Waarom Je Geen Horloge Kunt Geven

Inhoudsopgave:

Waarom Je Geen Horloge Kunt Geven
Waarom Je Geen Horloge Kunt Geven

Video: Waarom Je Geen Horloge Kunt Geven

Video: Waarom Je Geen Horloge Kunt Geven
Video: Waarom je geen horloge kunt geven. Volksvoortekenen over horloges 2024, Mei
Anonim

Het kiezen van een cadeau is geen gemakkelijke taak. Aan de ene kant wil ik een aangename verrassing maken voor de persoon voor wie het is bedoeld, maar aan de andere kant zijn er wat bijgeloof en regels over welke geschenken niet mogen worden gegeven. Een daarvan is een horloge.

Waarom je geen horloge kunt geven
Waarom je geen horloge kunt geven

instructies:

Stap 1

Bijgeloof dat je geen horloge kunt geven? kwam naar ons uit China. Inwoners van dit land geloven dat het horloge dat als geschenk is ontvangen een uitnodiging voor een begrafenis is, maar niemand weet van wie. Dit geloof klinkt nogal vreemd, maar toch geloven veel mensen er gemakkelijk in.

Stap 2

Volgens onze overtuigingen wordt aangenomen dat het onmogelijk is om een horloge te geven, omdat het een symbool is van afscheid. Daarom is het niet aan te raden om ze te geven aan mensen die je heel dierbaar zijn. Er wordt aangenomen dat de klok aftelt tot de tijd van scheiding. En als u een horloge voor een bruiloft cadeau doet, zal de huwelijksverbintenis van de pasgetrouwden niet lang duren en zullen ze binnenkort scheiden.

Stap 3

Een ander teken dat uit het Westen naar ons toekwam, zegt dat je met zo'n geschenk het leven van de eigenaar verkort. Dat wil zeggen, deze persoon zal precies zo lang leven als de klok verstrijkt.

Stap 4

Een ander teken dat het geven van een horloge verbiedt, is een verbod op het geven van pittige dingen. Vreemd genoeg, maar horloges met scherpe wijzers behoren tot deze categorie. Volgens het bord verbreek je door het schenken van scherpe voorwerpen een relatie met deze persoon.

Stap 5

Vanuit psychologisch oogpunt kan de persoon die dit cadeau heeft aangenomen, door een horloge te geven, besluiten dat u zinspeelt op zijn gebrek aan stiptheid en kan hij erg beledigd zijn. Daarom, als je een horloge wilt doneren, presenteer het dan als een mooi attribuut, niet als iets nuttigs, wees anders voorbereid op ruzie en protest.

Stap 6

Als je echt een horloge wilt geven, dan kan dat, als je zelf niet in voortekenen gelooft en de persoon aan wie je dit cadeau wilt geven ook. Daarnaast kun je de borden omzeilen door bijvoorbeeld een cadeau aan de ontvanger te verkopen en in ruil voor een horloge het kleinste muntje te nemen. Het geschenk blijft dus een geschenk, en vanuit het oogpunt van psychologie en zal accepteren, u zult het verkopen.

Aanbevolen: