Hoe Een Zilveren Bruiloft Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Zilveren Bruiloft Te Vieren?
Hoe Een Zilveren Bruiloft Te Vieren?

Video: Hoe Een Zilveren Bruiloft Te Vieren?

Video: Hoe Een Zilveren Bruiloft Te Vieren?
Video: Hoe maak je kaarsen - Maak kaarsen thuis - Hoe maak je Soja kaarsen - Kaarsen maken voor beginners 2024, Mei
Anonim

Wat is er veel meegemaakt in de 25 jaar van hun leven samen! Deze periode spreekt voor zich. Veel onderstromen probeerden ze neer te halen, maar het getrouwde stel kon respect en liefde voor elkaar behouden en de familieband werd zo sterk als metaal. Daarom kan zilver worden beschouwd als een waardig symbool voor het 25-jarig huwelijksfeest.

Hoe een zilveren bruiloft te vieren?
Hoe een zilveren bruiloft te vieren?

instructies:

Stap 1

Denk aan de ceremonies en rituelen die je op deze speciale, belangrijke dag kunt uitvoeren. Begin je ochtend met een kus. Het zal je herinneren aan je trouwdag. Zonder uit bed te komen, moet je je partner kussen, en hoe langer deze kus duurt, hoe gelukkiger en langer jullie samenleven in de toekomst zal zijn. Dit oude voorteken wordt de "eerste kus" genoemd.

Stap 2

Dan, op dezelfde dag bij zonsopgang, kun je nog een ritus uitvoeren. Vroeger gingen echtgenoten 's morgens vroeg naar de rivier, schonken water in een zilveren kruik en hielpen elkaar met wassen. In moderne omstandigheden kan water uit de kraan worden gehaald, het belangrijkste is om een zilveren kan te vinden. Eerst waste de vrouw haar man drie keer en droogde hem af met een linnen handdoek, daarna deed de man hetzelfde. Elk bad heeft zijn eigen betekenis.

De eerste wasbeurt spoelt de jaren weg, en de echtgenoten worden een kwart jonger, de tweede wasbeurt spoelt de ontberingen en het verdriet weg, en het water neemt hen mee. Door zich voor de derde keer te wassen, ontmoeten man en vrouw een nieuw leven. Na de ceremonie wordt de kan op de binnenplaats of op het balkon geplaatst totdat het water volledig is verdampt, wat het vertrek ervan symboliseert in het toekomstige leven van alle zorgen. Hoe sneller het water verdampt, hoe zorgelozer en gelukkiger het leven zal zijn.

Stap 3

Nodig, volgens de traditie, je ouders van tevoren uit. Vroeger eindigde het ritueel van wassen met hun komst. Ze controleren of het water in de kruik en handdoek is opgedroogd en zegenen pas daarna de jongen. Als het water niet droog is, zullen ze moeten wachten. Om dit te voorkomen, moet het paar vroeg opstaan en het ritueel van het wassen van hun gezicht bij zonsopgang uitvoeren.

Stap 4

Wissel zilveren ringen uit zoals u deed op uw eerste huwelijksdag. Dit is de belangrijkste, belangrijkste en mooiste ceremonie van deze dag. De plechtige ceremonie kan thuis, in een restaurant en zelfs in een kadaster worden georganiseerd. De bruid draagt een elegante jurk, en een witte trouwjurk is ook mogelijk. Deze plechtigheid moet worden bijgewoond door de getuigen die aanwezig waren bij de inschrijving van het huwelijk. Ze zullen je liefde nog een keer bevestigen.

Stap 5

Probeer de ceremonie 's middags uit te voeren wanneer de zon op haar hoogste punt staat. En als het op de viering schijnt, betekent het dat je gevoelens in zo'n lange periode helemaal niet zijn verdwenen.

Stap 6

Als je wilt, kun je de heilige vader uitnodigen. Vroeger werd deze ceremonie uitgevoerd door de priester, die opnieuw met de echtgenoten trouwde. Maar als u nog niet in een kerk getrouwd bent geweest, dan is een zilveren bruiloft hiervoor het meest geschikt.

Stap 7

Door gouden ringen in te wisselen voor zilveren, verwijder je de eerste voor 25 jaar en bewaar je zorgvuldig, evenals je liefde tot de viering van de gouden bruiloft, waar je ze weer inruilt.

Stap 8

In navolging van moderne trends die nog niet zo lang geleden in gebruik zijn genomen, kunnen man en vrouw zilver over gouden ringen dragen. Maar deze nieuwe trend krijgt veel kritiek van de oudere generatie.

Stap 9

Als de verjaardag thuis was, zou je, voordat je de borden van tafel haalt, een theekransje moeten houden aan een ongereinigde tafel. Denk aan de plechtige dag van vandaag, afgelopen jaren, maak plannen voor de toekomst. En nu kun je beginnen met schoonmaken. En de man moet natuurlijk zijn vrouw helpen en haar daarmee zijn respect en zorg tonen.

Stap 10

Beperk je niet alleen tot de hierboven beschreven ceremonies. Bloempresentatie blijft een mainstream traditie. De man moet zijn vrouw 's ochtends feliciteren en haar een boeket van haar favoriete bloemen geven. Het kunnen prachtige rozen zijn, of het kunnen bescheiden veldmadeliefjes zijn, waar de "bruid" zo dol op is.

Stap 11

Zorg ervoor dat je dezelfde gasten uitnodigt die de bruiloft zelf hebben bijgewoond. Verstuur de uitnodiging minimaal 25 dagen voor het hoofdevenement. Er wordt ook aangenomen dat er minstens 25 mensen aanwezig moeten zijn bij de zilveren viering, maar er kunnen er meer zijn.

Stap 12

Verwen uw gasten met verschillende lekkernijen. Net als 25 jaar geleden op de bruiloft zelf, mag een jubileum niet compleet zijn zonder een brood of cake, die de echtgenoten weer aan elkaar snijden. Houd er rekening mee dat alle gasten een stuk moeten ontvangen, zodat elk van hen uw geluk met u kan delen! Vergeet champagne niet - de eerste toast wordt altijd aangeboden met dit sprankelende drankje.

Stap 13

Maak een cadeau voor jezelf - nodig de toastmeester uit als je maximaal plezier en minimale problemen wilt krijgen.

Aanbevolen: