Lange Sluier: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Lange Sluier: Voor- En Nadelen
Lange Sluier: Voor- En Nadelen

Video: Lange Sluier: Voor- En Nadelen

Video: Lange Sluier: Voor- En Nadelen
Video: Birdcage sluier maken 2024, April
Anonim

Veel mensen associëren het beeld van een echte bruid met een witte jurk en sluier. De laatste is een belangrijk huwelijksaccessoire. Tegenwoordig zijn er echter veel van haar stijlen en variaties.

Lange sluier: voor- en nadelen
Lange sluier: voor- en nadelen

De geschiedenis van de lange sluier

Heel lang geloofde men in Rusland dat een meisje dat ging trouwen leek te "sterven". Totdat ze onder de bescherming van haar toekomstige echtgenoot gaat, kan niemand haar zien. De overgrootmoeder van de sluier was een dikke linnen sjaal die de bruid van top tot teen bedekte. Als de sluier kort was, geloofde men dat frequente problemen en verdriet het jonge gezin zouden bedreigen. Zelfs in Griekenland en het oude Rome trouwden meisjes in een sluier. Het was echter van een andere kleur - felrood. En in Griekenland trouwden ze over het algemeen in een gele sluier. De sluier is te allen tijde veranderd. De lengte varieerde van oversized tot de grootte van een sluier. Al in de achttiende eeuw kreeg het een moderne uitstraling. De witte sluier wordt beschouwd als een symbool van de zuiverheid en onschuld van de bruid. De sluier heeft de bruid lang bedekt tegen onnodige blikken. Tradities om de bruid te verbergen voor de toekomstige echtgenoot waren in veel landen. En de ceremonie van het verwijderen van de sluier werd als een van de belangrijkste tijdens de vakantie beschouwd.

Lange Sluier: Voor

Volgens de meerderheid is een tengere bruid in een mooie trouwjurk en met een lange sluier een heel zachtaardig en symbolisch beeld. De sluier zou in een delicate sleep moeten vallen. Bovendien verlengt deze stijl van de sluier het figuur van het meisje visueel. Een lange sluier versierd met verschillende patronen en kant, parels en iriserende stenen kan een luxe accessoire worden. Foto's met zo'n sluier zullen onberispelijk zijn.

Bovendien is een korte sluier niet voor alle vrouwen geschikt. Een lang trouwaccessoire is bijvoorbeeld beter voor lange mensen. Je kunt veel patronen en decoraties bedenken voor een lange sluier, die er goed uit zal zien bij een elegant kapsel.

Lange sluier: tegen

Als je het echter overdrijft met de pracht van lagen tule en kant bij het kiezen van een sluier, kan een korte en fragiele bruid gemakkelijk worden veranderd in een soort cocon waarin ze letterlijk zal verdrinken. Het is noodzakelijk om een sluier te kiezen volgens de stijl van de jurk. Als het bijvoorbeeld een uitsparing aan de achterkant heeft of aan deze kant is geborduurd met stenen en patronen, heeft het simpelweg geen zin om een lange sluier aan te schaffen. Ze kan al deze lekkernijen gewoon afsluiten.

Bovendien zal het voor een bruid vrij moeilijk zijn om alleen met zo'n volumineus accessoire om te gaan, omdat dergelijke dingen niet elke dag worden gedragen. Je moet er heel voorzichtig mee zijn, want gasten kunnen er per ongeluk op gaan staan, en dit zal het kapsel, de sluier zelf en de stemming verpesten.

Het zal gemakkelijker zijn om het kapsel te combineren met een korte sluier. Ze zal alle schoonheid van de jurk van de bruid openen, ze zal de beweging van het meisje niet hinderen.

Aanbevolen: