Nieuwjaarsscenario Voor Kinderen

Inhoudsopgave:

Nieuwjaarsscenario Voor Kinderen
Nieuwjaarsscenario Voor Kinderen

Video: Nieuwjaarsscenario Voor Kinderen

Video: Nieuwjaarsscenario Voor Kinderen
Video: Gelukkig Nieuwjaar 2024, April
Anonim

Probeer van oudejaarsavond een echt sprookje te maken voor uw kleintjes. Haal je kerstspeelgoed, watten, garnituren, gebrandschilderde glasverf op waterbasis en mooi inpakpapier tevoorschijn. Plus een beetje fantasie, en het appartement verandert in een fantastisch land.

Nieuwjaarsscenario voor kinderen
Nieuwjaarsscenario voor kinderen

Voorbereiden

Kinderen zullen blij zijn om kleurrijke slingers te maken, de kamer te versieren met nieuwjaarsklatergoud. En om alles nog interessanter te maken, begeleid je de acties met een grappig verhaal of een gedicht.

Maak een nieuwjaarskalender. Knip hiervoor net zoveel kanten sneeuwvlokken uit wit papier als er dagen over zijn voor het nieuwe jaar. Schrijf er cijfers op en hang ze op in de kinderkamer. Elke dag snijdt de kleine een sneeuwvlokje af en visualiseert hoe de langverwachte vakantie eraan komt.

Sinterklaas komt eraan

Of u de hoofdpersoon van de nieuwjaarsvakantie naar het huis roept, is aan u. Maar houd er rekening mee dat een heel klein kind bang kan zijn door een grote oom met een luide stem. Laat daarom, als je dochter of zoon nog heel jong is, Sinterklaas en Sneeuwmeisje voorlopig in je huis verschijnen in de vorm van speelgoed.

Voor kinderen van twee jaar kunt u alleen de Sneeuwmaagd uitnodigen om te bezoeken, die zal spelen en een rondedans zal houden en een geschenk aan de baby zal geven. Maar voor oudere kinderen kun je de kerstman en Snegurochka al samen uitnodigen. En dan zal je baby nog lang in wonderen geloven. Hoe dan ook, om het kind voor te bereiden op de nieuwjaarsgast, lees hem sprookjes over de kerstman, laat hem tekenfilms zien. En maak een cadeau voor "opa" in de vorm van een gedicht, lied of dans.

Wij ontvangen geschenken

Als je de kerstman bij je thuis hebt uitgenodigd, dan is alles duidelijk - hij brengt geschenken. En zo niet? Hoe geef je je baby een langverwachte verrassing? Je kunt het speelgoed mooi inpakken en onder de boom of in een kerstlaars leggen. Of het is mogelijk om, om de sfeer van een sprookje verder te creëren, de uitstraling van een cadeau in huis te overtreffen en op een andere manier…

"Magisch pakket". Bewaar het cadeau in de koelkast of op het balkon, want de kerstman zal het "brengen"! Leid de aandacht van het kind af, leg het cadeau op de stoep, besprenkeld met sneeuw (je kunt het van de vensterbank pakken) en bel aan. Het kind zal rennen om hotels te openen en te zien van een vriendelijke tovenaar.

"Een prachtige uitwisseling." Iedereen is blij om geschenken te ontvangen, inclusief de kerstman zelf. Maak een doe-het-zelf-verrassing voor je opa met de kleine. Zet hem onder de boom in een mooie doos. En 's morgens…'s morgens zal het uit de doos verdwijnen! Maar er zal een geschenk zijn voor de baby. Magie en meer!

"Wie was hier?" Terwijl het kind slaapt, leg je het cadeau op de vensterbank en leg je ernaast een grote ongebruikelijke knoop of rode geborduurde want. Je kunt zelfs sneeuw gieten en een grote voetafdruk tekenen van de vilten laarzen. Het kind zal meteen raden wie hem 's nachts kwam bezoeken!

Iedereen zal plezier hebben

Als je veel gasten hebt voor het nieuwe jaar, regel dan een maskeradespel. Maak dierenmaskers en kerstboomversieringen. Wijs rollen toe met de kinderen. Plaats een mand met verschillende items voor de boom, inclusief boomversieringen. Vrolijke muziek klinkt. De presentator leest bijvoorbeeld een gedicht van Gurina "Nieuwjaar in het bos", de "dieren" luisteren aandachtig naar hem en versieren de kerstboom volgens de instructies, terwijl de anderen in hun handen klappen.

Nieuwjaarsconcert

Kleine gasten hebben waarschijnlijk een gedicht, een interessante dans of een nieuwjaarslied voor de vakantie voorbereid. Nodig oudere gasten uit om plaats te nemen in het "auditorium" en begroet de jonge artiesten met applaus.

Of je kunt vooraf voorbereide rammelaars aan de kinderen uitdelen en de spelregels uitleggen: als het liedje klinkt, laat iedereen luid en vriendelijk bellen. Maar zodra de muziek verstomt, moet je de rammelaars achter je rug verbergen. En de Kerstman zal ze zoeken, en hiervoor vraagt hij de kinderen om hem eerst een hand te laten zien, dan de andere. Kinderen schuiven achter hun rug de rammelaars voorzichtig van de ene hand naar de andere, alsof ze laten zien dat ze niets in hun hand hebben. In dit geval mogen de rammelaars niet klinken. De kerstman is verbaasd dat de rammelaars verdwenen zijn. Daarna worden alle acties herhaald. Fantasie, een goed humeur en een beetje magie maken van het nieuwe jaar de mooiste vakantie voor kinderen.

Aanbevolen: