Waarom De Kerstman Geen Sneeuwmeisje Heeft

Inhoudsopgave:

Waarom De Kerstman Geen Sneeuwmeisje Heeft
Waarom De Kerstman Geen Sneeuwmeisje Heeft

Video: Waarom De Kerstman Geen Sneeuwmeisje Heeft

Video: Waarom De Kerstman Geen Sneeuwmeisje Heeft
Video: De Mopperende Kerstman 2024, Mei
Anonim

De Russische Kerstman en de Amerikaanse Kerstman lijken erg op elkaar. Het is echter bijna onmogelijk om ze te verwarren. Naast het feit dat de kerstman en de kerstman verschillende kostuums en voertuigen hebben, komt de kerstman naar de kinderen toe vergezeld van zijn kleindochter - de sneeuwmaagd. Maar de Kerstman heeft zo'n metgezel niet.

Waarom de kerstman geen sneeuwmeisje heeft
Waarom de kerstman geen sneeuwmeisje heeft

instructies:

Stap 1

In tegenstelling tot de kerstman is de kerstman geen nieuwjaar, maar een kerstpersonage. Zijn prototype wordt beschouwd als Sinterklaas van Mirliki, die altijd probeerde arme mensen te helpen en zelfs zakken met geld naar hen gooide. Echte populariteit kreeg de kerstman in 1823, toen Clement Clark Moore's gedicht "The Night Before Christmas, or the Visit of St. Nicholas" werd gepubliceerd. Het vertelde over hoe de kerstman op kerstnacht naar het huis komt en prachtige cadeaus achterlaat voor kinderen en volwassenen.

Stap 2

De beroemde Amerikaanse kunstenaar Thomas Nast werd een andere maker van het beeld van de kerstman. Er is een versie die Nast zichzelf afbeeldde in de gedaante van zijn kerstgrootvader. Feit is dat de kunstenaar te zwaar was en gewend was een brede baard te dragen. Hij bedacht ook de biografie van de kerstman. Het was Nast die vertelde dat de Kerstman op de Noordpool woont, rekening houdt met de goede en slechte daden van kinderen en cadeaus aan hen overhandigt in een slee getrokken door rendieren. Het idee om hem een metgezel te geven kwam bij niemand op.

Stap 3

In de periode voor kerst heeft de Kerstman veel last. Het zou heel moeilijk voor hem zijn om alle zaken alleen aan te pakken. Maar het blijkt dat de Kerstman veel helpers heeft. Kerstelfen helpen hem: ze beantwoorden brieven van kinderen, pakken cadeautjes in, ruimen het huis op. De kerstman heeft ook een team rendieren, begiftigd met het vermogen om niet alleen op de grond, maar ook door de lucht te bewegen. Er waren oorspronkelijk 8 herten, en ze kwamen uit hetzelfde gedicht van Clement Clark Moore.

Stap 4

In 1939 schreef dichter Robert L. May een gedicht met het negende hert, Rudolph, als hoofdpersoon. Hij had een onderscheidend kenmerk - een rode neus, gloeiend in het donker. Hierdoor bespotten andere rendieren Rudolph constant. Maar op een kerstdag hing er een dikke mist. Het is niet bekend hoe de Kerstman kinderen thuis had kunnen vinden die reikhalzend uitkeken naar geschenken, zo niet voor Rudolph's verbazingwekkende neus, die zijn pad verlichtte als een zaklamp. Sindsdien heeft Rudolph niet alleen belachelijk gemaakt, maar ook een rendierteam geleid.

Stap 5

Dus de Kerstman mist het Sneeuwmeisje helemaal niet. Bovendien geeft de kerstman, in tegenstelling tot de kerstman, die altijd plechtig huizen binnenkomt via de voordeur, geschenken in het geheim, onder dekking van de nacht, het huis binnen via de schoorsteen. Het is moeilijk voor te stellen hoe hij met de Sneeuwmaagd door de schoorsteen zou klimmen. Trouwens, volgens een van de versies heeft de kerstman een vrouw, mevrouw Klaus, die hem helpt het huishouden te beheren en de elfen te beheren. Dus hier was het niet zonder de hand van een vrouw.

Aanbevolen: