Mag Ik Een Horloge Geven Voor Een Verjaardag?

Inhoudsopgave:

Mag Ik Een Horloge Geven Voor Een Verjaardag?
Mag Ik Een Horloge Geven Voor Een Verjaardag?

Video: Mag Ik Een Horloge Geven Voor Een Verjaardag?

Video: Mag Ik Een Horloge Geven Voor Een Verjaardag?
Video: MAMA EMOTIONEEL DOOR VERJAARDAGSCADEAU #1768 2024, April
Anonim

De wereld is vol vooroordelen en bijgeloof. Volgens een van hen kunnen horloges, net als keukenmessen, niet worden gegeven ter gelegenheid van een feestdag. Waar komt dit geloof vandaan? Een horloge kan immers een praktisch en stijlvol cadeau worden.

Mag ik een horloge geven voor een verjaardag?
Mag ik een horloge geven voor een verjaardag?

Waarom je geen horloge kunt geven

Er zijn drie meest bekende en wijdverbreide versies die de onwenselijkheid van zo'n geschenk als horloge verklaren. Volgens de eerste zijn niet alle scherpe en doordringende voorwerpen geschikt als cadeau, omdat ze kunnen 'vriendschap en geluk verbreken'. Deze items omvatten messen, vorken, scharen en horloges. Feit is dat de wijzers van de klok meestal wijzen. Daarom is het betreffende accessoire opgenomen op de lijst met verboden geschenken. Volgens de overtuigingen die in het Westen bestonden, zijn scherpe voorwerpen in staat om boze geesten aan te trekken. Tegelijkertijd gaat ze naar de persoon die zo'n geschenk krijgt. Dit kan leiden tot ruzie en verschillende conflictsituaties tussen de schenker en de jarige.

Het thuisland van het tweede teken is China. Volgens oosterse tradities symboliseert het horloge dat aan een persoon wordt gegeven een uitnodiging voor een begrafenis. Europeanen begrijpen dit geloof op hun eigen manier, maar elke versie klinkt behoorlijk dreigend. Sommigen interpreteren zo'n geschenk dus als volgt: de klok telt af tot de dood van de jarige en met hun stop stopt zijn leven. Andere mensen geloven dat de klok de tijd meet tot de scheiding van de persoon die hem heeft gegeven. De derde groep personen is van mening dat het geschenk in kwestie een geheime betekenis heeft, wat een doodswens inhoudt aan de jarige.

Het derde teken is dat samen met de klok, de held van de gelegenheid ongeluk, pijn, leegte, teleurstelling in het leven krijgt.

Is het mogelijk om een horloge aan een geliefde te geven?

Er is een aparte overtuiging die uitsluitend betrekking heeft op mensen die oprechte gevoelens voor elkaar hebben. Er wordt aangenomen dat een horloge dat aan een geliefde wordt gepresenteerd, zeker zal leiden tot misverstanden en conflicten in een paar, wat noodzakelijkerwijs zal worden gevolgd door afscheid.

conclusies

Samenvattend kunnen we tot de conclusie komen dat zelfs als de gever geen bijgelovig persoon is, het beter is om zo'n geschenk als een horloge te weigeren. Men kan er immers niet zeker van zijn dat de jarige ook niet in allerlei tekens en overtuigingen gelooft. Meestal is de eerlijke seks onderhevig aan de invloed van bijgeloof. Daarom kan zelfs een ongelooflijk mooi en stijlvol horloge, aan hem gepresenteerd als een geschenk, de vakantie donkerder maken en het feestvarken in sombere reflecties storten. Een oude en een oudere persoon kunnen zo'n geschenk ook van streek maken en zelfs beledigen.

U kunt horloges echter gerust geven aan verzamelaars van deze accessoires of aan mensen die waarschijnlijk niet in voortekenen geloven. Mannen zijn vaak blij met een officiershorloge. Daarom kan zo'n geschenk broer, vader, grootvader behagen. Zeker als je er vooraf met hen over overlegt. En het beste van alles, het overhandigen van een horloge ter gelegenheid van een verjaardag, neem een muntstuk van de jarige. U kunt het voorteken dus een beetje misleiden door van het horloge geen geschenk te maken, maar een handelswaar.

Aanbevolen: