Hoe Maak Je Een Bruiloftsmenu Voor 70 Personen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bruiloftsmenu Voor 70 Personen
Hoe Maak Je Een Bruiloftsmenu Voor 70 Personen

Video: Hoe Maak Je Een Bruiloftsmenu Voor 70 Personen

Video: Hoe Maak Je Een Bruiloftsmenu Voor 70 Personen
Video: 26.300 roebel ONZE LEGE POTTEN VOOR Augustus-2021 2024, Mei
Anonim

Het huwelijksbanket is net zo belangrijk als de huwelijksceremonie zelf. De stemming van uw gasten hangt af van de keuze van het huwelijksmenu. Door een paar eenvoudige tips te volgen, vindt u het juiste menu. En uw gasten zullen tevreden en tevreden zijn.

Hoe maak je een bruiloftsmenu voor 70 personen
Hoe maak je een bruiloftsmenu voor 70 personen

Hoe meer gasten, hoe moeilijker het is om een trouwmenu samen te stellen. U moet de gerechten zorgvuldig selecteren, indien mogelijk rekening houdend met de smaken van verschillende mensen. Het is noodzakelijk om van tevoren de voorkeuren van gasten te achterhalen, zelfs als het er 70 zijn. Waarschijnlijk zullen op de lijst van uitgesloten personen ook mensen staan die om religieuze of ideologische redenen dit of dat product niet kunnen proeven. Bovendien kunnen sommigen gewoon allergieën hebben.

Dit betekent niet dat je voor elk een apart gerecht moet bereiden. Het is voldoende om ervoor te zorgen dat het geen gemengde producten zijn. Bijvoorbeeld een aparte rundvleesschotel, varkensschotel, groenteschotel. Zo'n overvloed aan gerechten zou voor iedereen genoeg moeten zijn om iets van zijn gading te vinden.

Een portie voor iedereen

Nadat u een lijst met gasten hebt samengesteld en hun smaak hebt verduidelijkt, moet u het huwelijksmenu voor één persoon berekenen. De norm is ongeveer 600 gram salades en koude voorgerechten, 1-2 porties warme gerechten, 1-2 porties dessert en 1 plak cake. Naar schatting is er voor 10 personen gemiddeld 2 kg bruidstaart. Hieruit komen we erachter dat je voor 70 personen een taart moet bestellen met een gewicht vanaf 14 kg.

Vergeet alcoholische dranken niet. Hoe meer soorten drankjes worden gepresenteerd, hoe beter. Geschat wordt dat je voor 10 personen 3-4 flessen sterke alcohol, 3-4 flessen wijn en 2-3 flessen champagne nodig hebt. Om het aantal drank per 70 personen te krijgen, vermenigvuldigt u eenvoudig het aantal flessen met zeven.

Algemene aanbevelingen voor voorbereiding

Maar vergeet niet dat ieders eetlust anders is. Neem daarom met een marge. Mee eens, het is veel beter om overtollig voedsel achter te laten na een banket dan hongerige gasten af te schrikken. Bovendien kan het overgebleven eten nuttig zijn voor de tweede trouwdag.

Wat het financiële gedeelte betreft, moet u gemiddeld uitgaan van het bedrag van 1500-2500 roebel per persoon, afhankelijk van de producten. Maar als u in een kleine stad woont, kan het bedrag aanzienlijk worden verlaagd.

Vergeet niet dat veel cafés en restaurants de pasgetrouwden helpen bij het bereiden van het menu. Zij zullen een gedetailleerde beschrijving maken van welke producten nodig zijn en in welke hoeveelheden. Zij houden rekening met al uw wensen. Als er weinig gasten zijn, is de menukaart natuurlijk heel goed zelf samen te stellen. Maar bij 70 gasten is het beter om de beheerder van een café of restaurant om hulp te vragen. Deze optie is zuiniger en efficiënter.

Aanbevolen: