Hoe De Dag Van De Leraar Te Feliciteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Dag Van De Leraar Te Feliciteren?
Hoe De Dag Van De Leraar Te Feliciteren?
Anonim

5 oktober - Dag van de Leraar in Rusland, die samenvalt met de Werelddag van de Leraar. Scholieren en leerlingen feliciteren alle leerkrachten met deze dag. Wat is de beste manier om dit te doen? Wat te geven voor een vakantie?

De leraar
De leraar

Fijne leraren dag

De beste felicitaties voor de leraar zullen de warme, oprechte woorden zijn die door de studenten worden gesproken. Je kunt ook een ansichtkaart ondertekenen, een muurkrant regelen, de klas versieren met bloemen en ballonnen, een klein theekransje organiseren. Je kunt zelf een felicitatieconcert of een literair-dramatische compositie voorbereiden over het werk van een leraar, met als basis werken als het verhaal van Yuri Bondarev "Forgive us", het verhaal van Valentin Rasputin "French Lessons", de gedicht van Andrey Dementyev "Durf de leraren niet te vergeten!", Veronica Tushnova "Leraren", enz.

Je kunt ook zelf gedichten over docenten schrijven (bijvoorbeeld in overeenstemming met de vakken die worden gegeven). Voor een literatuurdocent kun je een scène uit een klassiek werk naspelen. Voor een geschiedenisleraar - uit een historische roman. Docenten vreemde talen feliciteren met de taal die ze onderwijzen. Voor een leraar tekenen of wereldkunstcultuur - bereid "levende afbeeldingen" voor. Voer voor een muziekleraar een lied uit.

Wat geef je een leraar?

Nu is het niet gebruikelijk om dure cadeaus aan leraren te geven, maar een boeket bloemen, een doos bonbons of een chocoladereep kun je altijd cadeau doen. Een prachtig cadeau voor een leraar kan een boek zijn dat bij zijn interesses past: bijvoorbeeld een album met reproducties van beroemde kunstenaars, een historische roman, een gids voor een van de meest interessante vreemde landen, een populaire publicatie over handwerken, bloemisterij of interieur ontwerp, enz.

Je kunt een schijf doneren met een film over school en leraren (natuurlijk, als dit niet de serie "School" van Valeria Gai Germanicus is). Voor leraren met een meer conservatieve smaak zijn de films "We Will Live Until Monday", "The Joke", "Big Break", "Schedule for the Day After Tomorrow" geschikt, voor degenen die neigen naar moderniteit, de Franse film " Dangerous Profession" of de Amerikaanse "Imperial Club" …

Leraren zijn verschillend: vriendelijk en streng, democratisch en autoritair, "gevorderd" en conservatief, maar ze willen in de regel allemaal dat hun studenten opgroeien tot waardige mensen, hun plaats in het leven vinden, zodat de kennis die ze geven nuttig voor hen. En als kinderen hun leraar met respect behandelen, zullen ze zeker zowel vriendelijke woorden als originele versies van felicitaties voor hem vinden, waardoor deze vakantie echt onvergetelijk wordt.

Aanbevolen: