietsen, auto's of markeringen nodig. Ik wil je maar één ding vragen … Laat mijn vader en moeder in wonderen geloven!"

Alice. 6 jaar. Moskou

Het licht gaat uit.

Tiende akte.

Alice: Mama, ik heb mijn brief aan de kerstman gedaan. Het is onder de boom… Denk je dat hij het aanneemt, toch?..

Moeder: Natuurlijk, Alice. Natuurlijk zal het! Je bent het hele jaar zo'n braaf kind geweest…

Alice: Ik hou van je, mama…

Mam: Ik hou ook van jou, schat… En nu is het tijd om te slapen. Zoete dromen!

Mitya: En jij, mama.

Alice gaat naar bed. Papa komt de kamer binnen.

Papa: Nou schat, heeft Alice haar bericht in de boom gehangen?

Mam: ja… Wat is het toch leuk om het nieuwe jaar te vieren! Er gebeurt zoveel magie! Zoveel wonderen! Schat, maar ik heb ook een boodschap aan de kerstman gestuurd!

Papa: Ik ben ook schattig! Laten we naar bed gaan, zodat de kerstman onze brieven kan komen halen…

Het licht gaat uit. Alle helden gaan het podium op en voeren het laatste nummer uit.

Tovenaar: Geloof in wonderen en ze zullen zeker uitkomen!

Aanbevolen: