Waar Vier Je Het Nieuwe Jaar In Rusland

Inhoudsopgave:

Waar Vier Je Het Nieuwe Jaar In Rusland
Waar Vier Je Het Nieuwe Jaar In Rusland

Video: Waar Vier Je Het Nieuwe Jaar In Rusland

Video: Waar Vier Je Het Nieuwe Jaar In Rusland
Video: Калуга - Новогодняя столица 2021. Как отметить Новый год. Где встречать Новый год. #калуга2021 2024, Mei
Anonim

Om de nieuwjaarsvakantie op een ongebruikelijke manier door te brengen, is het helemaal niet nodig om naar het buitenland te gaan. Er zijn veel unieke plekken in Rusland waar je het nieuwe jaar kunt vieren, veel interessante dingen kunt leren over de geschiedenis en cultuur van je land, en zelfs je zenuwen kunt prikkelen met extreem entertainment.

Waar vier je het nieuwe jaar in Rusland
Waar vier je het nieuwe jaar in Rusland

De oudste steden in Rusland

Yaroslavl is een van de oudste steden van Rusland. Rustige straten, vriendelijke mensen, prachtige architectuur - dit is niet alles wat toeristen zullen zien aan de vooravond van de nieuwjaarsvakantie. Yaroslavl vierde onlangs zijn duizendste verjaardag. De gevels van oude gebouwen werden vernieuwd, de dijk werd gereconstrueerd en de centrale straten van de stad werden versierd met feestelijke verlichting. Gasten van de stad kunnen een bezoek brengen aan het Spaso-Preobrazhensky-klooster. Het is hier dat de enige overgebleven manuscriptversie van het literaire monument "The Lay of Igor's Campaign" wordt bewaard. Je kunt het oudejaarsfeest van Yaroslavl bewonderen vanaf het observatiedek op het belfort, dat zich op een hoogte van 40 meter bevindt. Kinderen en hun ouders zullen zeker nieuwsgierig zijn naar het levende symbool van de stad - de beer Mashka, die in een openluchtkooi op het grondgebied van het klooster woont. Bovendien zullen toeristen versteld staan van de schoonheid van de bevroren Wolga. De meest pittoreske uitzichten over de stad openen zich als je langs de oever van Volzhskaya loopt.

De oude en ongelooflijk mooie stad Pskov wordt jaarlijks getransformeerd voor de nieuwjaarsvakantie. Hier zie je de mooiste architectonische monumenten en kloosters. De geschiedenis weet dat op verschillende tijdstippen het nieuwe jaar in Pskov werd gevierd door Ferdinand Wrangel, Sofia Kovalevskaya en het Russische genie Alexander Pushkin.

De meeste musea van Vladimir zijn zelfs tijdens de nieuwjaarsvakantie open. Om bij het Museum van het Huis van Stoletovs en de Gouden Poorten te komen, is het echter beter om hun openingstijden van tevoren te kennen. De hoofdstraat van de stad is Bolsjaja Moskovskaja. Alle belangrijke bezienswaardigheden van Vladimir bevinden zich erop of op slechts een steenworp afstand. De beste foto's ter herinnering aan het nieuwe jaar zijn te verkrijgen vanaf het observatiedek op de Watertoren. Liefhebbers van alpineskiën kunnen skiën op de piste "Zayachya Gora". Na zonsondergang nemen toeristen meestal deel aan de vieringen die worden gehouden in de buurt van de Maria-Hemelvaartkathedraal.

het Baikal meer

Veel mensen denken dat Baikal in de zomer bezocht moet worden, wanneer je kunt zwemmen, zonnebaden en vissen op het meer. In de winter laat deze plek echter een nog onvergetelijkere ervaring achter. Het blauwblauwe ijs van 's werelds grootste zoetwatermeer is zo transparant dat de bodem zelfs op een tiental meter van de kust zichtbaar is. Op Olkhon Island, dat rijk is aan legendes en legendes, kun je wachten tot het klokkenspel slaat. Het is op Olkhon dat je het grootste aantal noordelijke sjamanen zult ontmoeten. Er is ook een van de negen belangrijkste Aziatische heiligdommen - Shamanka Rock. Aan de voet zijn een rotstekening en een oude inscriptie in het Sanskriet duidelijk zichtbaar. Ter herinnering aan de nieuwjaarsvakantie aan het Baikalmeer, kunt u souvenirs kopen die gemaakt zijn van jade en lapis lazuli. Als u het Baikal Sledding Sports Center bezoekt, zult u zien hoe ongeveer 30 honden worden getraind en opgeleid, en hoe u met hondensleeën op het Baikal-ijs rijdt.

Karelië

Degenen die Karelië op oudejaarsavond hebben bezocht, weten heel goed dat alleen hier men de harde schoonheid van de Russische winter kan ervaren. De prijzen zijn hier veel lager dan in pensions en pensions in de regio Moskou, en skipistes, ijsglijbanen, dennenbossen zijn niet slechter. In Karelië worden jaarlijks interessante amusementsprogramma's georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen. Zo kan het hele gezin het zoölogische complex bezoeken, waar dieren vrij in het bos lopen, maar geen gevaar vormen. Ze kunnen worden geaaid en met de hand gevoerd. In het House of the Doll maken toeristen kennis met het speelgoed van de Slaven en ontdekken ze wie, wanneer en hoe de karakters van Russische sprookjes hebben uitgevonden.

Op nieuwjaarsvakantie in Karelië kun je op skivakantie gaan, deelnemen aan hondenslederaces, de bevroren Kivach bezoeken. Echte extreme liefhebbers zullen zeker blij zijn met een driedaagse ATV-tocht, want de route gaat langs bos- en onverharde wegen langs verlaten dorpjes, maar ook langs de oevers van het Ladoga-meer, prachtig in zijn grootsheid.

Aanbevolen: