Hoe Kies Je Een Lied Voor Een Huwelijksdans?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Lied Voor Een Huwelijksdans?
Hoe Kies Je Een Lied Voor Een Huwelijksdans?

Video: Hoe Kies Je Een Lied Voor Een Huwelijksdans?

Video: Hoe Kies Je Een Lied Voor Een Huwelijksdans?
Video: Openingsdans Leen en Jorn 2024, April
Anonim

De eerste dans van de pasgetrouwden is een belangrijk onderdeel van de bruiloft. Dit is een emotioneel, mooi, gedenkwaardig moment van de bruiloft. Het is erg belangrijk om de juiste muzikale compositie te kiezen voor de eerste dans.

Hoe kies je een lied voor een huwelijksdans?
Hoe kies je een lied voor een huwelijksdans?

De eerste dans maken

Jongeren wenden zich vaak tot professionele choreografen om een dans op te voeren. Het is tijdens de eerste les dat het belangrijk is om de beoogde muziek voor de dans te bespreken. De choreograaf helpt twijfels en geschillen op te lossen door te suggereren op welke melodieën gemakkelijker te dansen is.

Idealiter wordt de huwelijksdans vooraf sterk voorbereid, bijvoorbeeld enkele maanden voor de bruiloft. Hierdoor kunt u het "kammen". Dit is vooral belangrijk als de bruid en bruidegom om de een of andere reden besloten de dans alleen te organiseren.

De ideale lengte van een dans is drie tot vier minuten. Ten eerste kun je de aandacht van het publiek vasthouden, en ten tweede, in drie of vier minuten, zelfs uit gewoonte, is het vrij moeilijk om moe te worden, en ten derde is deze tijd genoeg om je te openen in de dans.

Het is niet nodig om een huwelijksdans op een of ander lied te dansen; je kunt zonder woorden met een compositie. Dit geldt vooral als een wals wordt gekozen. Maar kies geen muziek die geen emoties oproept bij het bruidspaar.

Welke muziek moet zijn?

De muziek moet inspirerend zijn, geassocieerd met liefde, het moet behoorlijk ritmisch zijn (dit is belangrijk als de pasgetrouwden nog nooit eerder hebben gedanst, een duidelijk ritme zal hen in staat stellen zich gemakkelijker te oriënteren). Als de pasgetrouwden de voorkeur geven aan liedjes met teksten, is het het beste om te kiezen uit het repertoire van duetten. Een goede choreograaf kan in dans de nadruk leggen op vrouwelijke en mannelijke rollen in overeenstemming met de solist. Het is aan te raden om niet te snelle melodieën te kiezen, want door de spanning kun je zelfs na lange repetities makkelijker verdwalen in een snelle dans dan in een langzame.

Natuurlijk moet je kiezen voor "happy" muzikale verhalen. Mooie lyrische liedjes over liefdesverdriet kunnen door gasten als een onaardig teken worden ervaren. U kunt een specialist bestellen om een "potpourri" van twee of drie melodieën te maken. Deze optie wordt steeds populairder. In het geval van een potpourri kun je beginnen met een klein lyrisch nummer over eenzaamheid en dan doorgaan naar geluk. Voor deze optie is echter een goede choreograaf erg belangrijk, met een subtiel gevoel van emotionele ondertoon.

Als een live-orkest op een bruiloft speelt, is het raadzaam om minstens één keer een dans met hen te repeteren, omdat de interpretaties van muzikale melodieën door muzikanten vaak sterk verschillen van het origineel - in duur, tempo, ritme.

Aanbevolen: