Hoe Verjaardagsgroeten Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Verjaardagsgroeten Te Schrijven
Hoe Verjaardagsgroeten Te Schrijven

Video: Hoe Verjaardagsgroeten Te Schrijven

Video: Hoe Verjaardagsgroeten Te Schrijven
Video: Een kaart maken op een leuke manier. 2024, Mei
Anonim

Verjaardagswensen zijn een serieuze zaak en het wordt ten zeerste afgeraden om het uit te stellen tot het laatste moment. Anders kun je een paar minuten proberen een constructie van een felicitatiezin in je hersenen te vormen en nog steeds geen woord uit te brengen. Een aangename en ongewone felicitatie schrijven is wat je moet doen, zodat je het later kunt onthouden en vertellen, alleen af en toe naar een stuk papier kijkend. Als je de jarige niet persoonlijk kunt feliciteren, stuur hem dan een felicitatiebrief.

Hoe verjaardagswensen te schrijven
Hoe verjaardagswensen te schrijven

instructies:

Stap 1

De aard van de begroetingsbrief kan dus zijn, afhankelijk van de situatie:

- serieus (collega's op het werk, baas);

- leeftijd (verwijzend naar een jongere, peer, oudere);

- licht humoristisch.

- enz.

Stap 2

Op de verjaardag worden in de regel vrienden, familieleden, collega's of partners uitgenodigd. Als u een vriend of familielid bent van de held van de gelegenheid, profiteer dan van het feit dat u hem goed kent. Noem in uw felicitaties zijn ongebruikelijke of zeldzame hobby's, onthoud met een goed humeur een interessant of gevaarlijk incident met uw gezamenlijke deelname.

Stap 3

Vergeet natuurlijk niet wie er aan de viering deelneemt. Als je bijvoorbeeld een verhaal leest over de avonturen van een jarige in een meisjeshostel, zal het in het gezelschap van oude vrienden heel leuk zijn, maar als zijn ouders aanwezig zijn, zal het nauwelijks een goede optie zijn voor felicitaties. In dit geval moet je serieus schrijven: over wat voor soort relatie je hebt met de jarige, hoe je hem leuk vindt. Natuurlijk wens je hem aan het einde van je toespraak het allerbeste, vanuit je hart, en vermijd standaardzinnen als "Op deze geweldige dag …" of iets dergelijks.

Stap 4

Je zult op een originele manier handelen als je namens je vriend een grappige monoloog schrijft en deze vervolgens voor alle gasten en hemzelf voorleest. Het is raadzaam om in het verhaal feiten op te nemen die de meeste gasten kennen, zodat het voor iedereen interessant en begrijpelijk is. Maak bijvoorbeeld van een van de personages in je verhaal een jarige kat die zo groot is als de gemiddelde hond, over zijn wasmachine die het altijd begeeft, over zijn liefde voor computers. Probeer gewoon niet te ver te gaan - laat de humor vriendelijk en luchtig zijn.

Stap 5

Als je een collega bent van de jarige op het werk of een partner, ken je niet in felicitaties en in het algemeen in communicatie. U kunt in uw toespraak tot de boosdoener van de vieringsjabloon zinnen gebruiken als "Ik feliciteer u, beste Ivan Ivanovich, ik wens u geluk in uw persoonlijke leven en succes in uw werk." Overlaad de tekst niet met sjablonen, je moet ook zelf iets schrijven. Je kunt je beperken tot de klassiekers van het genre - een regel uit Milne's verhaal over Winnie de Poeh, namelijk "Gefeliciteerd met je verjaardag, ik wens je geluk in je persoonlijke leven! Poeh".

Aanbevolen: