Huwelijksverjaardag 25 Jaar - Zilveren Bruiloft

Huwelijksverjaardag 25 Jaar - Zilveren Bruiloft
Huwelijksverjaardag 25 Jaar - Zilveren Bruiloft

Video: Huwelijksverjaardag 25 Jaar - Zilveren Bruiloft

Video: Huwelijksverjaardag 25 Jaar - Zilveren Bruiloft
Video: ANDRE VAN DUIN -- HET HUWELIJK 2024, Mei
Anonim

Een kwart eeuw samen doorgebracht symboliseert edel zilver. Het reinigt, beschermt tegen negatieve invloeden en slechte invloeden van buitenaf. Zilveren bruiloft getuigt van de wijsheid, loyaliteit, steun, ware liefde van de helden van de dag. Dit evenement is zeker het vieren waard.

Huwelijksverjaardag 25 jaar - Zilveren bruiloft
Huwelijksverjaardag 25 jaar - Zilveren bruiloft

Vieringstradities

De ochtend van een belangrijke date moet beginnen met echte romantiek. Echtgenoten moeten kussen als ze wakker worden. Hoe langer de kus duurt, hoe zoeter de herinneringen aan de afgelopen jaren.

Dan krijgen de helden van de gelegenheid een ritueel aangeboden wanneer de man en vrouw samen water verzamelen in een zilveren kan en elkaar helpen met wassen. De vrouw wast haar man drie keer en veegt hem na elke keer af met een linnen handdoek. Elke keer is symbolisch. De eerste spoelt ouderdom, vermoeidheid en rimpels weg, de tweede - de ervaren zorgen en angsten, en de derde markeert de ontmoeting van de dageraad en het begin van een nieuw leven. De man doet hetzelfde voor zijn vrouw. Na de ceremonie blijft er een beetje water in de kan, ze zetten het buiten het raam of op het balkon, waar het water zal verdampen, en daarmee verdwijnen verdriet en angst. Hoe sneller de kan droogt, hoe succesvoller je toekomstige leven zal zijn.

Voor een zilveren bruiloft wisselen de echtgenoten ringen van dit edele metaal uit voor getuigen en in een plechtige sfeer. Ze worden aan de linkerhand gedragen. Er wordt aangenomen dat zilver hypertensie behandelt, de immuniteit verbetert en de werking van interne organen normaliseert. Volgens een andere versie van deze traditie deden man en vrouw ringen om de middelvinger als teken van een lang leven en geluk in het gezin.

Hoe te vieren en wat te geven?

Familieleden en vrienden presenteren de helden van de dag met zilveren interieurartikelen, borden, keukengerei, sieraden en herdenkingsmunten.

Een feest voor genodigden kun je het beste in retrostijl organiseren, om je onder te dompelen in de sfeer van de jeugd en het eerste huwelijksfeest. De hal is versierd met witte en zilveren decoratieve elementen - bloemen, linten, ballen, slingers. De tafel wordt, indien mogelijk, geserveerd met zilver.

Aan het einde van de vakantie nemen de helden van de dag afscheid van de gasten, bedanken ze voor hun gezelschap en levendige emoties. Verder, zonder de tafel te verwijderen, drinken de echtgenoten een kopje thee, wat eenheid en al bloedverwante relatie betekent.

Om deze huwelijksverjaardag te vieren, is het de moeite waard om meer de jeugd en aangename momenten van het gezinsleven te onthouden, aarzel niet om je gevoelens te tonen en denk dat je hele leven nog voor de boeg is.

Aanbevolen: