Hoe We Rusten Op Nieuwjaarsvakanties In In Rusland

Inhoudsopgave:

Hoe We Rusten Op Nieuwjaarsvakanties In In Rusland
Hoe We Rusten Op Nieuwjaarsvakanties In In Rusland

Video: Hoe We Rusten Op Nieuwjaarsvakanties In In Rusland

Video: Hoe We Rusten Op Nieuwjaarsvakanties In In Rusland
Video: WiE KAN ER HET LANGSTE OPBLiJVEN? 🎆+winactie | Bellinga Familie Vloggers #1236 2024, April
Anonim

In januari wachten de inwoners van Rusland op de toch al traditionele wintervakantie, die 10 dagen zal duren. Op welke dagen rusten we op nieuwjaarsvakantie in 2016 en wanneer bereiden we ons voor op het werk?

Hoe we rusten op nieuwjaarsvakanties in 2016 in Rusland
Hoe we rusten op nieuwjaarsvakanties in 2016 in Rusland

Hoe we rusten voor het nieuwe jaar - 2016

De nieuwjaarsvakantie in 2016 begint op 1 januari (de eerste dag van het jaar valt dit keer op vrijdag) en duurt tot en met zondag 10 januari. De volgende dag, 11 januari, begint de eerste officiële werkweek van het nieuwe jaar in Rusland - en schoolkinderen zullen hun studie beginnen (het einde van de schoolvakanties in scholen die werken volgens het traditionele "kwartaal"-systeem valt dit jaar samen met het einde recreatie voor volwassenen).

De januarivakantie in Rusland bestaat uit vakanties die samenvallen met de viering van het nieuwe jaar en Kerstmis en reguliere weekenden, die aan de feestdagen worden "toegevoegd". In overeenstemming met de Russische wet vallen feestdagen van 1 januari tot 8 januari. Maar 9 en 10 januari is een normaal weekend, zaterdag en zondag. Daarom kunnen de nieuwjaarsvakanties voor degenen die een zesdaagse werkweek werken eerder eindigen: de administratie heeft het recht om te eisen dat ze op zaterdag 9 januari weer aan het werk gaan of, om de werkweek niet te "verbreken", om het begin van het werkjaar uit te stellen tot zondag.

image
image

Het weekend verschuiven naar de nieuwjaarsvakantie in 2016

De duur van de januarivakantie in ons land varieert elk jaar licht - in 2015 duurden ze bijvoorbeeld 11 dagen, in 2014 - slechts acht. Hoeveel we rusten op nieuwjaarsvakantie hangt af van het schema voor het uitstellen van weekenden: volgens de wet, als een feestdag in een weekend valt, wordt de rustdag uitgesteld. Soms worden deze "extra" dagen toegevoegd aan de winterrust, soms worden ze doorgeschoven naar andere maanden.

Dit jaar zijn er twee vrije dagen in de vakantie: zaterdag 2 januari en zondag 3 januari. Inwoners van het land zullen in het voorjaar "een wandeling maken": een van de extra vrije dagen wordt uitgesteld tot 7 maart, de tweede - tot 3 mei. Zo zullen zowel Internationale Vrouwendag als Lente en Dag van de Arbeid in het teken staan van een vierdaagse minivakantie.

Als we bedenken hoe we overdag ontspannen op nieuwjaarsvakantie, ziet het schema er als volgt uit:

  • 1 januari, vrijdag - vakantie, Nieuwjaar;
  • 2 januari, zaterdag - een feestdag, de vrije dag vanaf deze dag wordt uitgesteld tot 3 mei;
  • 3 januari, zondag - een feestdag, de vrije dag vanaf deze dag wordt uitgesteld tot 7 maart;
  • 4 januari, maandag - feestdag;
  • 5 januari, dinsdag - feestdag;
  • 6 januari, woensdag - feestdag;
  • 7 januari, donderdag - vakantie, Kerstmis;
  • 8 januari, vrijdag - feestdag;
  • 9 januari, zaterdag - vrije dag (exclusief degenen die werken op een zesdaagse werkweek);
  • 10 januari, zondag - vrije dag.
как=
как=

Is 31 december een vrije dag of een werkdag?

Ondanks het feit dat er ten minste 8 dagen worden uitgetrokken voor de viering van het nieuwe jaar in Rusland, wordt er niet vertrouwd op extra vrije dagen om zich voor te bereiden op dit plechtige evenement. De kwestie om van 31 december een vrije dag te maken, was al ter overweging voorgelegd aan de Doema, maar dit initiatief werd verworpen.

Daarom is 31 december, donderdag, officieel een werkdag in 2015. Het wordt beschouwd als pre-vakantie, dus de werkdag op oudejaarsavond moet met een uur worden verkort.

Aanbevolen: