Hoe Is De Dag Van De Leraar In India

Hoe Is De Dag Van De Leraar In India
Hoe Is De Dag Van De Leraar In India

Video: Hoe Is De Dag Van De Leraar In India

Video: Hoe Is De Dag Van De Leraar In India
Video: Dag van de Leraar 2019 2024, Mei
Anonim

Leraren in India zijn altijd beschouwd als een van de meest gerespecteerde leden van de samenleving. Ze worden nog steeds met veel respect behandeld, omdat ze kinderen niet alleen nieuwe kennis geven, maar ook hun toekomstige kijk op het leven vormgeven. Om hulde te brengen aan de mensen van dit beroep, viert India elk jaar de Dag van de Leraar.

Hoe is de Dag van de Leraar in India
Hoe is de Dag van de Leraar in India

Elk jaar op 5 september feliciteren inwoners van India leraren met hun professionele vakantie. Op deze dag horen leerkrachten woorden van dankbaarheid van hun leerlingen en hun ouders voor de kennis en vaardigheden die ze tijdens hun werk delen, voor het harde werken en de grote verantwoordelijkheid, die een integraal onderdeel van hun beroep zijn.

Op Teacher's Day trekken Indiase scholieren en studenten ceremoniële kleding aan en haasten zich om hun leraren te feliciteren met deze belangrijke feestdag. Ze geven ze bloemen en zelfgemaakte cadeaus, regelen concerten en geven interessante optredens. Er worden verschillende wedstrijden en competities over verschillende onderwerpen gehouden onder docenten en studenten. Er worden sporttoernooien, feestavonden en andere leuke activiteiten georganiseerd.

Om de band tussen leerlingen en docenten te versterken, wordt op de Dag van de Leraar vaak een zelfbestuurdag gehouden. Net als in Rusland wisselen Indiase studenten van plaats met hun leraren en geven ze open lessen. Om de leraar te plezieren, bereiden de meeste studenten zich zorgvuldig voor op zo'n uitdagende taak.

Het is opmerkelijk dat de Dag van de Leraar in India samenvalt met de verjaardag van een van de beste leraren en publieke figuren in het land - Sarvepalli Radhakrishnan. Gedurende vele jaren doceerde hij aan vooraanstaande universiteiten in India en van 1962 tot 1967 leidde hij het land als president en deed hij veel voor de ontwikkeling ervan.

In de loop van zijn leven voerde Radhakrishnana hervormingen door die veel inwoners hebben geholpen om een hoogwaardige en veelzijdige opleiding te krijgen. En tegelijkertijd protesteerde hij tegen de eurocentrische benadering van wetenschap en verdedigde hij het recht van zijn geboorteland op zijn eigen geschiedenis en filosofie. Het is niet verwonderlijk dat de mensen in India hem nog steeds met respect gedenken. Ter ere van hem en alle leraren van het land werd deze feestdag ingesteld.

Aanbevolen: