Een Wedstrijd Organiseren Voor Verkopers Run

Inhoudsopgave:

Een Wedstrijd Organiseren Voor Verkopers Run
Een Wedstrijd Organiseren Voor Verkopers Run

Video: Een Wedstrijd Organiseren Voor Verkopers Run

Video: Een Wedstrijd Organiseren Voor Verkopers Run
Video: GGHTV: Haagse Sjonnie: Een leven van wiet en voetbal! 2024, April
Anonim

Over de hele wereld worden een groot aantal verschillende wedstrijden voor de beste in het vak gehouden. De meest relevante en gevraagde daarvan zijn wedstrijden voor de bestseller. In de regel worden dergelijke wedstrijden gehouden om het prestige van het beroep te verhogen, het niveau van professionele vaardigheden te verbeteren en ook om de klantenservice te verbeteren. Het is erg belangrijk om zo'n wedstrijd goed te organiseren en uit te voeren. Wij laten u zien hoe u dit kunt doen.

Een wedstrijd organiseren voor verkopers
Een wedstrijd organiseren voor verkopers

instructies:

Stap 1

Creëer een organisatiecomité van de wedstrijd, benoem de voorzitter ervan. Ontwikkel een verordening over het verloop van deze wedstrijd. Meestal houdt het PR-centrum zich met deze kwestie bezig. Bepaal de samenstelling van de commissie die de vaardigheden van de deelnemers zal evalueren. Bepaal het aantal verkopers dat deelneemt aan de wedstrijd.

Stap 2

Informeer ten minste een maand voor aanvang van de wedstrijd over de voorgestelde wedstrijd, de datum en de plaats ervan. Meestal gebeurt dit in de lokale media en het "hoofdkantoor" van de competitie. Hier kun je ook sollicitaties van de deelnemers ontvangen.

Stap 3

Ontwikkel een wedstrijdprogramma. Bepaal het aantal taken dat voor de deelnemers moet worden uitgevoerd. Keur het reglement goed, evenals de beoordelingscriteria waarop de uitgevoerde opdrachten zullen worden beoordeeld. In de regel wordt een vijfpuntensysteem gehanteerd.

Stap 4

Overweeg om de winnaars te belonen. Onderscheidingen kunnen geldprijzen, verschillende diploma's en certificaten zijn die worden uitgereikt aan de "bestseller van het jaar", "de meest charmante verkoper" of "de meest beleefde verkoper", evenals geschenken, insignes, foto's op het erebord en nog veel meer, veel meer.

Stap 5

Bepaal de volgorde van de wedstrijd. Speel de serienummers uit tussen de deelnemers. In overeenstemming met hen zullen deelnemers taken van het wedstrijdprogramma uitvoeren.

Stap 6

Na het voltooien van de hele reeks taken, selecteert u uit de deelnemers van de wedstrijd drie leiders die het maximale aantal punten hebben behaald, deelt de prijzen uit en houdt plechtig de prijsuitreiking.

Stap 7

Zorg ervoor dat u de resultaten van de wedstrijd in de media belicht.

Stap 8

Elk van de deelnemers wil een winnaar zijn. Het belangrijkste is dat de wedstrijd een feestdag wordt en plaatsvindt in een vriendelijke sfeer. Dergelijke wedstrijden bieden de mogelijkheid om uw professionaliteit en kwalificaties te demonstreren en kunnen een opstap worden naar loopbaangroei. Veel succes met het houden van de wedstrijd als je de organisator bent, en overwinningen als je de deelnemer bent!

Aanbevolen: