Hoe Bedenk Je Een Script Voor De Dag Van De Leraar

Inhoudsopgave:

Hoe Bedenk Je Een Script Voor De Dag Van De Leraar
Hoe Bedenk Je Een Script Voor De Dag Van De Leraar

Video: Hoe Bedenk Je Een Script Voor De Dag Van De Leraar

Video: Hoe Bedenk Je Een Script Voor De Dag Van De Leraar
Video: Dag van de Leraar 2019 2024, April
Anonim

Meestal worden concerten en matinees op school georganiseerd door de organisator van buitenschoolse activiteiten. Maar de Dag van de Leraar kan zowel door ouders als door de kinderen zelf worden georganiseerd. Dit kan een prachtig gezamenlijk doel zijn, zo heeft zo'n vakantie onder andere ook een grote educatieve waarde.

Je kunt de vakantie afsluiten met een gewoon liedje
Je kunt de vakantie afsluiten met een gewoon liedje

Noodzakelijk

  • - klassenlijst;
  • - geluidsapparatuur;
  • - videoapparatuur;
  • - fonogrammen voor amateurvoorstellingen;
  • - videofilm of presentatie;
  • - kostuums en rekwisieten voor dansers en podiumdeelnemers.

instructies:

Stap 1

De Dag van de Leraar kun je vieren in de klas, in de aula van de school of in het kindercafé. De eerste twee opties zijn handiger en goedkoper. Bepaal wat je gaat doen - alleen een concert of combineer het met een theekransje.

Stap 2

Neem een klassenlijst en vraag de kinderen wie van hen wat doet. Er zullen zeker muzikanten, dansers en gymnasten onder de jongens zijn. Vraag wie welk nummer kan voorbereiden. Vraag je muziekleraar om een algemeen liedje dat de kinderen kunnen zingen over de school. Praat met andere ouders - er kunnen creatieve mensen onder hen zijn die een interessante presentatie kunnen voorbereiden. Maak een lijst met nummers, benodigde fonogrammen en attributen.

Stap 3

Het is heel goed als iemand foto's maakt van de leraar en kinderen in de klas of buitenschoolse activiteiten. Bereid een video of presentatie voor. Maak een lijst van de apparatuur die je nodig hebt.

Stap 4

Maak voordat je begint met het schrijven van het script een concertprogramma. Rangschik de nummers zo dat liedjes en gedichten worden afgewisseld met dansen en scènes. Het is niet goed als twee gelijke getallen op een rij staan. Bovendien moeten dansers een pauze nemen en zich omkleden voor de volgende uitgang.

Stap 5

Kom met een introductie. Je kunt beginnen met een geluidssignaal, bijvoorbeeld een muzikale zin uit een bekend liedje over school. Dit wordt gevolgd door verzen over het lerarenberoep. Het is niet moeilijk om ze te vinden. Ze kunnen worden gevolgd door de woorden van de presentator over waarom iedereen zich in de hal verzamelde. De presentator feliciteert de leraren en nodigt hen uit om de mooiste momenten in het leven van de klas terug te halen, waarna een film of presentatie begint. Schrijf de woorden van de begeleider in het script.

Stap 6

Denk na over de verbanden tussen de cijfers. Het kunnen spel- of verrassingsmomenten zijn, verschillende wedstrijden, quizzen. Ze mogen niet te ingewikkeld of te luidruchtig zijn. Je kunt de kinderen en de leraar uitnodigen om een persconferentie te spelen - de kinderen zullen vragen stellen en de leraar zal ze beantwoorden.

Stap 7

Er moeten pauzes zijn tijdens het concertprogramma, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. De presentator hoeft niet de hele tijd te praten, het verstomt de aandacht. Tijdens de pauzes kun je thee drinken, door de hal lopen, een klein leuk fysiek minuutje regelen.

Stap 8

Geef een cadeau voor het laatste nummer. Het is het beste om de vakantie af te sluiten met een gemeenschappelijk lied, een collectieve dans of een sportnummer, afhankelijk van de capaciteiten van de deelnemers.

Aanbevolen: