Hoe Maak Je Een Nieuwjaarshoed?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuwjaarshoed?
Hoe Maak Je Een Nieuwjaarshoed?

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarshoed?

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarshoed?
Video: Een nieuwjaarshoed maken (2-12) 2024, April
Anonim

Onlangs, tijdens de nieuwjaarsvakantie, zijn de petten van de kerstman populair geworden. Hij rijdt op rendieren en brengt geschenken aan alle gehoorzame kinderen, die hij onder de boom legt en het huis binnenkomt via een pijp. De kerstman is gekleed in een bontjas en laarzen, en op zijn hoofd zit een mooie muts met een scherpe punt, waaraan een donzige pompon bungelt.

Hoe maak je een nieuwjaarshoed?
Hoe maak je een nieuwjaarshoed?

instructies:

Stap 1

Je kunt ook voor korte tijd kerstman worden als je zo'n hoed voor jezelf maakt. Selecteer het materiaal voor de dop en de kleur ervan. De dop kan rood of groen zijn en er kan een witte dop worden gemaakt voor de kleindochter van de kerstman. Het materiaal voor de muts kan glanzend satijn of zacht fleece zijn, de muts kan ook van warme wol zijn.

Stap 2

Maak een hoedenpatroon. Neem een vel Whatman-papier of krant als je geen groot vel Whatman-papier hebt. Bepaal het midden van het vel en markeer het met een viltstift. Dit is de bovenkant van je pet. Neem een stuk touw, de lengte die overeenkomt met de hoogte van de dop, bind een potlood aan het ene uiteinde ervan. Houd het andere uiteinde van het touwtje met uw vinger op de gemarkeerde bovenkant van de dop.

Stap 3

Rek het touwtje uit en teken een halve cirkel met je andere hand met een potlood. Markeer een sector op de resulterende halve cirkel, waarvan de omtrek gelijk zal zijn aan de omtrek van je hoofd. Knip het resulterende patroon uit papier.

Knip uw pet uit het geselecteerde materiaal volgens het gemaakte patroon, rekening houdend met naden aan beide zijden met 1 cm, van onder 3-4 cm.

Stap 4

Naai de dop langs de zijnaad van binnen naar buiten. Strijk de naad glad met een strijkijzer. Gebruik een strook wit materiaal om de kap af te werken. Het kan dezelfde fleece zijn of een stuk wit nepbont. De lengte van de strook is gelijk aan de omtrek van je hoofd plus 1 cm naadtoeslag aan beide kanten. De breedte van de strook moet gelijk zijn aan twee breedtes van de petrevers plus een naadtoeslag van 3-4 cm De breedte van de revers is afhankelijk van uw wensen.

Stap 5

Naai de revers langs de zijn korte naad vanaf de verkeerde kant, strijk de naad glad met een strijkijzer. Vouw de capuchon met de klepstrook met de goede kanten op elkaar en naai langs de onderkant. Zorg ervoor dat de zijnaden van de dop en de klep op één lijn liggen. Druk de naad met een strijkijzer aan de zijkant van de kap.

Stap 6

Schroef de revers naar beneden en stop deze in de dop. Naai de onderkant van de revers blinddoek aan de genaaide zoom.

Stap 7

Versier de afgewerkte muts met een pompon van wit materiaal dat overblijft na het uitknippen van de revers, en met glanzende sneeuwvlokkenapplicaties, kralenborduurwerk.

Aanbevolen: