Hoe Een Wedstrijd Voor Kinderen Te Organiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wedstrijd Voor Kinderen Te Organiseren?
Hoe Een Wedstrijd Voor Kinderen Te Organiseren?

Video: Hoe Een Wedstrijd Voor Kinderen Te Organiseren?

Video: Hoe Een Wedstrijd Voor Kinderen Te Organiseren?
Video: Hoe maak je zelf een mondkapje? 2024, April
Anonim

De verjaardag van een kind wordt vaak een echte uitdaging voor ouders - je moet tenslotte andere kinderen uitnodigen en al dit luidruchtige en rusteloze gezelschap vermaken. De ideale oplossing voor de vakantie zijn verschillende wedstrijden die kinderen veel plezier zullen bezorgen - maar onderworpen aan alle regels van hun organisatie.

Hoe een wedstrijd voor kinderen te organiseren?
Hoe een wedstrijd voor kinderen te organiseren?

instructies:

Stap 1

Om een leuk wedstrijdprogramma te maken, selecteert u de wedstrijden die u of uw kind wilt organiseren en combineert u deze tot een thematisch scenario. Zorg ervoor dat u zorgt voor de prijzen die worden uitgegeven voor het winnen van een bepaalde wedstrijd. Denk samen met uw kind na over het hele programma - laat hem optreden als presentator die de nummers tevoorschijn haalt of de nummers van de winnaars bekendmaakt.

Stap 2

Vergeet niet om de uitrusting die je nodig hebt voor de wedstrijd klaar te maken - gekleurd papier, ballonnen, potloden, viltstiften, chocolademedailles, kartonnen maskers, enzovoort. Kies voor jonge kinderen (twee tot vijf jaar oud) gemakkelijke en eenvoudige wedstrijden, zoals een dansmarathon, schattenjacht in een kamer of ballen in de ring gooien. Oudere kinderen zullen interessantere en uitdagendere wedstrijden waarderen - een vliegtuigmodel lijmen, een huis bouwen van een bouwset, puzzels oplossen, enzovoort. Zorg er tegelijkertijd voor dat de taak niet meer dan 20-30 minuten en grote mentale inspanning kost - anders verliezen de kinderen gewoon hun interesse in de competitie.

Stap 3

Een interessante wedstrijd "Merry Mail" is geschikt voor alle leeftijden - plaats kleine pakjes met verrassingen erin (afhankelijk van het aantal deelnemers) op de grond in een cirkel, en laat één pakje bij je achter. Laat de kinderen in een kring staan en beginnen te dansen op de muziek, en als je het uitzet, moet iedereen het pakket voor zichzelf pakken. Geef uw pakket aan het kind dat het pakket niet uit de kring heeft gekregen en ga door met de wedstrijd tot de uiteindelijke levering van verrassingen. Ook een leuke wedstrijd is "Show and repeat" (voor kinderen van 5 tot 11 jaar) - zet de kinderen in een kring en laat ze allemaal een actie bedenken. De eerste deelnemer moet zijn idee laten zien en elk volgend kind moet het herhalen, zijn eigen idee aanvullen - enzovoort. Foute spelers worden uit de competitie geëlimineerd.

Stap 4

Jonge gasten zullen ook geïnteresseerd zijn in de Alphabet Lunch-wedstrijd, die kan worden gehouden voor een feestelijk diner om de eetlust van de kinderen te prikkelen. De eerste deelnemer noemt het gerecht dat hij naar verluidt heeft gegeten en dat begint met "a" - alle andere deelnemers gaan achter hem aan en noemen de namen van de gerechten van de vorige deelnemers en hun gerechten in alfabetische volgorde. Een kind dat het reeds genoemde gerecht herhaalt, wordt geëlimineerd uit de competitie.

Aanbevolen: