Hoe De Dag Van De Leraar Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe De Dag Van De Leraar Te Vieren
Hoe De Dag Van De Leraar Te Vieren

Video: Hoe De Dag Van De Leraar Te Vieren

Video: Hoe De Dag Van De Leraar Te Vieren
Video: WERKDRUK LERAREN: Zo ziet de drukke dag van juf Yvonne eruit 2024, Mei
Anonim

De Dag van de Leraar wordt meestal geassocieerd met bloemen, cadeaus, korte lessen en natuurlijk een felicitatieconcert. Maar meestal wordt het script voor dergelijke concerten elk jaar herhaald. Kinderen gaan het podium op, dansen, zingen, in het algemeen, tonen hun talenten. En de leraren op dit moment kijken en klappen alleen maar. Maar op deze dag moeten ze zich nog steeds speciaal voelen.

Hoe de Dag van de Leraar te vieren
Hoe de Dag van de Leraar te vieren

Om de Dag van de Leraar helder en vrolijk te vieren, moet je banale vakantieconcerten opgeven, maar een beetje fantasie tonen.

Star Trek

Bijna elke school heeft rode lopers. Ze zijn vaak verspreid voor afgestudeerden. Waarom zou je ze niet gebruiken? Leg bijvoorbeeld zo'n tapijt bij de ingang van de aula, zodat leraren, die erop lopen, zich echte sterren van deze tijd kunnen voelen. Laat elke leraar in de zaal verschijnen met opruiende muziek, applaus, cameraflitsen en vrolijke groeten.

Origineel script

Om het concert niet saai te maken, kun je het hele script schrijven voor één ongebruikelijke situatie. Zo valt er een vliegtuig met studenten in de oceaan en komen alle kinderen op een klein onbewoond eiland terecht zonder eten of water. Ze moeten kiezen wie het eiland zal leiden en daarom beginnen jongens en meisjes elkaar hun talenten te laten zien om te bepalen wie de beste is. Bovendien kun je een origineel einde bedenken. Het zal zowel leuk als interessant zijn.

Geschenken

Het is gebruikelijk dat leraren bloemen en snoep geven, en hoogstwaarschijnlijk zijn ze er al behoorlijk moe van. Je kunt voor elke leraar een ongewoon geschenk kiezen, uitgaande van het onderwerp dat door de leraar wordt onderwezen, of vanuit de interesses van de leraar zelf. Een scheikundeleraar kan bijvoorbeeld een bloemenvaas krijgen in de vorm van een fles, waarop verschillende chemische elementen zullen worden geschreven, en een literatuurleraar - een van de boeken van moderne auteurs, ver van het schoolcurriculum.

Buffet

Een concert duurt meestal 1, 5 of 2 uur. Gedurende deze tijd heb je tijd om honger te krijgen. Maar in plaats van de gebruikelijke broodjes of broodjes uit de kantine, kun je de docenten zelfgemaakt lekkers aanbieden. Bereid van elke klas een gerecht, of het nu pizza of taart is. Als alternatief kunt u uw leerlingen zelfs vragen om thuis te koken. In dit geval zal de verscheidenheid aan lekkernijen uw favoriete leraren verrukken. Deze versie van de buffettafel is het meest geschikt, ten eerste is het veel lekkerder dan de gebruikelijke snacks en ten tweede is het meteen duidelijk dat de studenten hun senior mentoren met liefde behandelen.

Lerarendag is een heerlijke feestdag. Geen schoolleven is compleet zonder hem. En het moet het hele jaar worden onthouden. Het belangrijkste is dat leraren zich niet alleen op deze dag nodig voelen, maar gedurende alle jaren van hun werk, omdat een leraar niet alleen een persoon is die kennis geeft, hij is een persoon die deuren voor kinderen opent naar een nieuwe, volledig onbekende wereld.

Aanbevolen: